به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ، به نقل از پایگاه خبری تحلیلی گرو ؛ محسن پویان با بیان این که دمنوش یک نوشیدنی است که عصاره گیاه یا مواد موثره گیاه به وسیله آب جدا میشود و ما آن را مصرف میکنیم، درباره نوشیدنیهای مناسب ماه رمضان گفت: برای رفع عطش و تشنگی میتوان تخم شربتی و خاکشیر را به نسبت مساوی مخلوط کرده و دو ساعت مانده به افطار در آب گرم خیسانده و مقداری آبلیموی طبیعی و گلاب به آن اضافه کرده و میتوان آن را با عسل شیرین کرد، البته برای افرادی که قند خون ندارند، ولی افرادی که قند خون دارند، این نوشیدنی را بدون شیرین کردن باید مصرف کنند.
این پژوهشگر حوزه گیاهان دارویی ادامه داد: برای رفع کم آبی و غلظت خون دانه خارمریم، دانه اسفرزه، مقداری گشنیز و تباشیر قلم را با هم مخلوط کرده و به صورت چای یا دمنوش تهیه کرده و بعد از خوردن سحری مصرف شود.
پویان افزود: بهتر است در تهیه دمنوشها موارد زیر مورد توجه قرار گیرد، گل و برگ به صورت دم کرده و یا دمنوش مانند چای، پوست گیاه و اندامهایی که نسبتا سفت هستند، ۳ تا ۵ دقیقه جوشانده شود و بعد از ۲۰ دقیقه صاف شود.
وی افزود: ساقه و ریشه گیاهان را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه میجوشانیم و بعد از ۲۰ دقیقه آن را صاف کرده و مصرف میکنیم.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی یادآور شد: روزهداران میتوانند از مخلوط ختمی خبازی و گل بنفشه برای خشکی دهان و از اسطوخودوس، بابونه شیرازی، گل گاو زبان و سنبلالطیب برای رفع سردرد در ماه مبارک رمضان استفاده کنند.
انتهای پیام /ص
دیدگاه شما