به گزارش کورنگ به نقل از بی بی سی، «30 سال بود آمريكا شاهد كشته شدن سفير خود در كشوري نبود. يك فيلم مسخره در چشم به هم زدني تمام منافع بزرگ ترين قدرت جهان را در خاورميانه و شمال آفريقا به خطر مي اندازد.»
اين تحليل را شبكه دولتي انگليس«بي بي سي» منتشر كرد و با اشاره به سياست خارجي بحران زده كاخ سفيد اعلام كرد: اگر چه در دو قرن و نيمي كه از اعزام اولين سفير آمريكا به خاك كشوري خارجي مي گذرد، تنها 5 سفير آمريكايي به دست نيروهاي مهاجم جان خود را از دست داده اند، سي سالي هست كه آمريكايي ها شاهد كشته شدن سفير خود نبوده اند. آخرين بار در سال 1979ميلادي آدولف دايز، سفير آمريكا در افغانستان ربوده و در هتل كابل كشته شد. چند دقيقه از يك فيلم كه به عقيده بسياري، فارغ از توهين آميز بودن، مسخره مي نمايد، مي تواند در چشم به هم زدني تمام منافع بزرگترين قدرت جهان را در خاورميانه و كشورهاي مسلمان شمال آفريقا به خطر بيندازد.
بي بي سي مي افزايد: خاورميانه در تب خشم مي سوزد و ديپلمات هاي آمريكايي در پناه تدابير امنيتي صدچندان سنگر گرفته اند تا با سرنوشت تلخ كريستوفر استيونز در ليبي دچار نشوند. اولين بحران جدي سياست خارجي آمريكا با دولت هاي مستقر بعد از بهار عربي رقم خورده است. امروز اعتراضاتي كه با پايين كشيدن پرچم آمريكا از فراز سفارت آن در قاهره شروع شد، به 20 كشور ديگر سرايت كرده است. شكي نيست كه اوباما روزهاي دشواري را مي گذارند. پرچم آمريكا در قاهره به آتش كشيده شد، شهري كه اوباما 3 سال پيش در آن از دوستي با جهان اسلام براي جوانان مصري سخن گفت.در حال حاضر عده اي در واشنگتن مي گويند كه حمله در بنغازي آغازگر فصلي تازه در كشورهايي است كه «بهار عربي» را تجربه كرده اند و آرام آرام چهره اي تازه از دولت هاي جديد خود به آمريكا نشان خواهند داد. فصلي كه ممكن است اين بار «پاييز عربي اوباما» نام بگيرد. اين روزها سفارتخانه هاي آمريكا در همان چهار كشوري هدف حمله قرار گرفته است كه توانستند يا دولت هاي مستبد را حذف كنند و يا به اصلاح وادار نمايند.
دیدگاه شما