تازه ترین مطالب

تاریخ : 2. ارديبهشت 1393 - 6:04   |   کد مطلب: 12645
رئیس اداره فرش همدان گفت: در سال های گذشته تعداد بافندگان فرش دستبافت استان همدان ۹۰ هزار نفر بوده که در حال حاضر به ۴۹ هزار بافنده کاهش پیدا کرده است.

به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، احمد علی بابایی در دیدار مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت و سرپرست امور بانوان با زنان کارآفرین حوزه فرش استان همدان، اظهار کرد: در حال حاضر 21 واحد پشتیبان تولید فرش در استان همدان در حال فعالیت است که از 20 تا 80 بافنده در این واحدها در حال فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه سالانه نزدیک به 60 هزار متر فرش در استان همدان بافته می شود، افزود: در سال های گذشته تعداد بافندگان فرش دستبافت استان همدان 90 هزار نفر بوده که در حال حاضر به 49 هزار بافنده کاهش پیدا کرده و 81 درصد از آنها را بانوان تشکیل می دهند.

علی بابایی با بیان اینکه سال گذشته چهار میلیارد و 300 میلیون تومان تسهیلات مشاغل خانگی به بافندگان فرش پرداخت شد، تصریح کرد: با پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به بافندگان مخالف هستم چراکه این امر برای فرش دستبافت آسیب بوده و در برخی موارد نیز نتیجه ای نداشته است.

وی با اشاره به اینکه پرداخت تسهیلات به بافندگان به کام فرش دستبافت نیست، عنوان کرد: باید تسهیلات مشاغل خانگی به واحدهای پشتیبان فرش تعلق گیرد چرا که هم مدیریت و کنترل امور کاهش می یابد و از طرفی شاهد افزایش تولید نیز خواهیم بود.

علی بابایی با اشاره به اینکه 35 هزار فقره مجوز مشاغل خانگی در استان همدان صادر شده است، اظهار کرد: از این تعداد 10 هزار و 341 مجوز در حوزه فرش بوده که حدود یک سوم این میزان را به خود اختصاص می دهد که از این تعداد مجوز صادره تنها 24 درصد تسهیلات گرفته و 36 درصد نیز مراحل بانکی را برای دریافت وم طی می کنند.

وی با اشاره توانمندی استان همدان در فرش دستبافت عنوان کرد: عمده فرش های قم و تبریز به علت ارزان بافت بودن بافنده ها در شهرستان های همدان، فامنین و کبودراهنگ بافته می شود.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان اعلام کرد: از دو سال گذشته 18 هزار و 900 بافنده در استان همدان بیمه شده اند که 38 درصد بافندگان استان را تشکیل می دهد.

وی اعلام کرد: یکی از اولویت های حوزه فرش استان همدان ایجاد رشته دانشگاهی فرش دستبافت در مقطع کارشناسی است که این رشته در غرب کشور وجود نداشته و همدان می تواند پایلوت این اقدام باشد.

علی بابایی اظهار کرد: در حال حاضر فضایی سه هزار متری در منطقه عین القضات همدان وجود دارد که سالها محلی برای فعالیت های فرش دستبافت استان همدان بوده ولی در یکی دوسال اخیر سازمان جهاد کشاورزی مالک آنجا اقدام به فروش ملک کرده است.

وی تاکید کرد: فروش این ملک آسیب جدی به فرش دستبافت استان همدان وارد می کند و نیاز است تا وزارت خانه به طور جدی در این امر ورود پیدا کند تا بتوانیم دانشکده فرش در سه رشته بافندگی، رنگرزی و طراحی را در این منطقه راه اندازی کنیم.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت