به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، حمیدرضا فرساییوحید ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه رئیس اتاق اصناف همدان به عنوان نماینده اتاق اصناف ایران نیز برگزیده شده، اظهار کرد: بررسی مشکلات شهرستانهای استان آغاز شده و اقدامات برای رفع ین موارد در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه مشکلات اتاق اصناف شهرستان کبودراهنگ طی جلسهای با فرماندار این شهرستان مطرح و بررسی شد، افزود: اختصاص زمین برای اتاق اصناف و البته اجرای اتوماسیون اداری اصناف این شهرستان در حال پیگیری و اجرا است.
رئیس اتاق اصناف همدان با اشاره به اینکه راهاندازی شبکه دولت در کبودراهنگ در حال انجام است، تصریح کرد: تسهیلات بانکی یکی از بزرگترین مشکلات اصناف در کبودراهنگ است که فرماندار قول پیگیری آن را داده است.
وی با تأکید بر اینکه احیای فرش مهربان، اشتغالزایی و بیمه قالیبافان این شهرستان نیز توسط صنعت، معدن و تجارت پیگیری میشود، ادامه داد: مشکلات تویسرکان نیز بررسی شده و اختصاص یک مکان برای نمایشگاه و بازگشایی چند نانوایی نیز در حال پیگیری است.
فرساییوحید با اشاره به اینکه راهاندازی اتوماسیون اداری و شبکه دولت نیز در تویسرکان در فاز نهایی قرار دارد، خاطرنشان کرد: شبکه دولت نقش بسیار مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی در بحث مصرف بهینه دارد.
وی با بیان اینکه 22 اتحادیه در تویسرکان وجود دارد، گفت: ملایر شهرستان دیگری است که حل مشکلات آن در دستور کار ما قرار دارد.
رئیس اتاق اصناف همدان با تأکید بر اینکه مراسم انتخابات رئیس اتاق اصناف ایران روز گذشته در تهران برگزار شد، اظهار کرد: طبق اصلاحیه قانون نظام صنفی بسیاری از مسائل مربوط به اصناف به عهده اتاق اصناف گذاشته شده و حتی اتاق اصناف در جریان تنظیم قانون ششم توسعه حضور خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه پیش از این اصناف نقش مشاور را داشتند، افزود: در حال حاضر طبق قانون جدیدی اصناف در تصمیمگیریها شرکت داشته و با تشکیل کمیسیونهای مختلف در حل مشکلات شهرها خواهد کوشید.
*اصناف با برگزاری فروش فوقالعاده در واحدهای صنفی موافق است
فرساییوحید با بیان اینکه نمایشگاه فروش مستقیم کالای پاییزه به دلیل برگزاری نمایشگاه صنایع دستی دیرتر از سالهای قبل برگزار شد، تصریح کرد: به دلیل نمایشگاه صنایع دستی که استاندار همدان تدارک دیده بود، نمایشگاه پاییزه به آخر شهریورماه موکول شد.
وی با تأکید بر اینکه این اتفاق از یک بعد مطلوب و از بعد دیگر ناخوشایند بود، ادامه داد: هرچه زمان برگزاری نمایشگاه به ماه مهر نزدیکتر میشود بازار میتواند فعالیت بیشتری انجام دهد و از سوی دیگر برخی از مردم نیز خریدهای خود را کرده و به نمایشگاه نمیرسند.
رئیس اتاق اصناف همدان با اشاره به اینکه برگزاری فروش فوقالعاده در محل واحدهای صنفی منطقیتر است، خاطرنشان کرد: همراه با برگزاری نمایشگاه پاییزه، دو نمایشگاه نیز در مناطق مختلف همدان با وجود مخالفت برخی از اصناف برگزار شد تا مردم بتوانند به بهترین شکل خرید کنند.
وی با بیان اینکه کاهش بازدیدکننده به معنای شکست نمایشگاه نیست، گفت: کاهش بازدیدکنندگان به معنای موفقیت در ایجاد تعادل در بازار است چراکه قیمت بازار نیز با توجه به برگزاری نمایشگاه کاهش یافته و نمایشگاه به هدف خود که همان تنظیم بازار بوده، دست یافته است.
*اتحادیهها در بازرسی از اصناف پررنگتر خواهند شد
فرساییوحید با تأکید بر اینکه تعداد بازرسان در حال حاضر پاسخگوی نیازها نیست، اظهار کرد: حدود 25 هزار واحد صنفی در شهرستان همدان و 60 هزار واحد صنفی در کل استان وجود دارد که با توجه به تعداد بازرسان در حوزه بازرسی و نظارت معجزه رخ میدهد.
وی با اشاره به اینکه تعداد بازرسان یک آمار محرمانه قلمداد میشود، افزود: در قانون نظام صنفی بازرسی بیشتر بر عهده اتحادیهها خواهد بود و حوزه بازرسی اتاق اصناف به سمت نظارت سوق مییابد.
رئیس اتاق اصناف همدان با بیان اینکه بازرسی در سطح شهر و رسته صنفی بسیار دشوار است، تصریح کرد: در حال حاضر نصب برچسب قیمت بر روی کالاها در واحدهای صنفی در حال انجام بوده و بازار به یک ثبات دست یافته است.
*راهاندازی خبرگزاری اصناف پیگیری میشود
وی با تأکید بر اینکه راهاندازی خبرگزاری اصناف از مرکز پیگیری میشود، ادامه داد: این خبرگزاری علاوه بر ایجاد فرصت برای اصناف به نوبه خود باعث اشتغالزایی نیز خواهد شد.
فرساییوحید با اشاره به اینکه 3 میلیون واحد صنفی در کل کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: 17 درصد از تولید ناخالص ملی کشور از طریق اصناف کشور ایجاد میشود در حالی که بخش تولید ناخالص ملی در بخش معدن به یک درصد و بخش کشاورزی به 9 درصد میرسد.
وی با بیان اینکه سهم تولید ناخالص اصناف در حال افزایش است، گفت: این آمار نشاندهنده ظرفیت و جایگاه والای اصناف را میرساند که باید در سطح کشور نیز این جایگاه شناخته شود.
رئیس اتاق اصناف همدان با تأکید بر اینکه اصناف منابع مالی را به وسیله اعضای خود تأمین میکند، اظهار کرد: با توجه به جایگاه اصناف هنوز دولت منابع مالی را برای اتاق اصناف به مانند اتاق بازرگانی تعریف نکرده است.
وی با اشاره به اینکه اتاق اصناف برنامههایی در سه محور کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تعریف کرده است، افزود: با مساعدت دولت میتوان اقداماتی چون بیمه اصناف و توسعه آن در نظر گرفت.
فرساییوحید با بیان اینکه به دنبال تعریف سیاستهای حمایتی از سوی دولت برای اصناف متضرر از قانون هدفمندی یارانهها هستیم، تصریح کرد: برنامههایی برای برندسازی در حوزه اصناف در نظر گرفته شده است.
*ترویج صندوقهای مکانیزه فروش به زیرساختهای آموزشی نیاز دارد
وی با تأکید بر اینکه راهاندازی صندوق مکانیزه فروش با همکاری اداره کل امور مالیاتی همراه است، ادامه داد: برای راهاندازی و همه گیر شدن این صندوقها باید زیرساختهای لازم از جمله آموزش لازم برای بهرهگیری از صندوقها صورت گیرد.
رئیس اتاق اصناف همدان با اشاره به اینکه 27 درصد بودجه کشور از محل مالیات حاصل میشود، خاطرنشان کرد: اصناف با افزایش سهم مالیات در تأمین بودجه کشور و قطع وابستگی از نفت با شرط رعایت عدالت مالیاتی موافق هستند.
وی با بیان اینکه افزایش 300 تا 400 درصدی مالیات برای اصناف سنگین است، گفت: از آنجا که اصناف باید 20 درصد سود از محل فروش خود اخذ کنند، نمیتوانند از پس از پرداخت هزینههای مختلف برآیند.
فرساییوحید با تأکید بر اینکه بازار باید بر اساس رقابت فعالیت کند، اظهار کرد: شرایطی که بر نانواییها حاکم است فضا را برای کمفروشی مهیا میکند، چراکه میزان فروش و سود حاصله پاسخگوی هزینهها نیست.
وی با اشاره به اینکه قرار بود وضعیت نانواییها پس از ماه مبارک رمضان مشخص شود، افزود: استاندار همدان و اتاق اصناف پیگیریهای زیادی را در این خصوص انجام دادند اما هنوز دولت اقدامی در این راه انجام نداده است.
* اتاق اصناف در تصمیمگیریهای استان دیده نمیشود
رئیس اتاق اصناف همدان با بیان اینکه پذیرایی در مراسمهای مختلف بر عهده اصناف است، تصریح کرد: هر چند هزینه کردن بر عهده اصناف گذاشته میشود اما در زمان تصمیمگیریها اتاق اصناف دیده نمیشود.
وی با تأکید بر اینکه سطح اتاق اصناف از انجام پذیرایی بیشتر است، ادامه داد: درآمد اتاق اصناف از محل دریافت حق اتاق از درامدهای اتحادیهها است به طوری که 20 درصد حق عضویت از اتحادیهها به حساب اتاق اصناف واریز میشود.
فرساییوحید با اشاره به اینکه اتاق اصناف به دنبال راه اندازی تعاونی مصرف اصناف است، خاطرنشان کرد: تعاونی مصرف اصناف شبکهای برای توزیع کالاهای اساسی میان مردم و اصناف است.
وی با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی اتاق اصناف همدان با چهار رشته تحصیلی کار خود را آغاز کرده، گفت: این طرح با استقبال اتاق اصناف ایران رو به رو شد و به تمامی کشور تسری یافت.
*مسئولان شهری در طرح تثبیت تجاری نگاه بازتری داشته باشند
رئیس اتاق اصناف همدان با بیان اینکه مسئولان شهری در طرح تثبیت تجاری همکاری بیشتری انجام دهند، اظهار کرد: بر اساس قانون جدید نظام صنفی برای صدور پروانه کسب نیازی به استعلام از شهرداری نیست.
وی با اشاره به اینکه هنوز این قانون به اتحادیهها ابلاغ نشده، افزود: شهرداری همکاری بیشتری برای طرح تثبیت تجاری نشان دهد تا مشکلات واحدهای صنفی حل شود و آنان نیز به حقوق خود دست یابند.
فرساییوحید با بیان اینکه حذف استعلام از شهرداری بر کاهش قیمت ملکهای تجاری اثرگذار خواهد بود، تصریح کرد: اجرای طرح تجاری شناور میتواند شرایط واحدهای صنفی در همدان را ساماندهی کرده و شهرداری نیز یک محل درآمدزایی برای خود ایجاد کند.
وی با تأکید بر اینکه صنوف آلاینده باید ساماندهی شوند، ادامه داد: تاکنون اصناف بارها برای ساماندهی صنوف آلاینده اقدام کرده است اما مسئولان به طور کامل قدم در این راه نگذاشتند.
رئیس اتاق اصناف همدان خاطرنشان کرد: تمام تاکسیتلفنیها باید به تاکسیمتر مجهز شوند و مردم نیز این مطالبه را از تاکسی تلفنیها داشته باشند.
انتهای پیام
دیدگاه شما