تازه ترین مطالب

تاریخ : 6. ارديبهشت 1394 - 10:02   |   کد مطلب: 18520
محسن رفیق دوست اذعان داشت: چرا ما امروز در مورد تحریم نظامی ناراحت نیستیم؟ به دو دلیل: 1- احتیاج نداریم 2- غلط می کنند که بگویند گزینه نظامی روی میز است. آمریکا اگر جرأت دارد یک بمب در کشور ما بزند؛ آن موقع ببیند که بعد از نیم ساعت دیگر اسرائیل وجود خارجی ندارد
توان ایران برای نابودی اسرائیل، ظرف مدت نیم ساعت/ بازدید از تأسیسات نظامی ایران حرف مفت است

مذاکرات هسته ای لوزان که در ایام نوروز 94 در کشور سوئیس برگزار شد، حاوی نکات برجسته ای بود که هر چند طرف ایرانی و غربی بیانیه پایانی آن را گامی مثبت در جهت رسیدن به توافق نهایی نامیدند اما اختلافاتی در مطالب مطرح شده میان طرفین وجود دارد که منجر می شود آینده این مذاکرات در هاله ای از ابهام قرار گیرد. یکی از این موضوعات بحث بازرسی های آژانس از مراکز نظامی ایران است. مسئله ای که هم از سوی رهبر معظم انقلاب و هم از سوی تیم مذاکره کننده ایرانی به عنوان خط قرمز ایران در مذاکرات مشخص شد. همین مسئله سبب شد تا در سالروز تصویب اساسنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سراغ محسن رفیقدوست، اولین وزیر سپاه پاسداران رفته و با وی در خصوص موضوعات مختلفی از جمله چگونگی تاسیس سپاه، روند مذاکرات هسته ای و خاطره گویی های هاشمی رفسنجانی از امام(ره) به گفتگو بنشینیم. بخش دوم این گفتگو در بررسی مذاکرات هسته ای و بیانیه لوزان است که در ادامه آن را می خوانید.

خودکفایی ما در عرصه دفاعی باید در همه عرصه ها الگو باشد

محسن رفیق دوست، اولین وزیر سپاه جمهوری اسلامی ایران در گفت و گو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا  درخصوص رویکردش نسبت به بیانیه لوزان و تحریم هایی که به ناحق علیه ایران صورت گرفته است اظهار داشت: یکی از کارهای خوبی که سپاه در زمان جنگ و بعد از آن انجام داد و سپس در ارتش هم شیوع پیدا کرد، رسیدن به یک خوداتکایی و خودکفایی واقعی بود. این امروز بلوف نیست که ما در مسائل دفاعی خودکفاییم و این خودکفایی در سطح بالایی قرار دارد.

وی ادامه داد: من معتقدم که حتی کشورهای بزرگ نیز در این حد که ما در کشورمان از نظر دفاعی خودکفاییم، نیستند؛ چراکه ما هیچ احتیاجی از نظر دفاعی به خارج نداریم در حالی که حتی کشورهای بزرگ هم اینگونه نیستند و شاید مثلا شوروی اینگونه باشد، حتی انگلیس و فرانسه هم این طور نیستند و این خودکفایی ناشی از تفکر سلیم از جانب امام (ره) بود.

این کارشناس سیاسی یادآور شد: ما امروز پهبادی می سازیم که از خیلی جهات آمریکایی ها هم نمی توانند بسازند. پهباد ما امروز از نظر طول برد و زمان پرواز و حمل سلاح جنگی از آمریکا جلوتر است. آنها ممکن است که از نظر مقولات الکترونیک از ما پیشرفته تر باشند؛ اما ما 30 ساعت سقف پرواز داریم که آنها ندارند.

امام(ره) و حضرت آقا با قاطعیت با ساخت بمب هسته ای مخالف بوده و هستند

رفیق دوست در ادامه به جلسه ای اشاره کرد که نزد امام رفته بود و برای اولین بار این موضوع را با خبرنگاران شبکه اطلاع رسانی دانا مطرح می کرد؛ وی گفت: اگر از یک بعد دیگر بخواهیم به موضوع هسته ای نگاه کنیم، ما مطمئنا به دنبال سلاح هسته ای نیستیم و من یکی از شاهدان این مسئله من هستم که ما نمی خواهیم بمب اتم بسازیم. من در اوایل جنگ در سپاه گروه های مختلفی ایجاد کرده بودم (این را برای اولین بار به خبرنگاران می گویم) شامل گروه تسلیحات، گروه مهمات، گروه اپتیک، گروه زیردریایی،  گروه شناورها، گروه مخابرات و .... و در حقیقت هرچه که یک نظام دفاعی لازم داشت ما برایش در صنایع سپاه گروه ایجاد کرده بودیم، از جمله یک گروه به نام "ش م ه" یا "ش م ر" یعنی "شیمیایی-میکروبی-رادیواکتیو" یا "شیمیایی-میکروبی-هسته ای". من یک ملاقات که خدمت حضرت امام(ره) بودم این 18 گروه تشکیل شده را به امام معرفی کردم، به این آخری که رسیدم، ایشان فرمود این آخری چیست؟ من گفتم شیمیایی-میکروبی-هسته ای. ایشان سریع همان اول گفتند که «می خواهی بمب اتم بسازی؟ نخیر نسازید. در ایران سازمان انرژی هسته ای هست برای مقاصد صلح آمیز و این کار، کار همانهاست؛ در بخش نظامی موضوعات هسته ای را نیاورید. ساخت بمب اتم حرام است.».

وی افزود: رهبر انقلاب یعنی ولی فقیه زمان نیز در مقابل بیش از 7میلیارد جمعیت دنیا، گفتند که بمب اتم ساختن حرام است. من این نکته را بگویم که یک وقت بنده می گویم که ساختن بمب اتم حرام است؛ اما یک وقت امام(ره) و بعد رهبر می گویند که ساختن بمب اتم حرام است. این شخصیت ها در جایگاهی هستند که خیلی کارها نمی توانند انجام دهند. به طور مثال آنها اصلا نمی توانند دروغ بگویند یا اصلا نمی توانند یک روز موضوعی را مطرح کنند و روز بعد بگویند که از حرفم پشیمان شدم. بنابراین وقتی رهبر می گوید ساختن بمب اتم حرام است، یعنی قطعا حرام است.

این کارشناس سیاسی در مورد دانش هسته ای اذعان داشت: دانش هسته ای دانشی است که یک بخش از آن ساخت بمب اتم و سلاح مخرب است؛ اما برای ده ها و صدها استفاده دیگر بهترین وسیله است.

اولین وزیر سپاه درباره بیانیه لوزان و توافقات اولیه گفت: یک روزی دنیا با ما درافتاده بود و ما را اذیت می کرد که  غنی سازی نداشته باشیم و مثل لیبی که همه چیز را بار کشتی کرد و فرستاد برای آمریکا، از ما نیز همین را می خواستند. اما در لوزان ما به جایی رسیدیم که آنها قبول کردند در حدی که بتوانیم نیازهای رادیو دارو و صنعتی مان را مرتفع کنیم، حق غنی سازی به رسمیت شناخته شود و من معتقدم که این دستاورد بزرگی است.

مشکل ما تحریم ها نیست و باید روی موضوع اقتصاد مقاومتی تمرکز کنیم

رفیق دوست درخصوص تحریم ها نیز بیان داشت: در مورد تحریم ها من نظرم با خیلی ها فرق می کند و معتقدم که مشکل ما  تحریم ها نیست و این تحریم ها 10، 15 درصد بیشتر تأثیر ندارند و فقط یک مقدار ما را اذیت می کنند.

وی یادآور شد: همین چند وقت پیش آقای زنگنه می گفتند که ما نفت مان را داریم می فروشیم و از آن طرف هم کالاهایی را که لازم داریم را می خریم فقط یک مقدار گران می خریم. در دنیایی که همه چیز آن وابسته به اقتصاد است، تحریم نمی تواند خیلی روی یک کشور تأثیر بگذارد. در دنیایی که دلار می خواهد، آمریکا به برخی کشورها گفته است که اگر مستقیم به ایران کالا بفروشید، همه امکاناتم را به رویتان قطع می کنم و چون این کشورها هم محتاج آمریکا هستند و هم نمی خواهند بازار ایران را از دست دهند، کالایشان را با 5 دست واسطه به ما می فروشند. آنها باید تحریم ها را بردارند؛ ولی چیزی که واقعا در زندگی مردم تأثیر می گذارد و آقا هم 5 سال است دارد داد می زند، این است که فقط مشکل بحث تحریم ها نیست. بحث این است که اقتصاد ما از اول انقلاب تا به امروز یک اقتصاد 100% دولتی است و عنان زندگی اقتصادی مردم بدجوری در دست دولت گیر است. دولتی ها و مجلسی ها مدام قانون می گذارند و حرف می زنند؛ اما اینقدر این پایین مزاحم هست که مردم رغبت نمی کنند وارد اقتصاد شوند؛ برای مثال اگر همه این امکاناتی که در مسکن مهر به کار گرفته شد و این وضع آن است؛ اگر در اختیار مردم قرار می گرفت، آنها خودشان می توانستند بهترین ها را بسازند. اگر ما برگردیم به صحبت های حضرت آقا و موضوع اقتصاد مقاومتی، خود به خود تحریم ها از بین می روند.

اگر آمریکا جسارتی به خاک ایران کند، ظرف نیم ساعت اسرائیل را محو می کنیم

این کارشناس ادامه داد: چرا ما امروز در مورد تحریم نظامی ناراحت نیستیم؟ به دو دلیل: 1- احتیاج نداریم 2- غلط می کنند که بگویند گزینه نظامی روی میز است. آمریکا اگر جرأت دارد یک بمب در کشور ما بزند؛ آن موقع ببیند که بعد از نیم ساعت دیگر اسرائیل وجود خارجی دارند. ما بارها به آنها اعلام کرده ایم که آنقدر دست مان پر است که محبوبش در منطقه را ظرف نیم ساعت از بین خواهیم برد.

رفیق دوست در خصوص دستاوردهای ما از مذاکرات و ارزش آنها نسبت به هزینه هایی که ایران کرده است ابراز داشت: مذاکرات خوب و مقتدرانه بود و من معتقدم که با هدایت آقا دارد خوب پیش می رود و انشاء الله هم به زودی برای مملکت ما موفقیت های بیشتری پیش خواهد آمد.

وی افزود: به رسمیت شناختن حق غنی سازی در کشور، مهمترین دستاورد ما بود و این دستاورد می ارزید به همه هزینه هایی که ایران متحمل شده است. ما بیش از غنی سازی 5درصد نیاز نداریم و این مقدار نیاز ما را برطرف خواهد کرد.

بازدید از تأسیسات نظامی ایران حرف مفت است

رفیق دوست درباره موضوع PMD و نظارت بر تأسیسات هسته ای ایران تصریح کرد: ما قطعا اجازه بازدید از مراکز نظامی را نخواهیم داد. آنها ناحق می خواهند. بارها جان کری و اوباما و ... گفتند "همین که رهبر عالی سیاسی و مذهبی ایران، ساختن بمب اتم را حرام اعلام کرده، بخشی از اعتماد ما را جلب کرده است؛ اما فقط می خواهیم که اطمینان مان بیشتر شود."

وی خاطرنشان شد: ما انها را ترساندیم که اگر به این نیاز ما پاسخ ندهید، ما جلوتر می رویم؛ اما در حقیقت ما به بیش از این مقدار غنی سازی نیاز نداریم. اینکه آنها می گویند می خواهیم از تأسیسات نظامی بازدید کنیم حرف مفت است و آقای ظریف چند روز قبل بهترین پاسخ را به آنها داد و گفت که اگر شما می خواهید توافق قبلی را به هم بزنید، ما هم به کارهای قبلی مان برمی گردیم.

آنها بیش از نیاز به توافق با ایران، به خود ایران احتیاج دارند

وزیر اسبق سپاه در انتها در خصوص پیش بینی آینده مذاکرات گفت: ما 100 درصد معتقدیم که آنها بیشتر از توافق با ما، به ما نیاز دارند و خودشان هم به این معترفند؛ اما اینها سیاستمدارند و دنیای سیاست همین است. خواسته آنها برمبنای همین ضرب المثل ماست که سنگ مفت است و گنجشک هم مفت.

وی ادامه داد: از یک بعد دیگر، مسیر کشورهای منطقه روز به روز دارد به ضررشان پیش می رود. شما 10، 15 سال عقب بروید  و ببینید که ما در منطقه کجا بودیم و الان کجاییم؛ عراق، افغانستان، لبنان، سوریه و یمن امروز کجا هستند؟ روز به روز دارد ایران پیشرفت می کند و در منطقه پیشروی می کند. حتی روح انقلاب ما رفته در آمریکا و در آنجا جنبش 99 درصد را ایجاد کرده است. لذا آنها به این توافق برای خودشان احتیاج دارند و مطمئنا بیشتر در آینده کوتاه خواهند آمد. اینکه آنها از هیچ به 5 درصد رضایت می دهند کار بزرگی است. در داخل هم مردم وقتی که می بینند آقا می فرماید از تیم مذاکره کننده حمایت می کنم؛ آنها هم راضی می شوند.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت