به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس سید عبدالله عمادی در نشست خبری خود اظهار داشت: اجرای طرح پزشک خانواده با جدیت از سوی وزارتخانههای بهداشت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت گرفته است بطوریکه این طرح در جنوب تهران و سپس در شیراز افتتاح شد و تا 2 سال آینده طرح در اکثر کشور اجرا خواهد شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر اساسنامه سازمان بیمه سلامت پس از بررسیهای مجدد مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفت و در حال حاضر به دولت ابلاغ شده است و به محض ابلاغ دولت به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مقدمات تشکیل سازمان بیمه سلامت فراهم خواهد شد.
عمادی اضافه کرد: سازمان بیمه سلامت جایگزین سازمان بیمه خدمات درمانی در کشور خواهد شد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در حال حاضر 300 هزار زن سرپرست خانوار شهری تحت پوشش بیمه اجتماعی هستند و این در حالی است که حدود 174 هزار زن سرپرست روستایی نیز از بیمه اجتماعی استفاده میکنند بطوریکه سهم کارفرمای این افراد از طریق دولت پرداخت میشود.
وی در ادامه اظهار داشت: در حوزه دفتر آسیبهای اجتماعی نیز اییننامه اورژانس اجتماعی وظایف دستگاههای دستاندرکار بررسی شد به طوریکه امروز آخرین جلسه مراحل تصویب آییننامه آن در کمیسیون اجتماعی دولت برگزار خواهد شد.
عمادی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات خوب انجام شده این بود که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر شد و این موضوع به تصویب ستاد رسید.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از برگزاری همایشهای مختلف در سال جاری خبرداد و گفت: نخستین همایش فضای مجازی و آسیبهای نو پدید و همایش ارتقا امنیت قضایی در سال جاری برگزار میشود.
وی از بازنگری قانون جامع حمایت از حقوق معلولان خبر داد و گفت: با توجه به نواقصی که قانون فعلی داشت بازنگری آن در دستور کار قرار گرفت که پس از تصویب به صورت لایحه از طریق دولت به مجلس ارسال خواهد شد.
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: تأمین یک وعده غذای گرم در روستا مهدها بخش دیگری از برنامههای این وزارتخانه بوده که در حال حاضر بیش از 7 هزار روستا مهد در کشور فعالند و این در حالی است که 150 هزار نفر از کودکان از یک وعده غذای گرم در طی روز استفاده میکنند.
عمادی بیان داشت: توزیع بستههای غذایی در مناطق محروم با همکاری کمیته امداد در دستور کار قرار دارد ضمن اینکه امسال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه ویژهای برای زنان باردار در نظر دارد بطوریکه این زنان توسط وزارت بهداشت شناسایی و در ادامه از برنامههای حمایتی این وزارتخانه بهرهمند خواهند شد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: نظام سطحبندی خدمات در حال تدوین است بطوریکه ما بنا نداریم افراد نیازمند مادامالعمر تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار بگیرند و براساس این نظام سطح بندی زمان مشخصی برای استفاده ابزار از برنامههای حمایتی دستگاهها تهیه خواهد شد.
عمادی در خصوص چگونگی تعیین تعرفههای درمانی و پزشکی خاطرنشان کرد: تعیین تعرفهها به چند ایتم بستگی دارد یکی اینکه میزان پرداخت از جیب مردم افزایش نیابد ضمن اینکه میزان تعرفهها بیش از افزایش حقوق کارمندان و کارگران نباشد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: امسال حقوق کارمندان 15 درصد، حقوق کارگران 18 درصد و اعتبارات بیمهها 18 درصد افزایش یافت و این در حالی است که میزان تعرفهها با تعامل وزارت بهداشت تنها 20 درصد افزایش یافت.
عمادی اضافه کرد: با افزایش 20 درصدی تعرفهها مطمئنا شاهد افزایش سطح خدمات در مراکز درمانی و بخصوص دولتی خواهیم بود.
وی اضافه کرد: در قانون بودجه امسال 6 هزار میلیارد تومان از محل هدفمند سازی یارانهها برای وزارت بهداشت پیشبینی شده است که این رقم میتواند در حوزه سلامت مؤثر باشد.
وی اظهار امیدواری کرد: تا با نظارت وزارت بهداشت سطح خدمات و کیفیت آن در مراکز افزایش یابد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه نشست خبری خود بیان داشت: این وزارتخانه تلاش زیادی را برای تشکیل شورای عالی سلامت دارد ضمن اینکه جلسات متعددی در این خصوص برگزار میشود که امیدواریم به زودی این شورا تشکیل شود.
عمادی در ادامه در خصوص تعیین خط فقر افزود: تهیه خط فقر و اعلام آن بر اساس برنامه پنجم برعهده مرکز آمار بوده و بر اساس برنامه پنجم وظیفه مرکز آمار بوده و اگر مرکز آمار بخواهد میتواند رقم آن را اعلام کند.
وی اضافه کرد: براساس آمار حدود 10 درصد از کشور فاقد بیمه درمانی هستند و این در حالی است که 80 میلیون دفترچه درمانی صادر شده است و در واقع همپوشانی در کشور وجود دارد که امیدواریم این همپوشانی در آینده نزدیک برطرف شود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: بیمه ایرانیان یکی از اقدامات این وزارتخانه بوده که از سال 87 در کشور شروع به فعالیت کرد بطوریکه 50 درصد از حق سرانه بیمه ایرانیان از سوی دولت و 50 درصد نیز از طریق فرد بیمه شده پرداخت میشوند.
عمادی خاطرنشان کرد: براساس برنامه انجام شده از ماه آینده افراد نیازمندی که توسط بهزیستی و کمیته امداد معرفی شوند به طور رایگان تحت پوشش بیمه ایرانیان قرار میگیرند.
وی بیان داشت: قانون جامع حمایت از حقوق معلولان که از سال 83 به تصویب رسید با توجه به اینکه زمان آخر مجلس بود خیلی عجولانه تصویب شد و این مشکلاتی را برای اجرا به وجود آورد و در حال حاضر و در بازنگری این قانون مشکلات فعلی برطرف خواهد شد تا ضمانت اجرایی نیز برای قانون اشاره شده وجود داشته باشد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به توجه دولت به بیماران خاص و صعبالعلاج گفت: به زودی داروهای بیماران سرطانی، صعبالعلاج و داروهای ام اس، تالاسمی و هموفیلی تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت.
عمادی اضافه کرد: بیمه زنان خانهدار هنوز در کشور اجرا نشده است چرا که اجرای آن بار مالی دارد و در صورت تأمین اعتبار این بیمه نیز در سطح کشور اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به پرداخت مطالبات بازنشستگان کشوری خاطرنشان کرد: در دو مرحله گذشته بخشی از مطالبات این افراد پرداخت شده است که در صورت تأمین اعتبار از سوی سازمان خصوصیسازی مرحله بعدی مطالبات پرداخت میشود.
عمادی در خصوص افزایش مستمری و حقوق بازنشستگان گفت: مرجع تشخیص رقم افزایش و یا عدم افزایش مستمری به عهده هیئت وزیران است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: در طرح پزشک خانواده هزینه جاری بیمهها افزایش خواهد یافت به طوریکه دولت وعده داده است تا کسری یک هزار میلیارد تومانی بیمهها را تأمین کند.
عمادی اضافه کرد: در حال حاضر جمعیت کشور رو به سالمندی است و در 20 سال آینده مشکلاتی را به وجود خواهد آورد که دولت تمهیدات لازم را در این خصوص پیشبینی کرده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما هزار و 200 میلیارد تومان به بیمههای تأمین اجتماعی و خدمات درمانی بدهکار هستیم که بزودی این مبلغ پرداخت خواهد شد.
دیدگاه شما