به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، حسن ظفری ظهر امروز در کارگروه تخصصی پژوهش، فناوری و تحول اداری استان همدان با بیان اینکه طرح پژوهشی ارزشیابی طرحهای هادی در سکونتگاههای روستایی را انجام میدهیم اظهار داشت: طرح هادی در 415 روستای بالای 20 خانوار استان شروع شده است.
وی ادامه داد: در طرح پژوهشی ارزشیابی طرح هادی در سکونتگاههای روستایی میخواهیم تأثیرات بهسازی در روستاها را در فرآیند توسعه روستایی مشخص کنیم.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همدان اضافه کرد: در استان همدان از تعداد 100 هزار واحد مسکونی کمدوام و بیدوام که در سال 85 شناسایی شده بودند بیش از 90 هزار واحد مسکونی سهمیه برای استان اختصاص یافت که تاکنون تعداد 61 هزار واحد مسکونی روستایی بهسازی شد.
وی در ادامه به طرح پژوهشی الگوی مطلوب مشارکت روستائیان در توسعه و بهسازی روستا اشاره کرد و یادآور شد: طرح هادی روستا از سال 63 شروع شد که در دهه اول بهسازی روستاها مشارکت مردمی خیلی خوب بود که در دهه دوم مشارکت کمتر شد و در دهه سوم مشارکت مردمی قابل توجهی را مشاهده نکردیم.
ظفری افزود: در طرح الگوی مطلوب مشارکت روستائیان در توسعه و بهسازی روستا علت کاهش مشارکت مردم در بهسازی روستاها را بررسی میکنیم.
وی ادامه داد: اگر مشارکت مردم در اجرای طرح نباشد طرح شکست میخورد و در طرحهایی که مشارکت و حضور مردم در اجرای طرحی وجود دارد طرح ماندگار است.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همدان در ادامه با اشاره به اینکه شاخص اجرای طرح هادی 11 درصد نسبت به میانگین کشوری بیشتر است اضافه کرد: در تعیین شاخصها نمیتوان یکسان عمل کرد برای مثال کبودراهنگ 120 روستا و بهار 60 روستا دارد که باید در جمعبندی برنامهها به ظرفیتهای هر شهرستان توجه شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اجرای طرح هادی در 215 روستای استان اتمام یافته که باید تأثیرات بهسازی روستاها در اقتصاد و فرهنگ بررسی شود.
ظفری در ادامه تصریح کرد: با اجرای بهسازی در روستاها در چند سال اخیر شاهد مهاجر برگشتی به روستاها هستیم و این از مواردی است که در طرح پژوهشی علتیابی خواهد شد.
وی ادامه داد: در معماری روستاها که در طول صدها سال گذشته از یک اصالت و فرهنگ خاصی برخوردار بوده را در بهسازی روستاها بررسی میکنیم که چه تحولاتی را داشته است.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همدان در ادامه با اشاره به اینکه زمانی در روستاها فقط بحث خاکبرداری و احداث ساختمانها بود گفت: امروز در روستاها مبلمان، زیباییشناسی، معابر و بسترهای اجتماعی در روستاها مطرح است.
وی اضافه کرد: در دهه اول بهسازی روستاها مشارکت مردم بسیار زیاد بود اما در چند سال گذشته مردم کمترین مشارکت را دارند و در نگهداری پروژهها مشکل داریم و باید علتیابی شود.
ظفری در پایان گفت: استان همدان در اجرای طرح هادی و عمران روستایی در کشور پایلوت است.
دیدگاه شما