به گزارش کورنگ به نقل از خبرنگار مهر، استان همدان دارای پتانسیل های مختلفی در زمینه های متفاوت گردشگری، کشاورزی و صنعتی است و یکی از محور های توسعه استان همدان صنعت آن محسوب می شود.
در استان همدان 28 شهرک و ناحیه صنعتی وجود دارد و در راستاي توسعه صنعتي این استان تا کنون 15 شهرک بوعلي، اسدآباد، بهار، تويسرکان، لالجين، رزن، ملاير1 ، ملاير2 ، نهاوند، ويان ،تويسرکان2 ، جوکار، چشمه قصابان، بوعلي2، شهرک فناوري اطلاعات و13 ناحيه صنعتي اشترمل ، اورقين ، جيجانکوه ، سامن ، سهند ، فرسفج ، قروه درجزين ، قهاوند ، جوکار، گنبد ، فامنين ،شيرين سو و صالح آباد که در مجموع 28 شهرک و ناحيه صنعتي آماده واگذاري است.
شهرک صنعتی ویان با 400 هکتار مساحت بزرگترین شهرک صنعتی استان همدان است که متاسفانه در 20 سال اخیر اقدامی برای بهسازی آن انجام نشده است اما در سال جاری اقداماتی برای بهسازی این شهرک انجام شده است.
اعتبار 20 میلیاردی ریالی برای بهسازی شهرک صنعتی ویان
مدير عامل شرکت شهرکهاي صنعتي استان همدان در این خصوص در گفتگو با خبرنگارمهر اظهار داشت: با تشکيل ستاد ساماندهي امور زير بنايي شهرک صنعتي ويان اين شهرک از سيما ومنظر قابل قبولي براي پذيرش سرمايه گذاران برخوردار مي شود.
کیوان گردان با بیان اینکه برای بهسازي شهرک صنعتي ويان 20ميليارد ريال اعتبار هزینه می شود، افزود: شهرک صنعتي ويان از يک محروميت 20 ساله رنج مي برد و ساليان طولاني است که توجه ويژه اي نسبت به زير ساختهاي آن انجام نشده است و در عمليات بهسازي اين شهرک آسفالت خيابانها ومعابر، پياده راه سازي،ايجاد فضاي سبز مناسب ، حفر چاههاي آب جديدو افزايش توان پست برق شهرک از اولويتهاي اصلي خواهد بود.
وي با اشاره موقعيت جغرافيايي مطلوب شهرک صنعتي ويان اظهار داشت: قرار گرفتن در محور اصلي همدان –تهران نزديکي با شهرستان هاي کبودراهنگ وفامنين وهمجواري با مجتمع بزرگ فولاد ويان از ظرفيتهاي بالقوه اين شهرک صنعتي است که اميدواريم با استقرار واحدهاي توليدي جديد درآن، شاهد رونق اقتصادي در منطقه باشيم.
گردان ابراز داشت: برنامه ريزي انجام شده توسط شرکت شهرکهاي صنعتي استان همدان وبا تخصيص به موقع اعتبار در سال جاري شاهد تغييرات اساسي وقابل لمس در تمامي شهرکها ونواحي صنعتي استان بالاخص ويان خواهيم بود و درنهايت بتوانيم با رفع کردن بخشي از مشکلات واحدهاي توليدي و جذب سرمايه گذاران جديد در پيشبرد اهداف صنعتي استان قدمهاي محکمي برداريم.
ویان بزرگترین شهرک صنعتی استان همدان است
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان اظهار داشت: شهرک صنعتی ویان بزرگترین شهرک صنعتی استان همدان است که حدود 400 هکتار وسعت دارد.
کیوان گردان با بیان اینکه خاک ویان آب را جذب نمی کند، افزود: شهرک صنعتی ویان نیاز به تامین زیر ساخت ها دارد و در حال حاضر اقداماتی روی آن انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه در شهرک صنعتی ویان پنج چاه آب وجود دارد، اظهار داشت: از این تعداد چاه 3 تا چاه خشک شده است و امسال نیز یک چاه آب جدید در این شهرک حفر شده است و تا حدودی مشکل آب حل شده است.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان ادامه داد: برای بهسازی شهرک صنعتی ویان دو میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است و اقداماتی چون تقویت پست برق، آسفالت ریزی و زیر سازی و فضای سبز در آن انجام شده است.
ویان پتانسیل بالایی را در جذب سرمایه گذار دارد
گردان بیان داشت: با توجه به اینکه شهرک صنعتی ویان در مسیر همدان تهران قرار گرفته است پتانسیل بالایی را برای جذب سرمایه گذار دارد.
گردان مساحت كل شهرك صنعتی ویان را 400هكتار عنوان کرد و ادامه داد: اراضي واگذار شده شهرک صنعتی ویان 138 هکتار بوده است.
وی تعداد واحدهاي در حال توليد را51 واحد عنوان کرد وبیان داشت: تعداد اشتغال بر اساس پروانه بهره برداري را هزار و 360 نفر است.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان در مورد امکانات زیر بنایی شهرک عنوان داشت: شهرک صنعتی ویان دارای امکانات زیر بنایی مانند آب، برق و تلفن و شبکه فاضلاب وتصفیه خانه فاضلاب است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی همدان خاطرنشان کرد: در استان همدان 28 شهرک و ناحیه صنعتی مصوب وجود دارد که از این تعداد 20 مورد در حال حاضر به بهره برداری رسیده و هشت مورد نیز در حال واگذاری است.
وی عنوان کرد: اغلب 20 شهرک و ناحیه صنعتی فعال در استان دارای امتیازات آب، برق، گاز و سایر بوده وهمچنین تمامی شهرک ها از امکانات زیر بنایی بهره مند هستند.
گردان به بیان تفاوت نواحی صنعتی و شهرک صنعتی پرداخت و گفت: مساحت نواحی صنعتی زیر 50 هکتار بوده در حالیکه مساحت شهرک صنعتی بالای 50 هکتار است.
فعالیت 69 واحد صنعتی در شهرک صنعتی ویان
فرماندار شهرستان کبودرآهنگ نیز در این خصوص گفت: در شهرک صنعتی ویان به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی استان همدان، 69 واحد صنعتی مشغول به فعالیت هستند
احسان قنبری افزود: در کنار این واحدهای صنعتی 13 واحد تولیدی دیگر نیز در خارج از شهرک با اشتغالزایی یکهزار و 454 نفر در عرصه تولید در شهرستان مشغول فعالیت هستند.
وی عنوان داشت:بزرگترین کارخانه صنعتی غرب در این شهرک است که ظرفیت اسمی تولید این کارخانه 2 هزار تن در سال است.
قنبری اظهار داشت: به علت عدم وجود نقدینگی 50 میلیارد ریالی و بحران آب مورد نیاز این کارخانه با 50 درصد ظرفیت خود و با اشتغال 80 نفر به فعالیت خود ادامه میدهد.
فرماندار کبودراهنگ عنوان داشت: این کارخانه سالانه یکهزار تن انواع رنگ نساجی، چرم، کاغذ و محصولات غذایی کشور را تامین میکند.
دیدگاه شما