به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،به نقل از گرو؛ کریم حاج باباعلی اظهار کرد: کار برداشت گشنیز از ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع زیر کشت این محصول در سطح شهرستان آغاز شد.
وی گفت: با توجه به برآورد میزان برداشت دو تن در هکتار پیشبینی میشود از این میزان زمین کشت شده ۱۲ هزار و ۴۰۰ تن گشنیز برداشت شود که در مقایسه با سال گذشته ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند افزود: نهاوند با توجه به آب و هوای مساعد قطب اصلی تولید گشنیز در کشور است به گونهای که ۷۰ درصد مجموع محصول تولیدی در این شهرستان به دست میآید.
وی افزود: محصول تولیدی گشنیز در نهاوند تقریبا به طور صد درصد و خام از کشور خارج می شود و ارزش افزوده آن عاید کشاورزان ما نمیشود.
حاج باباعلی با بیان اینکه محصول گشنیز در معیشت خانوار از ارزش بالایی برخوردار است اضافه کرد: با توجه به اینکه در سطح شهرستان کارگاههای فراوری وجود ندارد این گیاه به صورت فلهای به پاکستان صادر شده و سود زیادی به دست کشاورزان ما نمیرسد.
وی در پایان گفت: با توجه به اینکه نام گشنیز با نهاوند گره خورده است باید اقدامات لازم از سوی مسئولین امر برای ثبت جهانی آن به عمل آید تا ضمن معرفی آن به دنیای خارج هر چه بیشتر بتوان برای کشور ارزآفرینی کرد.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما