تازه ترین مطالب

تاریخ : 7. مهر 1393 - 2:36   |   کد مطلب: 16087
صیادانی که تا دیروز حیوانات بی گناه را میان زمین و هوا شکار می کردند امروز با سد محکمی به نام عذاب وجدان روبرو شده اند.

به گزارش کورنگ به نقل از ایرنا، آنانی که بی باکانه و شاید هم بی رحمانه، آهوان چشم زیبا و پرندگان خوش رنگ و بال را صید می کردند تا آن را خوراک شکم یا ثمره جیب خود کنند و از همه مهمتر اینکه از این کار لذت می بردند.

عذاب وجدان، داستان ضامن آهوی امام رضا (ع)، آموزه های دینی، عواطف پدری و انسانی مجموعه عوامل بودند که این شکارچیان را به خود آورد تا از شکار حیوانات زبان بسته و زیبایی آفرینش دست بردارند.

حالا همین شکارچیان دیروز به محیط بانان و همیاران محیط زیست امروز تبدیل شده اند و دیگر صیادان را به ترک شکار دعوت می کنند.

تعدادی از این شکارچیان با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز یزد عقده دل گشودند و راز مگو گفتند:

'حسن آدمیزاد' یکی از همین صیادان پشیمان از شکار که مدتی است اسلحه را آویخته و دیگر به شکار نمی رود به خبرنگار ایرنا گفت: 23 سال در زمینه شکار فعالیت داشته و تاکنون حیوانات و پرندگان زیادی را شکار کرده است.

وی اظهار کرد: کل و بز، میش و قوچ، جبیر و آهو و کبک، شکارم بوده اند و همیشه با یاد شکار آنها زندگی کرده ام.

این همیاران محیط زیست با بیان اینکه آن موقع از شکار کردن لذت می بردم و با صدای هر تیری ذوق می کردم اما حالا پشیمانم و با عزت و سربلندی از آنها نگهداری می کنم.

آدمیزاد که متاهل و دو فرزند دارد، شغل اول خود را رانندگی اعلام کرد و با بیان اینکه شکار را فقط برای لذت بردن و سرگرمی انتخاب کرده بودم گفت: خانواده ام همیشه با شکار کردن من مخالف بودند و حتی از گوشت شکارم استفاده نمی کردند.

وی خاطرنشان کرد: حالا که دست از صید و صیادی برداشته ام خانواده ام بسیار راضی اند و زندگی ام زیباتر شده است.

این همیار محیط زیست 37 ساله اضافه کرد: از 14 سالگی کار شکار را آغاز کردم اما امروز پشیمان و نادم، بعنوان همیار محیط زیست فعالیت می کنم و دو روز را در هفته به بیابان ها می روم و به حیوانات سر می زنم و با آنها درد و دل می کنم.

وی تعداد شکارهای خود در طی این مدت را 500 مورد ذکر کرد و افزود: بدترین خاطره خود از دوران شکار زمانی بود که پس از شکار یک راس آهو و دریدن شکم وی متوجه دو راس بچه آهو در شکم مادر آنها شدم.

آدمیزاد گفت: با دیگر دوستان شکارچی ام به خود لرزیدیم و خیلی ناراحت شدیم و در آن زمان تصمیم گرفتیم دیگر حیوانات ماده را شکار نکنیم.

'محمد علی دهقان دهنوی' نیز که شکار را از سن 12 سالگی آغاز کرده و هم اکنون 32 سال دارد از دیگر کسانی که به جمع همیاران محیط زیست پیوسته و شکار را کنار گذاشته است.

وی افزود: پیشتر با عشق و علاقه به شکار می پرداختم ولی الان آنچنان به حیات وحش و پرندگان علاقه مند شده ام که حاضر به اسیب رساندن به آنها نیستم.

این دوستدار محیط زیست، که قبلا جریمه شده و حتی به خاطر شکار غیر قانونی به زندان هم افتاده است، اظهار داشت: هر چند دیر به نتیجه رسیدم اما فهیمدم که شکار حیوانات بی گناه خوب نیست.

دهقان، به ذکر خاطراتی از دوران شکار خود پرداخت و در مورد انگیزه خود از کنار گذاشتن شکار گفت: در یکی از روزها که آهویی را شکار کرده بودم پای پسرم شکست و من ضمن پشیمانی و به یاد آوردن اینکه حضرت امام رضا(ع) ضامن آهو است قصد سفر به مشهد کردم و شکار را برای همیشه کنار گذاشتم.

وی افزود: ضمن گرد آوری همه شکارچیان منطقه زندگی خود، آنها را مجاب کردم که دست از شکار بردارند و محل شکار خود را محل زندگی خود بدانند.

محمد علی، حالا پشیمان از شکارهای غیر قانونی، تمام هم و غم خود را دوستی با طبیعت و محیط زیست گذاشته است.

وی گفت: هر وقت نیت شکار داشتم پدرم گریه می کرد و می گفت گوسفندی قربانی کن ولی شکار نرو ولی همه عشق من شکار بود.

به گفته وی شکار، همه خیر و برکت را از زندگی می برد و اگر شکارچیان دست از این شکار بکشند شادی به زندگی آنها باز می گردد.

حالا محمد علی برای جبران بخشی از نامهربانی هایی که با حیات وحش داشته آبشخوری در منطقه کالمند- بهادران مهریز ساخته تا گونه های مختلف حیوانی از آن بهره مند شوند.

**از شکار پرندگان تا

یک شکارچی 31 ساله دیگر هم که 11 سال شکار می کرده حالا به جمع همیاران طبیعت باز گشته است.

'محمد حیدری' گفت: از خوردن گوشت شکار لذت می بردیم اما حالا با دیدن هر گونه ای لرزه بر اندامم می افتد و از کرده خود ناراحت می شوم.

وی از اینکه شکار را کنار گذاشته ابراز خوشحالی کرد و افزود: همه روزه با مراجعه به محل شکارهای سابق در خیال خود با حیوانات حرف می زنم.

این همیار محیط زیست، از دیگر شکارچیان هم خواست تا دیر نشده حیات وحش را از خود بدانند و به دامن محیط زیست بازگردند.

محیط زیست استان یزد چندی قبل اعلام کرد: یکصد نفر از شکارچیان پشیمان از شکار با کنار گذاشتن اسلحه های خود به جمع همیاران محیط زیست پیوستند.

تعداد شکارچیان مجاز یکهزار و 500 نفر در استان یزد اعلام شده است.

800 نوع گونه گیاهی، 160 نوع پرنده، 60 گونه پستانداران وحشی و 40 نوع خزنده در یک میلیون و 270 هزار هکتار منطقه حفاظت شده استان یزد زیست می کنند که 50 نیروی محیط بان وظیفه حفاظت از آنان را به عهده دارند. ک/4

انتهای پیام

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت