کورنگ: یک کارشناس مهارتهای زندگی در رابطه با بعضی از دلايل گرایش به سمت اعتیاد گفت: علل زیادی برای گرایش جوانان به سمت اعتیاد وجود دارد، یکی از این علل خانواده است. خانواده کوچکترین نهاد اجتماع است ولی بیشترین اثر را روی فرزندان ایفا میکند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، مریم رامش ادامه داد: اگر خانواده از آرامش و صمیمت برخوردار باشد، فرزندان به صورت طبیعی رشد میکنند و خطر اجتماعی و دوستان ناباب تهدید کمتری نسبت به آنها دارد، اما اگر خانوادهای برعکس این موضوع عمل کنند و مشکلاتی از قبیل بیاعتمادی پدر و مادر نسبت به هم، برخوردهای فیزیکی بین اعضای خانواده، اعتیاد و افسردگی عضوی از این خانواده منجر به پدیده بیمهری، استرس، ناامنی و... فرزندان میشود.
وی در ادامه بیان كرد: فرزندانی که از سوی خانواده به خوبی حمایت نمیشوند، احساس ناامنی، بیاعتمادی، ناامیدی، سرخوردگی و... میکنند و در معرض خطرات جدی قرار میگیرند که در زندگی این افراد دوستان و اطرافیان نقش روشنی دارند.
رامش تأکید کرد: افراد سودجوی بسیاری هستند که در کمین جوانان نشستهاند و با سوءاستفاده از مشکلات خانوادگی، آنان را با وعده آرامش و رهایی از مشکلات و استرس زندگی، جوان را به سمت مصرف مواد مخدر سوق میدهند و پس از مدت کمی جوانان متوجه حضور خود در سیاه چاله زندگی میشوند که رهایی از آن سخت و دشوار است.
این کارشناس اظهار كرد: گاهی فیلمهای ماهواره که نامتناسب با فرهنگ است، به علت تبلیغ هیجانات مصرف مواد مخدر به صورت غیرمستقیم بر جوانان تأثیرگذار است و جوانانی که نسبت به زندگی ناامید و بیاعتماد هستند و حتی گاهی به خاطر یکنواختی زندگی سمت این هیجانات کاذب میروند تا شرایط زندگی خود را تغییر دهند، اما از عوارض جسمی مواد مخدر میتوان به وابستگی، پرخاشگری، بیخوابی، اختلال شخصیت، توهم و... اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: برای پیشگیری اعتیاد بهتر است فرد از تأثیر خود بر خانواده آگاه باشد تا با اعتماد به نفس و احساس مسئولیت مسیر زندگی خود را انتخاب کند./ همدان پیام
دیدگاه شما