به گزارش کورنگ به نقل از خبرنگار مهر، در استان همدان جمعيت روستايي شامل 721 هزار نفر معادل 42.5 درصد از كل جمعيت استان همدان است که اين 721 هزار نفر در هزار و 75 روستا زندگي مي كنند.
بر اساس آمار درحال حاضر 100 درصد روستاهاي استان همدان زير پوشش طرح هادي هستند و تلاش برای توسعه روستاها را در ابعاد مختلف كالبدي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي مدنظر قرار گرفته است
اما آنچه ذکر آن مهم به نظر می رسد اینکه توسعه همه جانبه روستا باید بیش از همه موارد مورد توجه باشد چرا که ماندگار شدن پیشرفتها نیازمند زیربنایی محکم و بهترین جا برای ساختن پایهها، توسعه روستاها است.
باید با تکیه بر توانمندیها و دانش خود برای ساختن ایران تلاش کنیم
بی ربط نیست اگر گفته شود كه ساختن کشور بر اساس استعدادها و امکانات طبیعی کشور نباشد، آسیبپذیر است و باید با تکیه بر توانمندیها و دانش خود برای ساختن ایران تلاش کنیم.
هرچند کارهای بسیار خوبی در روستاها صورت گرفته ولی هنوز روستاها جایگاه خود را پیدا نکردهاند و باید با توسعه امکانات در روستاها امید و سرزندگی را در روستاها ایجاد کرد.
تاریخ یادآوری می کند که روستاها همواره در طول تاریخ انقلاب اسلامی در تولید و توسعه نقش برجستهای داشتهاند و باید به خوبی فرصت را برای توسعه در روستاها مهیا سازیم.
باید مسیر سرمایهگذاریها را تغییر داده و سرمایهگذاریها مسیر معکوس پیدا کنند
از سوی دیگر نیروهای توانمندی در روستاها وجود دارند که فرصتی برای رشد نیافتهاند و برای اینکه توسعه در این روستاها ممکن شود باید مسیر سرمایهگذاریها را تغییر دهیم و سرمایهگذاریها مسیر معکوس پیدا کرده و به سمت سرمایهگذاری بیشتر در روستاها برویم.
نگاهی گذرا به وضعیت روستاهای همدان بیانگر این واقعیت است که هنوز به آنچه برنامه ریزی شده دست نیافته ایم کمااینکه نماینده مردم شهرستانهای کبودراهنگ و بهار در مجلس شورای اسلامی در همین زمینه معتقد است: نبود امکانات بهداشتی در روستاها به تخلیه این مناطق دامن می زند.
محمدعلی پورمختار با بیان اینکه بسیاری از روستاها به خاطر فاصله از مرکز بخش امکان دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی ندارند، با اشاره به نا رضایتی در برخی موضوعات بهداشت و درمان در روستاها از نظر بهسازی یا بهداشت و درمان گفت: تأمین بودجه و پزشک و بهسازی خانههای بهداشت ضروری است چراکه پیگیری نشدن این موضوع، مشکلات تخلیه روستاها را به دنبال دارد.
وی افزود: کمبود پزشک، خانههای بهداشت نامناسب و کمبود نیرو در درمانگاههای روستایی از مشکلات عمده مردم بهار و کبودراهنگ است و این مسئله توجه ویژهای را میطلبد.
متولی مشخصی برای اشتغال روستاییان وجود ندارد
اما در خصوص مشکل اشتغال در روستاها نیز باید گفت که اکنون به بحث اشتغال در روستاها خيلي کم توجه شده چراکه هيچ متولي در اين خصوص وجود نداشته است.
معاون برنامهريزي و امور عمراني فرمانداري شهرستان همدان اظهار داشت: امکان اجراي طرحهاي زراعي در شهرهاي زير 20 هزار خانوار و روستاها با بستر و زيرساختهاي مناسب در روستاها براي جويندگان کار فراهم شده است.
محمدعلي محمدي افزود: با توجه به استعداد، اقليم و جغرافياي محيط در هر منطقه بايد طرح ايجاد اشتغال پايدار در روستاها فراهم شود.
وي بیان کرد: بايد تدابيري براي موضوع اشتغال در روستاها اتخاذ شود تا کشاورزان و شاغلان در روستاها بتوانند در فصول سرد سال نيز کاري متناسب با فعاليتهاي توليدي خود داشته باشند.
محمدي افزود: ايجاد صنايع يکي از راهکارهاي تداوم و پايداري اشتغال در شهرهاي زير 20 هزار خانوار و روستاهاست.
تاکنون به بحث اشتغال در روستاها خيلي کمتر توجه شده است
وي يادآور شد: تاکنون به بحث اشتغال در روستاها خيلي کمتر توجه شده است چراکه هيچ متولي در اين خصوص نبوده و قشر روستايي هم طبق روال سنتي خود سعي در انجام کار و تأمين معيشت خود داشته است.
معاون برنامهريزي و امور عمراني فرمانداري همدان اظهار کرد: در راه سازندگي و آباداني روستاها پس از پيروزي انقلاب اسلامي تاکنون خدمات ارزنده و قابل توجهي با اجراي پروژههاي زيرساختي صورت گرفته اما اين خدمات بايد همواره تداوم یافته و در راه اعتلاي روستاها ادامه داشته باشد.
وي بهرهمند شدن از نعمات گاز، برق، تلفن و ساخت مدرسههاي روستايي را از جمله خدمات اجرا شده روستايي برشمرد و اظهار کرد: مهمترين علت افزايش مهاجرت از روستاها مسئله اشتغال است که اين مهم بايد با راهکارهاي علمي و زراعي از سوي سازمان جهاد کشاورزي ساماندهي شود.
شاید تنها نکته مثبتی که بتوان به آن پرداخت بهره مندی راههای روستایی استان همدان از نعمت آسفالت باشد چرا که از 748 روستای بالای 50 خانوار استان همدان، 743 روستا از راه روستایی آسفالته برخوردار هستند.
مدیر ساخت و توسعه راههای اداره کل راه و شهرسازی استان همدان در خصوص وضعیت راههای روستایی استان همدان با بیان این مطلب، اظهار کرد: امسال در حوزه شهرستان نهاوند 5 روستای تپهعلی، امیرآباد، میلاب، برهفراخ و حبیبآباد آسفالت شده است.
یوسفرضا نوروزی ادامه داد: امسال در حوزه کبودراهنگ نیز روستاهای قراتلو، چورمق، خالقوردی، مخور، انصار، شیربرات، قوشجه و ایستیبلاغ از راه روستایی آسفالته برخوردار شدهاند.
وی عنوان کرد: محور کبودراهنگ ـ قیدار نیز با طول 60 کیلومتر در حوزه استحفاظی استان همدان قرار دارد که 10 کیلومتر از آن قبلاً به بهرهبرداری رسیده است.
نوروزی بیان داشت: در حال حاضر نیز 7 کیلومتر از قطعه دوم این محور آسفالت شده و حدود 8 کیلومتر آماده بیس و 12 و نیم کیلومتر نیز در مرحله اجرای ساببیس است.
مشکلات روستاها باید به صورت ریشهای حل شوند
اما نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مشکلات روستاها باید به صورت ریشهای حل شوند، گفت: مدیران دستگاههای اجرایی باید ضمن رعایت مقررات، قوانین را به نفع مردم مدیریت و از پایمال شدن حقوق عمومی آنها جلوگیری کنند.
محمدمهدی مفتح افزود: مسئولان از دادن وعدههای غیرکارشناسی و غیرعملی که مشکلات روستاییان را تنها در یک مقطع زمانی کوتاه حل میکند، دوري کنند و به صورت ریشهای به بررسی مشکلات و حل آنها بپردازند.
مفتح ادامه داد: اجرای نظام ارجاع در حوزه بهداشت و درمان برای روستائیان مشکلاتی ایجاد کرده است که باید این موضوع حل شود.
آنچه مسلم است اینکه نباید نگاه تنها به توسعه در شهرها باشد و باید برای ایجاد طرحهای زیربنایی و توسعه بخشهای مختلف در روستاها سرمایهگذاری کرد و پایههای زندگی را در روستاها ساخت.
نگاه توسعه روستاها باید همگانی شود چرا که زندگی در روستاها افتخار است و کارکردن در روستاها نیز افتخار است و هرکسی که برای تولید و توسعه کشور تلاش میکند از جایگاه بسیار خوبی نزد خدا برخوردار خواهد بود.
شاید بیراه نباشد اگر درخواست شود منابع مالی به جای اینکه در دست افرادی خاص باشد که کالاها را چند بار بین خود معامله کنند و ثروت کسب کنند در بین روستاها و در بخش کشاورزی و صنایع روستایی هزینه شود تا شاهد بهبود وضعیت تولید در کشور باشیم
دیدگاه شما