تازه ترین مطالب

تاریخ : 9. ارديبهشت 1393 - 17:23   |   کد مطلب: 12896
سرپرست نیروگاه مفتح کبودراهنگ با اشاره به تاثیر خشکسالی بر تولید برق در نیروگاه مفتح گفت: در حال حاضر نیروگاه مفتح کبودراهنگ با ۴۰ درصد ظرفیت کار می کند.

به گزارش کورنگ، امین جیریایی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار کرد: نیروگاه مفتح همدان روزانه ظرفیت تولید هزار مگاوات برق در ساعت را دارد که در شبانه روز به 24 هزار مگاوات می رسد ولی این رقم در حال حاضر در شبانه روز به 9 هزار مگاوات و در ساعت به 350 مگاوات رسیده است.

برداشت 700 لیتر در ثانیه از چاه ها برای تولید برق

وی افزود: برای تولید هر هزار مگاوات برق به دو هزار مترمکعب آب نیاز است که به علت خشکسالی، کمبود بارش و کاهش سطح سفره های آب زیرزمینی برداشت از چاه ها به 700 مترمکعب رسیده است.

جیریایی کمبود منابع آبی را مهمترین مشکل و معضل در زمینه کاهش تولید برق دانست و گفت: نیروگاه مفتح نزدیک به 20 سالی در حال فعالیت است و از 15 سال گذشته با مشکل کمبود آب رو به رو بوده که این امر به طور مستقیم بر تولید برق نیز تاثیر دارد.

وی با اشاره به اینکه استان همدان تنها نیروگاه مفتح را برای تولید برق دارد، تاکید کرد: در صورتی که این نیروگاه از دور خارج شود و فعالیت نکند استان در تامین برق با مشکل جدی مواجه می شود.

محدودیت تولید انرژی داریم

جیریایی افزود: نیروگاه در تولید توانیر و انرژی محدودیت دارد که کمبود آب تاثیر مستقیمی بر محدودیت تولید در زمینه انرژی دارد.

وی اعلام کرد: در حال حاضر مصرف پیک شبکه 35 هزار مگاوات است که این رقم در مدت مشابه سال قبل 30 هزار مگاوات بوده و با افزایش پنج هزار مگاواتی رو به روست و در صورت ادامه این روند در تابستان به 50 هزار مگاوات برق در زمان پیک شبکه نیاز است.

پروژه کوتاه مدت برای مدیریت آب پاسخ نداد

سرپرست نیروگاه مفتح همدان از سال های گذشته پروژه های کوتاه و میان مدت برای مدیریت مصرف آب در این نیروگاه اجرا شده است، اظهار کرد: برخی پروژه ها همچون تزریق مصنوعی به عنوان برنامه های کوتاه مدت دردست اجرا بود که متاسفانه این برنامه ها پاسخ نداد.

وی اظهار کرد: در حال حاضر دو پروژه اصلی تبدیل برج خنک کننده تر نیروگاه به خشک و خط انتقال پساب فاضلاب همدان به نیروگاه در دست اجراست.

جیریایی با اشاره به اینکه متاسفانه از ابتدا سیستم خشک برای خنک کردن نیروگاه طراحی نشده است، گفت: به علت اینکه در سال های آغازین اجرای نیروگاه منابع آبی مناسبی در منطقه وجود داشته طراحان نیازی برای استقرار سیستم خشک ندیده و سیستم تر را برای خنک کردن نیروگاه استفاده کرده اند.

پیشرفت 70 درصدی برج خنک کننده خشک نیروگاه

وی با اشاره به اینکه سیستم خشک یک پنجم آب مورد نیاز سیستم تر را مصرف می کند، اعلام کرد: قرار است سه برج خنک کننده خشک در نیروگاه مفتح ایجاد شود که برج اول با 70 درصد پیشرفت فیزکی با تعطیلی رو به روست.

جریایی تصریح کرد: در ابتدا برای ایجاد یک برج 30 میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده بود ولی در حال حاضر با توجه به نوسانات قیمت ارز و افزایش قیمت ها برای اتمام این برج به 60 میلیارد تومان نیاز است.

وی اعلام کرد: در حال حاضر به علت کمبود نقدینگی کار به صورت تدریجی انجام می شود و در صورت تامین اعتبار به صورت کامل برج اول دو سال آینده به بهره برداری می رسد.

سرپرست نیروگاه مفتح همدان اظهار کرد: پروژه انتقال پساب فاضلاب همدان به نیروگاه دیگر اقدام جدی برای تامین آب نیروگاه است تا بتوان از این طریق کمبود آب برای تولید برق را جبران کرد.

انتهای پیام

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت