به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ به نقل از نافع، هفدهم اسفندماه سال 94 حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجتالاسلام سیّد ابراهیم رییسی را به تولیت آستان قدس رضوی علیهالسلام منصوب کردند.
و در حدود سه سال بعد، پس از آنکه آیت الله صادق آملی لاریجانی ـ که چندی است به ریاست جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزیده شده ـ از رهبر انقلاب خواست تا رئیس جدید دستگاه قضایی را به واسطه مسئولیت جدیدی که او پذیرفته، چند ماه زودتر از موعد مقرر معرفی کنند که بر همین اساس سرانجام پنجشنبه ۱۶ اسفند ۹۷ حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی به عنوان رییس قوه قضائیه معرفی شد.
و در عمل تولیت آستان قدس باید به شخص دیگری واگذار شود، بدین ترتیب امروز پانزدهم فروردین ماه سال 98 حضرت آیت الله خامنهای در حکمی حجةالاسلام حاج شیخ احمد مروی را به تولیت آستان قدس رضوی منصوب کردند.
بی شک حضور سه ساله آیت الله رییسی تولیت آستان قدس رضوی خدمات گسترده ای به دنبال داشت، چرا که او با یک برنامه ریزی منظم، حساب شده و با بهره مندی از متخصصین، پای کار آمد تا از تمام ظرفیت آستان برای محرومیت زدایی استفاده کند.
به گفته «محمود قاسمی» کارشناس مسائل داخلی کشور؛ بهره گیری از مشاوران متدین و کارآمد نقطه قوت آیت الله رییسی است و هست و او محرومیت زدایی را سرلوحه برنامه های خود قرار داده بود.
قاسمی تصریح کرد: طرح های بسیار خوبی از سوی آیت الله رییسی در حوزه کاری او شاهد بودیم که البته با مشورت افراد و مشاوران متدین و کارآمد روی می دهد که کمک کار تولیت آستان قدس به اجرا درآورد.
وی توجه آیت الله رییسی به اقشار کم درآمد و ارائه تسهیلاتی برای زائر رضوی شدن آنان با کمترین هزینه و توفیقات او در راستای اجرا شدن طرح زیارت اولی ها با کمک آستان قدس رضوی خدمتی به آحاد مردم دانست که مورد توجه آیت الله رییسی بود و زمینه ساز گره زدن دل مردم با ولایت و اهل بیت(ع) بیش از پیش شد.
این کارشناس سیاسی کشورمان افزود: آیت الله رییسی با طرح سازی های مبتکرانه برای حمایت از طبقات کم درآمد و محروم برنامه های بی نظیری را اجرایی کرد.
آیت الله رییسی در یک برنامه عنوان کرده بود که با تغییر رویکردها به دنبال اشتغالزایی است تا جایی که با ارائه تسهیلاتی به روستاییان آنان را در جوزه های اقتصادی دام سبک و صنایع دیگر روستایی تشویق به کارآفرینی کند و حتی پرورش گیاهان دارویی برای ایجاد اشتغال هم برنامه ریزی هایی کرده بود.
او اظهار کرده بود که با سامانهای که ایجاد شده، بحث قراردادها، دخل و خرجها زمینههای مصرف نذورات و موقوفات را شفاف سازی کرده است تا با آگاهی مردم از این مسائل زمینه ساز افزایش اعتمادعمومی شود.
در مسئله مالیات آستان قدس هم لازم که تا سال 95 که وارد آستان شد، مالیاتی پرداخت نمیشود، زیرا به امر حضرت امام و قانون از این مساله معاف شده بود. اما در سال 95 بعد از استفسار آیت الله رییسی از حضرت آقا مالیات تاکنون پرداخت شده است.
تولیت اسبق آستان قدس در مورد این جمله که نباید در مشهد گرسنهای وجود داشته باشد گفته بود که من پیشتر اعلام کردم در شان مشهدالرضا نیست که کسی در حاشیه شهر و مشهد گرسنه باشد. نمیگویم فقیر، اما باید کاری کرد که کسی شب گرسنه نخوابد، بنابراین با طرح های ابتکاری اشتغالزایی و همراهی با نهادهایی همچون کمیته امداد به دنبال ایجاد مشاغل هر چند کم هم بود.
او در زمینه کمکهای نقدی آستان قدس به محرومان و نیازمندان عنوان کرده بود که ما برای حل مشکلاتی مانند جهیزیه، تهیه لوازم التحریر و یا پرداخت اجاره بهای افراد نیازمند مجبور به کمک نقدی بودند، به همین دلیل مساعدتهایی برای ساخت بیش از سه هزار مسکن برای نیازمندان انجام داده بود.
آیت الله رییسی حتی با برنامه ریزی انجام شده ۳۰۰ پروژه لایروبی و قنات سازی در مشهد و اطراف آن دنبال کرد.
و برای امور فرهنگی چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی فعالیت های مدونی انجام داد، در زمان تولیت او یک میلیون متر مربع بر فضای فرهنگی مشهد افزوده و همچنین اردوگاههای تربیتی و معرفتی دخترانه، پسرانه و مجتمع دانشجویی در همین رابطه انجام شد.
زمینه سازی برای فعالیت 20 هزار خادم یار، ایجاد مراکز مشاوره به صورت رایگان هم از دیگر برنامه های او بوده است که توسط خادم یارها در تمامی استان ها گسترش یافته است.
پویایی تولیت آستان قدس رضوی با افزایش دیدار با مردم و نخبگان، سهولت دسترسی مردم به تولیت، ممانعت از بی انضباطی های مالی با بازنگری در پروژه های مشهد مال و جهان مال و نیز ارائه اظهارنامه مالیاتی جز برخی از اقدامتی بود که آیت الله رییسی در این سه سال انجام داد.
از دیگر برنامه های آیت الله رییسی می توان به توقف بهره برداری از جنگل های شمال، اجرای طرح ملی جهادگران رضوی، اسکان شبانه زائران نازمند، پذیرایی از زیارت اولی ها، تأمین هزینه های بیمارستانی محرومان، سرکشی از حاشیه شهر، اهدای سه چرخه به زائران معلول، گسترش ارتباط با تشکل های فرهنگی، آزادسازی ظرفیت معنوی آستان قدس و رشد رسانه ای آستان قدس اشاره کرد.
زنگنه
انتهای پیام/رستمی
دیدگاه شما