تاریخ : 7. مهر 1400 - 11:46   |   کد مطلب: 35758
تحقیقات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نشان می‌دهد که افزودن امگا 3 به رژیم غذایی می‌تواند فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ، فشار خون یکی از بیماری‌هایی است که افراد دارای اضافه وزن آن را تجربه می‌کنند. در واقع یکی از دلایل فشارخون بالا، اضافه وزن است. یک رژیم غذایی می‌تواند وزن شما را پایین بیاورد اما اگر مبتلا یا در معرض بیماری فشارخون هستید هر رژیمی برای شما مناسب نیست و ممکن است به بدنتان آسیب برساند.

هر برنامه و رژیم غذایی باید با مشورت پزشک و یا مشاور تغذیه گرفته بشود. اما دانستنی‌های عمومی نیز به شما در کنترل بیماری‌های زمینه‌ای خود کمک می‌کند. در این مطلب چند ماده غذایی که باعث کاهش و کنترل فشارخون بالا می‌شود جمع‌آوری شده است. با مصرف متعادل این مواد غذایی در برنامه خورد و خوراک خود می‌توانید در مسیر کنترل بیماری فشارخون قدم بردارید و به موازات وزن خود را هم کم کنید تا بدن سالمتری داشته باشید.

پتاسیم و سبزیجات سبز رنگ

سبزیجات سبز رنگ سرشار از ماده پتاسیم هستند. پتاسیم یکی از عواملی است که به کمک کلیه‌ها می‌آید تا آنها سدیم بیشتری دفع کنند. دفع سدیم از طریق ادرار نیز فشار خون را پایین می‌آورد. پس سعی کنید سبزیجات سبز رنگی مثل کلم، کاهو، اسفناج و برگ چغندر و شلغم (به عنوان مثال در انواع آش و سوپ‌ها) در برنامه غذایی خود بگنجانید.

رنگ قرمز را هم به خاطر بسپارید

چغندر قرمز یا همان لبو دارای اسید نیتریک بالایی است. اسید نیتریک رگ‌ها را باز و رگ باز نیز فشارخون را کاهش می‌دهد. یک روش ساده و رایج استفاده از چغندر قرمز پختن آن است. اما شما می‌توانید آب چغندر را هم بگیرید و میل کنید.

با جوی دوسر گرانولا تهیه کنید

جو دوسر در مقایسه با جوی معمولی دارای فیبر بالا و چربی و سدیم کمتری است. همانطور که گفتیم هرچقدر سدیم کمتری در بدن وجود داشته باشد فشارخون متعادل‌تری خواهیم داشت.

معمولا در آشپزی سنتی جودوسر را در انواع سوپ استفاده می‌کنند. اما یک روش جدیدتر و البته خوشمزه استفاده از جو دوسر، تهیه انواع «گرانولا» است. گرانولا را معمولا با ترکیبی از مغزها و جو دوسر تهیه و آن را با ماست یا شیر مخلوط و میل می‌کنند.

برای تهیه گرانولا معمولا از مغزهایی مثل بادام،گردو، تخم کدو، کشمش، نارگیل، دارچین، عسل و چند افزودنی دیگر به دلخواه و ذائقه افراد استفاده می‌شود. اگر به هرکدام از این مواد حساسیت دارید و یا مانع رعایت رژیم شماست، می‌توانید فقط جوی دوسر را با شیر یا ماست مخلوط و مصرف کنید. از انواع مغزها هم توت گزینه رژیمی مناسبی برای اضافه کردن به گرانولا و تنوع دادن به آن است.

موز، منبع پتاسیم

معمولا اولین ماده غذایی که با شنیدن اسم پتاسیم به ذهنمان می‌آید، موز است. موز هم به عنوان وعده میوه در روز، هم به عنوان صبحانه با شیر و هم به عنوان عصرانه در کنار گرانولا به تامین پتاسیم موردنیاز بدن شما و کاهش فشارخون کمک می‌کند.

ماهی‌های حاوی امگا3

ماهی‌های امگا3 دار مثل سالمون به خاطر اسیدچرب امگا3 بالا، سطح تری گلیسیرید خون و در نتیجه فشارخون را پایین می‌آورند. ویتامین دی موجود در ماهی قزل‌آلا هم خاصیت کاهش فشارخون را دارد.

سیر را جدی‌تر بگیرید

بسیاری از افراد به خاطر بوی ناخوشایند سیر، ممکن است خودشان را از این ماده غذایی و ادویه پرخاصیت محروم کنند. اما کسانی که دارای فشارخون هستند باید بدانند که نیتریک اسید موجود در سیر برای بیماری آنها بسیار مفید است. نیتریک اکسید موجود در سیر سبب گشاد شدن عروق شده و درنتیجه می‌تواند فشار خون را کاهش دهد.

اگر سیر را در حالتی به جز سرخ‌کرده و در مقدار کم مصرف کنید، از بوی آزاردهنده آن خبری نیست و به جای آن خواص این گیاه نصیب بدنتان خواهد شد.

دسرهایی با طعم شکلات تلخ

اینطور هم نیست که به خاطر بیماری فشارخون، مجبور باشید خود را از خوردن خوراکی‌های هیجان‌انگیز محروم کنید. به شرط اینکه اگر هوس شکلات کردید انواع تلخ آن با درصد کمتر شکر را انتخاب کنید.

شکلات تلخ ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کم می‌کند. با شکلات تلخ می‌شود دسرهای خوشمزه‌ای در ترکیب با انواع میوه‌ها مثل موز و توت‌فرهنگی تهیه کنید.

 پسته و کمک به قلب و عروق

پسته مقاومت و تنگی عروق را کم می‌کند و ضربان قلب را هم در مواقع افزایش فشارخون، کاهش می‌دهد. به جز مصرف پسته به عنوان تنقلات و میان وعده سالم، می‌توانید آن را به دسر شکلات تلخ، کیک و حتی سالاد خود هم اضافه کنید.

روغن زیتون را جایگزین دیگر روغن‌ها کنید

خواص روغن زیتون فراوان است. اما برای افراد مبتلا به فشارخون، پلی‌فونل این روغن سبب مبارزه با التهاب رگها و کاهش فشارخون می‌شود. روغن زیتون مناسب حرارت را می‌شود برای انواع پخت وپز و دیگر روغن زیتون‌ها را در انواع سالاد و چاشنی استفاده کرد.

خواص دانه‌های با نظم و ترتیب

تحقیقات نشان می‌دهند نوشیدن روزانه یک فنجان آب انار به مدت چهار هفته، به کاهش فشار خون در کوتاه مدت کمک می‌کند. البته خود دانه انار خواص زیادی دارد و به همین خاطر برخی پزشکان معتقدند که خوردن انار به نوشیدن آب انار ارجحیت دارد.

تخم کتان؛ مفید و ناشناخته

اطلاعات عموم مردم از خواص تخم کتان بسیار کم است. این دانه سرشار از فیبر و اسیدچرب امگا3 است که سیستم گردش خون را بهبود می‌دهد و باعث سلامت قلب می‌شود. تحقیقات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نشان می‌دهد که افزودن امگا 3 به رژیم غذایی می‌تواند فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. به طور مثال می‌توانید تخم کتان را به گرانولای مورد علاقه خود در وعده صبحانه‌ و یا عصرانه اضافه کنید.

این دانه همچنین بسیار سیرکننده است و جلوی اشتهای کاذب و ابتلا به چاقی و در نتیجه فشارخون را هم می‌گیرد.

فلفل دلمه، قوی‌تر از مرکبات

پژوهشگران می‌گویند آنتی اکسیدان موجود در فلفل دلمه حتی از آنچه در مرکبات هست هم بیشتر است. همچنین ویتامین سی موجود در این ماده غذایی باعث کاهش فشارخون می‌شود. برای بهره‌مندی از خواص این خوشمزه‌های خوش‌رنگ، دست به کار بشوید و برای شام امشب دلمه فلفل شکم‌پر بپزید.

انتهای پیام/ص

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت