تاریخ : 15. اسفند 1392 - 10:31   |   کد مطلب: 11506
استاندار از دستگاه‌های اجرایی خواست تا 22 اسفندماه توافقات با بانک‌ها و ارائه سرمایه در گردش را نهایی کنند

به گزارش کورنگ به نقل از همدان‌پیام: کارگروه استغال و سرمایه‌گذاری استان روز گذشته تأکیدی دوباره برای تعیین تکلیف واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل داشت.

استاندار در این کارگروه از دستگاه‌های اجرایی خواست تلاششان را برای توسعه اقتصادی و بهبود وضعیت موجود و تعیین و تکلیف واحدهای تعطیل و در شرف تعطیل شهرستان‌ها داشته باشند.

محمدناصر نیکبخت تا 22 اسفندماه به مدیران فرصت داد که توافقات خود را در بانک‌ها نهایی کنند و اینکه نتیجه توافقات عملی با بانک‌ها برای تعیین و تکلیف و تقسیط تسهیلات دریافتی گذشته و ارائه سرمایه در گردش جدید برای احیا و تکمیل ظرفیت تولید این واحدها را ارائه دهند.

وی به فرمانداران هم گفت: باید بر روی تک تک طرح‌ها ورود یابند و حتی اگر لازم شد مستقیماً با بانک‌ها وارد بحث و تعامل شوند و متقاضیانی که همکاری و تمکین لازم با بانک‌ها را ندارند، اعلام کنید؛ چراکه بازگشت واحدهای غیرفعال به گردونه تولید موجب رونق اشتغال می‌شود.

استاندار اضافه کرد: برای واریز 5 درصد از معوقات بانکی نباید بانک به دنبال متقاضی برود بلکه سازمان‌ها و دستگاه‌های مرتبط نیز باید ورود یابند و پیگیری‌های لازم را داشته باشند. هر مشکلی داریم از بانک مطالبه نکنیم و خود هم همراهی داشته باشیم.

نیکبخت خطاب به بانک‌ها گفت: اگر شیوه تعامل با متقاضی را تسهیل کنید، علاوه بر اینکه تعداد معوقات کاهش می‌یابد، بازپرداخت متقاضی با از سرگیری فعالیت‌هایشان نیز راحت‌تر می‌شود.

آنگونه که ایسنا منتشر کرده است، وی با بیان اینکه وجود ماده 16 در قانون برای تعیین و تکلیف معوقات بانکی طرح‌های تعطیل شده و در بحران تعطیلی نجات بخش است، اظهار داشت: استان همدان در این زمینه الگو شده و وزیر کشور و آقای سیف به دنبال تسری شیوه کاری ما در کل کشور هستند.

وی خطاب به بانک کشاورزی گفت: مشتری‌های شما با سایر بانک‌ها متفاوت است؛ چراکه مبلغ کمتری درخواست دارند و توانایی‌شان به علت داشتن وثیقه اراضی کشاورزی کم است. بنابراین باید ملاحظه آنها را داشته باشید. استاندار همدان افزود: برخی از متقاضیان دریافت سرمایه در گردش وثیقه خارج از طرح ندارند و پیشنهاد می‌کنم بانک‌ها بر روی وثیقه‌های موجود ارزیابی مجدد داشته باشند و در صورت کسری، سفته از آنها بگیرند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال طرحی در شهرستان ملایر وجود دارد که 30 هزار دلار صادرات کشمش دارد و بین 30 تا 35 کارگر در آنجا مشغول به کار هستند و نیاز به سرمایه در گردش دارد و در این حالیست که اگر بانک کشاورزی ملک این واحد تولیدی را تصرف کند، هیچ سودی برایش ندارد، بنابراین بهتر است این واحد را دریابد.

نیکبخت خطاب به بانک سپه نیز گفت: هر چقدر معوقات واحدهای تعطیلی و یا در شرف تعطیل وصول شود، 4 برابر آن معوقات منابع داخلی به آنها پرداخت خواهد شد.

وی در بخش دیگری خطاب به بانک‌های استان اظهار داشت: اگر طرح‌های بنگاه‌های زودبازده توجیه اقتصادی داشته و متقاضی آن اهلیت دارد، سختگیری نکنید و تسهیلات لازم را ارائه کنید در غیر این صورت به علت پایدار نبودن طرح، به نتیجه مطلوب نرسیدن طرح و بازگشت نيافتن سرمایه، اصرار و ابرامی برای پذیرش از سوی بانک‌ها نداریم.

شناسایی 300 طرح دارای معوقات بانکی

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان نیز از شناسایی300 طرح با مجموع معوقات بانکی 335 میلیارد و 766 میلیون تومان در استان خبر داد و گفت: هر یک از این طرح‌ها بیش از 100 میلیون تومان معوقه بانکی دارند.

مسعود اقلامی افزود: همچنین 117 واحد با 500 میلیون تومان معوقات بانکی شناسایی و تعیین و تکلیف شده است و متقاضیان در حال مراجعه به بانک‌ها هستند.

وی اظهار داشت: متقاضیان حداکثر بین یک هفته تا 10 روز فرصت دارند برای تعیین و تکلیف معوقات خود به بانک مراجعه کنند و با پرداخت 5 درصد معوقات، مابقی را به صورت تقسیط پس از 6 ماه تنفس پرداخت کنند.

 

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت