به گزارش کورنگ علیرضا ایزدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در همدان اظهار داشت: بعد از سالها در نوروز امسال شاهد حضور چشمگیر و بیسابقه مسافران و گردشگران داخلی و خارجی در سطح استان همدان بودیم که این رشد نشانگر شناخته شدن پایتخت تاریخ و تمدن ایرانزمین برای مردم کشور و همچنین در سطح دنیا شده است.
وی افزود: ستاد تسهیلات نوروزی استان از 25 اسفندماه عملاً فعالیت خود را در چهار مرکز اصلی آغاز کرد و در خدمت مسافران نوروزی قرار داشت و طی آن دبیرخانه مرکزی در آرامگاه بوعلی، ستاد اسکان و اطلاعرسانی در یادمان عینالقضات همدانی به میزبانی شهرداری و دو ستاد اسکان فرهنگیان در دو ناحیه شهر همدان و در هشت شهر تابعه استان در محل ادارههای میراث فرهنگی مستقر بودند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان با اشاره به افزایش 45 درصدی تعداد بازدیدکنندگان از جاذبهها و اماکن تاریخی و طبیعی همدان نسبت به مدت مشابه نوروز سال گذشته خاطرنشان کرد: از شروع سفرهای نوروزی تا پایان شانزدهم فروردینماه، بیش از 755 هزار نفر از اماکن و جاذبههای گردشگری با خرید بلیت بازدید کردند و این در حالی است که باید تعداد واقعی بازدیدکنندگان از مراکز دیگر که به صورت رایگان برای بازدید در نظر گرفته شده بود را به این رقم اضافه کرد.
به گفته وی حمامقلعه، مجسمه شیرسنگی، کتیبه و آبشار گنجنامه، دره مصفا و مجموعه توریستی تپه عباسآباد در شهر همدان، مقبره حیقوق نبی در تویسرکان، پارک سیفیه ملایر و سراب گیان و گاماسیاب نهاوند از دیگر جاذبههای گردشگری استان محسوب میشوند که بدون أخذ وجه به روی گردشگران و مسافران باز بودند.
ایزدی در ادامه با بیان اینکه بیشترین آمار بازدیدکننده از غار علیصدر بود، تصریح کرد: از ابتدای سفرهای نوروزی امسال و تا پایان روز گذشته به صورت میانگین بیش از 11 هزار نفر از غار شگفتانگیز علیصدر بازدید کردند که در مجموع بیش از 151 هزار نفر از بزرگترین غار آبی دنیا که در حومه شهرستان کبودراهنگ قرار دارد، دیدن کردند.
وی عنوان کرد: این جاذبه طبیعی و منحصر به فرد توانسته بالاترین رقم بازدیدکننده را در بین اماکن دیگر در سطح استان به خود اختصاص دهد و با پذیرایی از بیش از 151 هزار گردشگر داخلی و خارجی رکورددار بیشترین بازدیدکننده محسوب میشود.
دبیر ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی استان ادامه داد: مقبره و موزه بوعلی سینا با 123 هزار، مقبره باباطاهر عریان با 86 هزار و تپه باستانی و موزه هگمتانه شهر همدان با 55 هزار بازدید در رده دیگر جدول آمار بازدیدکننده قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه تپه هگمتانه هماکنون کاندیدای ثبت جهانی است، گفت: بیشتر برنامهها برای اجرا و بهرهمندی میهمانان نوروزی در این مکان تاریخی تدارک دیده شده بود تا گردشگران با نخستین پایتخت باستانی ایران زمین و فرهنگ غنی همدان بیشتر آشنا شوند.
ایزدی در ادامه با اشاره به چیدمان بزرگ ترین سفره هفتسین با متراژ 400 متری در تپه هگمتانه افزود: با استفاده از هنرمندان بومی و همچنین صنایعدستی استان از خمرههای ساخته شده توسط هنرمندان شهر لالجین پایتخت سفال ایران، بزرگترین سفره هفتسین در ابعاد 20 در 20 متر ایجاد شد که بزرگی این سفره برای مسافرانی که از این محوطه تاریخی بازدید کردند از جذابیت بالایی برخوردار بود.
وی عنوان کرد: هنرمندان خوشذوق همدانی با استفاده از شن و ماسه طبیعی و با هنرمندی بسیار ظریف، نقشه ایران را در متراژ 300 متر در کنار سفره هفت سین طراحی و ایجاد کرده بودند که این نقشه ایران با شنهای رنگی تزیین شده است و به آرم سه رنگ پرچم مقدس کشورمان رنگآمیزی شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان با بیان اینکه در شهرستانهای تابعه استان نیز جاذبههای گردشگری با استقبال خوبی مواجه شده بود، افزود: موزه تاریخ، مردمشناسی و یادمان سیدجمالالدین در اسدآباد با یکهزار و 250 نفر، مقبره میررضیالدین آرتیمانی در تویسرکان با دو هزار و 260 نفر، حمام تاریخی حاج آقا تراب نهاوند با چهار هزار و 300 نفر، تپه و ارگ نوشیجان با هفت هزار و 300 نفر و موزه لطفعلیان ملایر با سه هزار و 200 نفر بازدیدکننده از اماکنی است که پذیرای میهمانان نوروزی بوده است.
وی با اشاره به اینکه با بررسیهای انجام شده مشخص شد که ماندگاری سفر در تعطیلات امسال نسبت به سال گذشته با رشد بسیار مطلوب روبهرو بوده، به طوری که به رشد 100 درصدی رسیده و از ماندگاری یک و نیم شب به سه شب اقامت افزایش یافته است، عنوان کرد: برای نخستین بار در نوروز 92 شاهد تکمیل ظرفیت 100 درصدی هتلها و میهمانپذیرهای سطح استان بودیم و به تبع این موضوع به صورت میانگین ماندگاری در سطح استان با رشد 45 درصدی را نشان میدهد.
دیدگاه شما