به گزارش کورنگ به نقل از همدان پرس؛ سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان به مناسبت هفته صنعت و معدن، یک تور صنعتی در راستای بازدید از واحدهای صنعتی استان برای خبرنگاران تدارک دید. در این دیدار مدیران واحدهای صنعتی به بیان مشکلات صنعت در کشور و استان پرداختند و خبرنگاران را در جریان چگونگی عملکرد واحدهای تولیدی قرار دادند.
خبرنگاران رسانه های همدان پس از بازدید از شرکت شیر آشیان صنعت، شرکت نخ رنگ و شرکت نساجی اکباتان برای بازدید از مجتمع فولاد ویان عازم این مجتمع عظیم شدند.
در جریان این بازدید مدیر مجتمع فولاد ویان در جمع خبرنگاران حاضر شد و به بیان عملکرد و مشکلات مجموعه پرداخت.
علیرضا ابومحبوب گفت: مجتمع فولاد ویان با 570 نفر پرسنل بصورت مستقیم و 600 نفر بصورت غیر مستقیم از سال 87 فعالیت خود را آغاز کرده و بزرگترین مجتمع فولادسازی در بخش خصوصی است.
ابومحبوب ادامه داد: مجتمع فولاد ویان سالیانه 550 هزار تن شمش فولاد تولید می کند و از مدرن ترین تکنولوژی های داخلی بهره مند است.
وی با اشاره به اینکه فولاد ویان 3 سال پس از کلنگ زنی این مجموعه به بهره برداری رسید گفت: این مجتمع از معدود مجموعه هایی ست که در بحث آموزش ارزبری نداشته و به هیچ وجه نفراتی به خارج از کشور اعزام نشده اند و توسط پرسنل بازنشسته این مجموعه آموزش نیروهای جدید صورت گرفته است.
ابومحبوب افزود: پایه فعالیت فولاد ویان با مصرف آهن قراضه طراحی شده اما بدلیل صنعتی نبودن کشور و افت کیفیت آهن قراضه و اختصاص دادن 85 درصد قیمت شمش به قراضه، آهن اسفنجی را جایگزین آن کرده ایم.
وی عنوان کرد: کوره ذوب شمش با ظرفیت 70 تن، روزانه به طور میانگین21 ذوب تخلیه می کند که با توجه به شرایط فعلی رکود نتیجه مطلوبی است.
مدیر مجتمع فولاد ویان با بیان اینکه مصرف برق مجتمع یک پنجم مصرف برق در همدان است عنوان کرد: در حال حاضر سوخت پایه برق است و انرژی مصرفی 73 مگاوات می باشد.
ابومحبوب گفت: بدلیل همسایگی چاههای نیروگاه شهید مفتح در حال حاضر مشکل آب نداریم اما این نگرانی هست که در آینده با کاهش آب زیرزمینی با کمبود آب مواجه شویم.
وی ادامه داد: مصرف آب مجتمع خیلی بالا نیست و بصورت سیستم بسته بوده و هر تن فولاد 9 دهم مترمکعب آب مصرف می کند.
وی افزود: استانهای آذربایجان، تبریز، تاکستان، زرند کرمان و میانه از شمش های ما استفاده می کنند و سفارشات ما تابع جای خاصی نبوده است.
ابومحبوب اضافه کرد: در آغاز فعالیت مجتمع در سال 87 نیروها از شهرهای جنوبی و اهواز جذب شدند اما امروز بالای 95 درصد پرسنل بومی منطقه هستند و با سطح علمی خوب نیروها توانسته ایم 40 تکنسین ماهر تربیت کنیم.
وی عدم کنترل بر زیرمجموعه ها، بازار سیاه، تحریم و بهره بالای تسهیلات بانکی را از مشکلات عمده فولاد ویان برشمرد و گفت: بازپرداخت تسهیلات بانکی با سود 26 درصد برای واحدهای تولیدی توجیه ندارد و از توان ما خارج است و همین امر ورشکستگی مجتمع ها را بدنبال دارد.
وی با بیان اینکه همدان بافت صنعتی ندارد که این امرهزینه های تولید را بالا می برد افزود: 40 درصد ساخت قطعات مکانیکال در داخل استان انجام می شود .
وی ادامه داد: زمان زیادی طول کشید تا واحدهای داخل استان شرایط صنعتی بودن را درک کنند و بدانند که سود اصلی در همکاری درازمدت بین واحدهای تولیدی حاصل میشود.
دیدگاه شما