تازه ترین مطالب

تاریخ : 25. دى 1391 - 12:47   |   کد مطلب: 3326
معاون تهذيب و تبليغ حوزه‌های علميه همدان گفت: ايجاد انگيزه در بين جوانان و نوجوانان در راه حفظ قرآن و تبديل شدن حفظ قرآن به صورت يك فرهنگ عمومی در جامعه و يك ارزش از فعاليت‌هايی است كه در جامعه برای تربيت حافظان انجام شده است.

به گزارش کورنگ، حجت‌الاسلام علی‌اصغر گرجی، معاون تهذيب و تبليغ حوزه‌های علميه استان همدان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه همدان، گام‌های موثر برای تربيت حافظان قرآن را اينگونه بيان كرد: ايجاد انگيزه در بين جوانان و نوجوانان در راه حفظ قرآن و تبديل شدن حفظ قرآن به فرهنگ عمومی در جامعه به عنوان يك ارزش از فعاليت‌هايی است كه برای تربيت حافظان انجام شده است.

وی با بیان اینکه تبديل شدن حفظ قرآن به ارزش تا جايی است كه حتی خانواده‌هايی كه گرايشات مذهبی آنان زياد نيست فرزندان خود را در مهدهای قرآن ثبت ‌نام می‌كنند، گفت: تشكيل نهادها و مجموعه‌های مردمی تربيت حافظ قرآن، كه از كار به صرف دولتی به مكتب‌القرآن‌ها و دارالقرآن‌ها واگذار شده و به صورت خصوصی اداره می‌شود نسبت به سال‌های اخير موفقيت قابل توجهی داشته است.

حجت‌الاسلام گرجی اضافه كرد: برنامه‌ريزی مهمترين اقدام برای رسيدن به تربيت 10 ميليون حافظ قرآن است يعنی مسئولان اعم از دولتی، فعالان و نهادهای مردمی دور هم جمع شوند و يك برنامه‌ريزی دقيق و منسجم درباره حفظ قرآن داشته باشند.

معاون تهذيب و تبليغ حوزه‌های علميه اظهار كرد: سياست‌گذاری از صدا و سيما گرفته تا رسانه‌های جمعی، آموزش و پرورش و مراكز آموزش عالی بايد سياست‌های كلی و براساس تربيت حافظان باشد و برنامه‌ها در اين راستا تنظيم شوند.

وی بيان كرد: بايد از ابتدا به جای اينكه در مدارس دروسی كه از نظر درجه اهميت در درجات پايين‌تری هستند قرآن را جايگزين آنها و به عنوان یک اولویت قرار داد به صورتی كه دانش‌آموزان به محض ورود به مدرسه با قرآن آشنا شوند و در تمام مقاطع تحصيلی آموزش و قرائت را به صورت دروس اصلی خود فرا گیرند بعد از اين دانش‌آموزان استعداديابی شود و آن افرادی كه استعداد بالا و علاقه و زمينه خانوادگی دارند در مدارس تخصصی به حفظ قرآن بپردازند.

حجت‌الاسلام گرجی تأكيد كرد: حفظ قرآن نبايد به صورت ترتيبی و يا حفظ كل صورت بگيرد بلكه می‌تواند از يك آيه تا حفظ كل با توجه به توانايی افراد متغير باشد يا افراد می‌توانند به صورت سوره‌ای يا جزئی حفظ كنند يا به طور مثال به حفظ آيه‌های اجتماعی، اخلاقی، سياسی و غيره مشغول باشند.

وی تصريح كرد: در امر ترويج و تبليغ عموم مردم، امر برنامه‌ريزی و سياست‌گذاری از اهميت خاصی برخوردار است، همانگونه كه نهادهای مختلف در جامعه كار تبليغاتی انجام می‌دهند اگر بخشی از تبليغات را به آثار و منافع حفظ قرآن اختصاص بدهيم تأثيرات خوبی را مشاهده خواهيم كرد.

اين مقام مسئول ادامه داد: تجربه نشان داده است هرجا كه صدا و سيمای در آنجا قدم بگذارد مانند ساخت زندگينامه حضرت يوسف(ع) موفق خواهد بود و جوانان و نوجوانان ترغيب به حفظ قرآن می‌شوند و اگر هر قشر و صنفی عباراتی را برای تشويق به حفظ قرآن ارائه دهند قدمی نو در اين راه برداشته می‌شود.

وی در پايان خاطرنشان كرد: به نظر می‌رسد اين طرح‌ها و برنامه‌های فعلی بايد دوباره طراحی‌ و به روزرسانی كنيم و ظرفيت آنها را بالا ببريم.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت