تازه ترین مطالب

تاریخ : 4. خرداد 1392 - 9:46   |   کد مطلب: 5916
اما آیا می دانید پروفسور بالتازار 17سال در کبودراهنگ زندگی کرده است؟ بالتازار پزشکی است که در روستای اکنلو شهرستان کبودراهنگ مدت 17 سال ریاست انستیتو پاستور را عهده دار بوده است.

کارتون پروفسور بالتازار در خاطر بسیاری از مردم ایران هست، کارتونی که برای بسیاری هرگز فراموش نمی شود، برای آنهایی که مهمترین سرگرمیشان تلویزیونهای قدیمی بود؛ تلویزیونی که تنها در چند ساعت محدود در شبانه روز با دو شبکه برنامه پخش می کرد. آن زمان اکثر مردم وقتی به تلویزیون نگاه می کردند از اختراع های جالب پروفسور بالتازار لذت می بردند...

پروفسور بالتازار برای حل مشکلات خودش یک روش خاصی داشت؛ او اول کمی این طرف و آن طرف می رفت و با فکر کردن راه حل مشکلش را کشف می کرد و با خوشحالی بالا و پایین می پرید و بعد به سراغ دستگاه جادویی اش رفته و اهرم آن را پایین می کشید و بعد از به کار افتادن دستگاه جادویی چتری کوچک در بالای آن باز می شد.

وقتی همه چیز آرام می شد به طرف شیر دستگاه می رفت و سه قطره جادویی را در داخل لوله آزمایشگاه ریخته و تمام مشکلاتش را حل می کرد.

اما آیا می دانید پروفسور بالتازار 17سال در کبودراهنگ زندگی کرده است؟

بالتازار پزشکی است که در روستای اکنلو شهرستان کبودراهنگ مدت 17 سال ریاست انستیتو پاستور را عهده دار بوده است.

وی در سومین موج شیوع طاعون در سال1332 از فرانسه به ایران آمد و با همکاری خدمتکاران و پزشکان ایرانی پایگاه تحقیقاتی انستيتو پاستور ایران را با حمايت مالی خیری به نام جمشيد قراگزلو در روستای اکنلو کبودرآهنگ تاسیس کرد و به آزمایشات و درمان آن در این منطقه مشغول شد.

در آن زمان کبودراهنگ از مکان‌های پخش این بیماری به شمار می رفت که وی با انجام آزمایشات مختلف این بیماری را کنترل و ریشه‌کن کرد.

اين مركز تحقيقاتي تا اواخر دهه شصت فعالیت داشته و سپس تعطيل شده اما اخیرا مدیریت آن در اختيار دانشگاه علوم پزشكي همدان قرار گرفته و امروز با افتتاح رسمی ساختمان جدید این مرکز در رورستای اکنلو پیش بینی شد که حدود 60 محقق دانشگاهی بتوانند در آن کارهای تحقیقاتی انجام دهند.

همچنین پیش بینی می شود در این مرکز، تحقیقات مختلف دانشگاهی ازقبیل طرح های پژوهشی جونده شناسی، حشره‌شناسی و مطالعه بیماری های نوپدید و بازپدید مشترک بین انسان و حیوان مورد مطالعه قرار گیرد.

این ساختمان با مشارکت انستیتو پاستور ایران، مرکز مدیریت بیماریهای واگیر و خیر بزرگوار منطقه حاج حسین حیدری با همکاری دانشگاه علوم پزشكي همدان به اتمام رسید.

قابل ذكر است، این ساختمان با اعتباري بالغ بر 800 ميليون تومان در 340 مترمربع بنا شده كه 85 میلیون تومان آن توسط حاج‌حسين حيدري و بقیه را دانشگاه علوم پزشكي همدان تأمين کرده است.

این مرکز امروز با حضور ریاست انستیتو پاستور کشور، معاون وزیر بهداشت، دختر و پسر پروفسور بالتازار، سه نماینده انستیتو پاستور ماداگاسکار، استاندار و امام جمعه همدان، نماینده مردم بهار و کبودراهنگ وهمدان در مجلس شورای اسلامی، روسای دانشگاههای علوم پزشکی برخی استانها و خیر بزرگوار منطقه حاج‌حسین حیدری و مسئولین شهرستانی رسما افتتاح شد.

دیدگاه‌ها

یکی از بهترین مکان برای تحقیق و مشاهده کردن زیبایی هاست.من خودم شخصا از معماری و وسایل انجا به خصوص ساخت آنان انگشت به دهان مانده بودم. وسایلی از جمله میز کاشی کاری شده،یخچال نفتی،حمام با کف بتنی،ظرفشویی یک تیکه بتنی،هود دست ساز،اتاق خواب دکتر بالتازار و خانواده اش،پرده دست دوز توسط سوزان بالتازار(همسر بالتازار)،بالشت آنان، هزارن تله موش،دیوار پهن ساختمان قدیمی،و مخصوصا فیلم اکنلو در این باره که این فیلم مربوط به بیش از 50 سال پیش است.فردین از آب مشکین
با سلام این روستای یکی از روستای های خوش آب و هوا و سرسبز می باشد که در خط مرزی سه استان زنجان، همدان و کردستان واقع شده است.درختها، باغ انگور و کوه آن را احاطه کرده و فضای زیبایی دارد. پیشنهاد می کنم یکبار برای دیدن نیز شده به این روستا سفر نمائید.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت