ام اس بلای جان هزار همدانی/ عادات غلط غذایی بحران می آفریند
روند ابتلای افراد جامعه به بیماری ام اس رو به رشد است و بر اساس گفتههای برخی متخصصان در ۱۵ سال آینده در هر خانواده ایرانی یک بیمار ام.اس وجود خواهد داشت.
این روند هشدار دهنده و رو به افزایش در حالی است که در حال حاضر متولی خاصی برای بیماران ام.اس در کشور وجود ندارد.
بیمارى ام اس (MS) یکی از پیچیدهترین بیماریهای دستگاه عصبی مرکزی است که تنها در گونه انسان دیده میشود و بدون اینکه دلیل اصلی بروز آن مشخص شده باشد، به شکل ابهام برانگیزی در حال افزایش است.
ام اس بیماری طاقتفرسایی است که در بدن به دلایلی که هنوز کاملاً مشخص نشده گلبولهای سفید اشتباهاً به پوشش محافظ سلولهای عصبی (میلین) به جای یک عامل بیگانه حمله ور میشوند و به تدریج آن را از بین میبرند.
هر بار که این گلبولها به رشتههای اعصاب مربوط به یکی از اندامهای بدن حمله میکنند، آن اندام دچار مشکل خواهد شد. مثلاً زمانی ممکن است در راه رفتن و زمانی دیگر در دیدن یا حفظ تعادل بدن مشکل ایجاد کند.
بسیاری از مردم اینچنین فکر میکنند اما پزشکان میگویند گاهی اماس مشکل خاصی برای بیمار ایجاد نمیکند بنابراین بسیاری از مبتلایان میتوانند به زندگی عادیشان ادامه دهند؛ به این معنی که حتی شاید یکی از همکاران یا دوستان نزدیکتان هم اماس داشته باشد و شما هیچ وقت متوجه مشکلش نشوید.
۹۴۶ بیمار مبتلا به ام اس در همدان شناسایی شد
رئیس انجمن بیماران ام اس استان همدان گفت: ۹۴۶ بیمار مبتلا به ام اس (مولتیپل اسکلروز) تاکنون در همدان شناسایی شده است.
مهر دخت مزده افزود: با برآوردهای انجام شده تخمین زده می شود که تعداد مبتلایان واقعی در استان همدان بالای هزار نفر باشد. وی با بیان اینکه اکثر این افراد در بین سنین فعال ۲۰ تا ۴۰ سال زندگی قرار دارند، اظهار داشت: این بیماری از جمله بیماری هایی است که با گذشت زمان و ایجاد اختلال در سیستم اعصاب مرکزی در صورت انجام ندادن توانبخشی می تواند فرد را دچار معلولیت کند.
وی با بیان اینکه چهار نوع بیماری ام اس تاکنون شناسایی شده است، گفت: ام اس اولیه نوع بهبود یابنده و فروکش کننده است، نوع دوم نیز ام اس عود کننده و بهبود یابنده که به ندرت عود می کند و بیمار روبه بهبودی است.
وی عنوان کرد: در ام اس پیشرونده و عود کننده هر بار بیماری رو به عود است و فروکش کردن مقطعی دارد ولی سیر بیماری متوقف نمی شود و در نوع ثانویه که دفعات عود و حمله بسیار است و برگشت بیمار به حالت فروکش کردن نادر است و سیر بیماری ادامه دارد.
مزده افزود: در ایران نوع چهارم ام اس بسیار کمتر از سایر کشورها بوده و در مناطق مختلف جغرافیایی نیز میزان ابتلا متفاوت است.
گروه سنی ۲۰تا۴۰ سال بیشتر در معرض ابتلا به ام اس قرار دارند
وی با بیان اینکه علت اصلی ابتلا به این بیماری تاکنون مشخص نشده است، عنوان کرد: نسبت ابتلای زنان به این بیماری نسبت به مردان دو به یک است و گروه سنی ۲۰تا۴۰ سال نیز بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قرار دارند.
وی عنوان کرد: ارثی و ژنتیکی بودن این بیماری تاکنون ثابت نشده و ازدواج و بارداری برای بیماران ام اس منع پزشکی ندارد.
مزده گفت: معاینات اولیه پزشکی، ام آرآی، سیتی اسکن از مغز و نخاع، آزمایش خون یا مایع مغزی نخاعی، نوار مغز ونوار عصب بینایی از راه های تشخیص این بیماری است.
رئیس انجمن بیماری ام اس استان همدان عنوان کرد: تاری دید، دوبینی، بی حسی اعضا و درد شدید بدن، فلج شدن قسمتی از اندام یا یک قسمت از بدن از مهمترین علائم ابتلا به این بیماری است.
وی اضافه کرد:خستگی و افسردگی، تنش های روحی، روانی و استرس، گرما و استفاده کردن از غذاهایی با مزاج سرد مهمترین عوامل تشدید بیماری ام اس است.
منبع: ایسوا
دیدگاه شما