به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ، تابستان داغ سال ۹۹ بازاری سوزان تر برای تجار طلا رقم زد به طوری که هرم این بازار تمام خبر گزاری ها را هم داغ و مزین به اخبار طلایی کرده بود.
بالا رفتن بی سابقهی قیمت هر گرم از طلا حتی تا حوالی ۱میلیون و ۰۰۶ هزار تومان صحنهی شگفت انگیزی بود که سال گذشته توسط دولت به نمایش گذاشته شد و البته یکه خوردن مردم عادی که چند گرمی طلا هم در اختیار داشتند به این تلاطم دامن زد.
با گذشت آن موج، شکست سرمایه گذاری ها و معملات مجازی مردم در بازار بورس و افت قیمت دلار در این هفته شاهد شکسته شدن حصر میلیونی طلا بودیم.
موج سواری طلا روی سیاست علت بالا و پایین هاست
در گفت و گو با یک کارشناس مسائل اقتصادی مطرح شد که قیمت ارز و طلا همیشه وابسته به عوامل زیادی از داخل و خارج کشور بوده است.
او از تاثیر چند جانبه بر بازار طلا می گوید و ادامه می دهد: این که امروزه سیاست است که قیمت بازار سرمایه را تعیین می کند بر همگان واضح است اولین تاثیر سیاست روی دلار پیاده می شود و دلار، بازار طلا را متاثر می کند.
به عقیده ی این کارشناس تحلیل های مردم هم بر مسائل سیاسی و اقتصادی تاثیر بالا اما مخفیانه ای روی این بازار دارد این مردم هستند که بخشی از معاملات طلا را در اختیار دارند.
او بیان می کند: شیوع موج چهارم اپیدمی کرونا، در پیش بودن انتخابات، صحبت از شروع دوبارهی مذاکرات و برجام، اخبار اعلامی از شبکه های خارجی حتی نطق های مسئولان که اکثرا در حد همان حرف باقی می ماند؛ به راحتی در بازار طلا و سکه موج ایجاد میکند.
محمد کشتی آرای، نایب رییس دوم اتحادیه طلا و جواهر تهران چند روز پیش در گفت و گویی با تجارت نیوز مطرح کرد: مردم تقاضایی برای خرید طلا ندارند و این از عوامل نزول قیمت طلا و سکه است، او از نبود نقدینگی در دست مردم گفت و ادامه داد: چطور می شود انتظار رونق در بازار مردمی طلا را داشت؟
اومعتقد است تا مشخص شدن کامل تکلیف برجام تقاضا در همین حد می ماند، دلار هم به سیر نزولی خود ادامه می دهد و تاثیرش را روی بازار طلا می گذارد
کشتی آرای علاوه بر مسائل سیاست داخلی و خارجی، کمبود نقدینگی در دست مردم و سیر نزولی قیمت دلار؛ کاهش انس جهانی طلا را از عوامل پایین آمدن نرخ طلا می داند.
انتهای پیام /ص
دیدگاه شما