حجت الاسلام والمسلمین حسن غفاری فر، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) و مدیرگروه اصول و کلام مدرسه معصومیه قم و استاد جامعه شناسی، در گفتگوی مشروح با خبرنگار بین الملل شبکه اطلاع رسانی دانا، در خصوص گروهک تروریستی داعش و تحولات عراق اظهار داشت: داعش و طالبان و دیگر گروههایی که در دو دهه اخیر بوجود آمدهاند، دارای سابقه تاریخی در منطقه هستند و همچنین سازندگان و خلاقان این گروههای تروریستی نیز در گذشته اینچنین گروههایی را ایجاد کرده بودند.
وهابیت و بهائیت، منحرفترین گروههای منطقه
وی افزود: اگر ما به صد سال قبل برگردیم متوجه میشویم که 2 گروه منحرفی که توسط غرب به ویزه انگلیس در منطقه ایجاد شد وهابیت و بهائیت است که بهاییت را با یک زمینه های اجتماعی در جهان تشیع و ایران خلق و همچنین وهابیت را در یک زمینه اجتماعی و فرهنگی دیگری در اهل سنت به وجود آوررند.
نقش برجسته بهائیت در فتنه 88
این استاد جامعه شناسی یادآور شد: در برخی کشورهای عربی به دلیل اینکه زمینه نگاههای اخباریگری، سختکیشی و تحجر، فراهم بود از بستر تاریخی فرهنگیشان استفاده کردند و وهابیت لجوج را بوجود آوردند که از آن روز تا به حال مداوما از آن فرزند متولد میشود که تازه ترین و آخرین آنها داعش است و 10، 20 سال پیش از این هم طالبان بود؛ همچنان که جریان بهاییت را نیز در جهان تشیع و بهخصوص ایران، بوجود آوردند، برای اینکه بتوانند نظام مرجعیت و ولایت را زمین گیر کنند و مرتب هم با ادبیاتهای مختلف و به بهانههای مختلف که نمونه اخیرش فتنه 88 بود، درپی رسیدن به اهدافشان هستند.
غفاری فر با بیان این که زمانی که دشمن وارد جهان شرق شد از هر ابزاری برای تسلط بر منابع استفاده کرد تصریح کرد: در حال حاضر نیز اوج جنگ نرم است؛ اگرچه همراه جنگ نرم، جنگ سخت را از اوایل قرن نوزدهم به سمت آسیا سوق دادند؛ اما این جنگ نرم به تعبیر کشاورزی بذر و تخمش را در اواخر قرن نوزدهم، آن موقع که وهابیت و بهاییت را خلق کردند، ایجاد کردند.
وی افزود: اتفاقات اجتماعی روی داده در این کشورها نیز زمینه اوج گیری این بدعتها را بیشتر کرد و دشمن را نیز تحریک کرد تا این دست اقدامات را جدی تر بگیرد و نتیجه هم این شد که جوامع آسیب پذیر را برای اختلافات مذهبی، مستعد تر کرد.
تصور غلط برخی برای تسلط بر یمن و مصر
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) ضمن بر شمردن برخی از انقلاب ها در منطقه، اظهار داشت: اتفاقی که در حدکلان افتاده را می توان به بیداری اسلامی تعبیر کرد؛ من نمی خواهم که ورود کامل به بحث صنعا داشته باشم؛ اما فقط در این حد بگویم که همه بر خیال خامشان گفتند که بر یمن مسلط شدیم، همه تصور خام داشتند که بر مصر مسلط شدند.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: در عرض یک ماه ناکارآمدی این تئوری، هم در مصر و هم در یمن آشکار شد. مصر در جریان حماس و مقاومت در غزه به خاطر تغییر حکومتش، تن به صلح ذلت بار با اسرائیل نداد؛ در جریان یمن هم این حرکت عظیم را مشاهده میکنیم.
همه اتفاقات منطقه در راستای بیداری اسلامی نیست
غفاری فر خاطرنشان شد: به تعبیر مقام معظم رهبری دشمن بیدار می داند که چه اتفاقی در حال رخدادن است و میداند که این هیاهو واقعیت ندارد و بیداری اسلامی جدی است و بنابراین او وادار میشود که جدیتر وارد جنگ نرم شود؛ برخلاف یک عده از خوابرفتگان درون نظام ما که هر روز در جراید و رسانهها، تحلیلهای نادرستی از اوضاع منطقه ارائه میکنند و آب در آسیاب دشمن میریزند؛ غرب و مستکبرین نیز از طرف دیگر به یک سری اتفاقات اجتماعی دامن زدهاند تا بتوانند عوام را فریب دهند و جریان را منحرف کنند و به سمت و سوی موردنظر خودشان هدایت کنند.
با ادامه روند بیداری اسلامی، آخوندهای درباری اهل سنت حذف می شوند
وی بیان داشت: در اینکه در ظاهر سیاسی شیعه و غیر شیعه دو جریان فکریاند بحثی نیست؛ اما از زمان مرحوم سید جمالالدین اسد آبادی، هیچ حرکت منسجم شیعی بوجود نیامده است که خدای ناکرده موجبات تضعیف عالم اهل سنت را فراهم آورد.
مدیرگروه اصول و کلام مدرسه معصومیه قم با اشاره به این موضوع که در حال حاضر نیز نظام جمهوری اسلامی ایران از مبارزین مصر حمایت میکند خاطرنشان کرد: اگرچه آنها سنی هستند و آقای مرسی نادانترین شخصیت سیاسی مصر بود و انقلاب مصر را به نابودی کشاند؛ اما ما هنوز هم دست از حمایت مردم مصر نکشیدیم؛ در بحث ترکیه نیز، اردوغان و رهبرانشان همه از اهل سنتاند اما ما از روز اول کلیت حرکت ترکیه را حمایت کردیم؛ حتی در بحث فلسطین نیز ما با تمام ضررهای ظاهری مادی و معنویاش، تا آخر پای حمایت از مردم مظلومش ایستادهایم.
غفاری فر ضمن بیان این موضوع که همچنان که حرکت مرجعیت صالح در درون جامعه شیعی، آخوندهای درباری را حذف کرد، ادامه روند بیداری اسلامی در منطقه، آخوندهای دربای اهل سنت را هم حذف میکند، خاطر نشان کرد: این آخوندهای درباری اهل سنت از شیوع فرهنگ شیعی که درواقع عامل حذف آنها است احساس خطر کردند و ظرفیت اجتماعی منفی علیه شیعه را شناسایی و تقویت کردند، کشورهای غربی نیز دریافتند که نقطه مشترک شیعه و سنی، حذف غرب استعمارگر از منطقه است، بنابراین آخوندهای درباری اهل سنت دست به دست غرب دادند تا از این ظرفیتها و بسترهای فرهنگی-اجتماعی و سیاسی نهایت سوءاستفاده را بکنند و به نام دفاع از سنی و مبارزه با شیعه، گروهک تروریستی داعش را بوجود آوردند و تا این جریان بخواهد مثل جریان طالبان چهره کریهش را به مردم نشان بدهد، غرب و آخوندهای درباری 10سال مطامعشان را به جلو خواهند برد.
وی عنوان کرد: غرب و ایادی آن، از طالبان به مدت 10 سال استفاده کردند و درست بعد از نابود کردن جریان طالبان، حرکت سلفی گری در برخی کشورها نظیر سوریه آغاز میشود و گروهک داعش به مرور زمان شکل می گیرند؛ بنابراین اینها دارند به صورت پلکانی از ظرفیت های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی استفاده میکنند تا بتوانند هم کینه سنی را علیه شیعه تحریک کنند و با این قتل هایی که ایجاد میکنند نیز، کینه شیعه را علیه سنی تحریک کنند.
جریان یاسر حبیب و صادق شیرازی داعش های شیعه هستند
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) اذعان داشت: ما داعشگونههای شیعه هم در داخل داریم، اما به جنس دیگر؛ جریان هایی مانند یاسر حبیب و شیرازیهایی که حامی یاسر حبیب هستند، در واقع داعشی های شیعی هستند.
این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: غربیها با شمشیر شیعیان را علیه اهل سنت تحریک میکنند و اینها نیز با توهین به بزرگان اهل سنت، سنیها را تحریک میکنند علیه شیعه مثلث داعشی ها، جریان یاسر حبیب ها و غرب، به دنبال ذبح جهان اسلام هستند؛ شیعه به دست شیعه و سنی به دست سنی.
مثلث داعش یاسر حبیب و غرب به دنبال ذبح اسلام هستند
غفاری فر ضمن مخالفت با نظر برخی مبنی بر رشد جمعیت گروه تروریستی داعش گفت: داعشیها اصلا اضافه نمیشوند بلکه مداوما در حال ریزش هستند و این مطالب که داعش را یک قدرت اجتماعی روبه افزایش نشان میدهند کار رسانههای غربی و غربزده است.
وی یادآور شد: ما اگر به تاریخ بشر نگاه کنیم، مشاهده میکنیم که شیطان حضرت آدم را صرفا با دروغ محض فریب نداد بلکه دروغ و راست را درهم آمیخت تا آدم را فریب دهد؛ او آدم را با آرزوی «خلد» که در حقیقت نیز وجود دارد و راست است، فریب داد ولی قسمی که خورد دروغ بود؛ (البته قسم نیز خود یک امر مقدس است) بنابراین شیطان از یک حربه دینی مقدس و یک آرزوی حقیقی استفاده کرد تا آدم را گمراه کند.
این استاد دانشگاه افزود: داعش نیز همین کار را میکند، به طوری که از حقیقت گسترش شیعه وحشت ایجاد میکنند و از آن طرف برای اینکه این وحشت را واقعی جلوه دهند از امثال یاسر الحبیبها استفاده میکنند و شیعه را دشمن قسم خورده اهل سنت جلوه میدهند و پیاز داغ وحشت را برای جامعه اهل سنت بیشتر می کنند و زمانی که این مبالغهگریهای دروغ بیشتر شد، نفرت سنی از شیعه بیشتر میشود و وقتی هم که نفرت سنی از شیعه بیشتر شد، از آن جوان متنفرشده از شیعه استفاده میکند و تعداد زیادی شیعه را میکشد. بعد از این اتفاق نیز نفرت شیعه علیه شیعه گرم میشود و بعد از سنی نوبت به شیعه میرسد و شیعه اقدام به عمل تند میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان این موضوع که هر حکومتی حتی حکومت امام زمان (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) معترض دارد و حتی پیامبر اکرم هم معترض داشت، چه برسد به حکومت های غیرمعصومی که میتوانند مجموعهای از خطاها را داشته باشند، خاطر نشان کرد: مگر حکومت آقای حافظ اسد بدنه شیعی داشت؟ در حکومت آقای اسد سنی هست، مسیحی هست و یهودی هم هست پس حکومت شیعی نداشت؛ در دولت لبنان نیز همین گونه است، به طوری که از همه فرقهها در رأس حکومت حضور دارند؛ در عراق نیز مگر رئیس جمهور سنی نیست؟ مگر رئیس مجلس سنی نیست؟ مگر قوانین در دست اهل سنت نیست؟ مگر چها استان در اختیار اهل سنت نیست؟
جابه جایی مالکی ضربه سنگینی به دشمن زد
غفاری فر افزود: در واقع آنها همان کاری را که در فتنه 88 ایران انجام دادند و از برخی راست ها کوه ساختند و برخی دروغ ها را راست جلوه دادند در عراق هم دارند انجام میدهند؛ لیکن با این اتفاقی که اخیرا افتاد و با جابجایی آقای مالکی، دشمن ضربه سنگینی خورد؛ ما نمیگوییم که رفتن آقای مالکی به نفع ما شد، اما این جابجایی، به بدنه جامعه اهل سنت عراق اطمینان داد که شیعه، مرجعیت شیعه و ایران به دنبال لجبازی سر منافع حزبی نیست.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص حمایت های اولیه و دشمنی های بعدی آمریکا با داعش گفت: داعش برای آمریکا اصلا ارزش ذاتی ندارد و صرفا ابزاری است در دست آنها. بنابراین از نبود داعش اصلا ضرر نمیکند، او برنامهریزی کرده است که به موقع به عراق برگردد تا هم ایران و هم سوریه را کنترل کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما مشاهده میکنیم که هواپیماهای آمریکایی بدون اطلاع دولت عراق در مناطق سنینشین فرود میآیند و نیروهای خود را به بهانه مبارزه با داعش در خاک عراق پیاده میکند. پس آمریکا رسما درپی حضور مجدد در خاک عراق است.
تلاش آمریکا برای حضور مجدد در عراق
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: آمریکاییان زمانی که داشتند خاک عراق را ترک میکردند به این تصور بودند که توانستهاند توسط تکفیریها، بعثیها و افراطیهای اهل سنت و شیعه، جایگاه خود را در عراق حفظ کنند؛ اما بعد از اینکه مشاهده کردند نظام عراق درحال قدرت گرفتن است و نیروهای گماشتهشان نیز توان و قدرت مقالبه با ساختار نظامی عراق را ندارند، به جای جنگ نیابتی خودش وارد عمل شده است.
غفاری فر با اشاره به سخنرانی هیلاری کلینتون مبنی بر اینکه رسما اعلام میکند که ما خودمان داعش را بوجود آوردیم و قرار بوده است که در صحرای سینا بوجود بیاید، دقیقا همان طور که طالبان را خودشان بوجود آوردند؛ یادآور شد: نباید ایران را با کشورهای غربی مقایسه کنیم در ایران اخبار در اختیار مردم قرار میگیرد اما در کشورهای غربی هیچگاه صحبت های امثال کلینتون که افشاگری محسوب میشود پخش نمیگردد، و هیچگاه نمیخواهند زمینه پیدایش داعش و طالبان را مردم بفهمند؛ درمقابل آنها مسائل کوچک و پیش پاافتاده در کشورهایی نظیر ایران و عراق را در کل جهان فاجعه نشان میدهند.
وی افزود: ما معتقد نیستیم که آمریکا با حضور مجدد در عراق سود خواهد برد، بلکه ما به عنوان کسانی که سالیان سال، بعد از انقلاب اسلامی وضعیت آمریکا و هم پیمانانش را مشاهده میکنیم به طور شفاف افول قدرت آمریکا را ملاحضه میکنیم.
انتهای پیام
دیدگاه شما