تازه ترین مطالب

تاریخ : 17. خرداد 1394 - 6:52   |   کد مطلب: 18839
يك سفر، يك خاطره، یک پیشنهاد
سراب؛ روستای گردشگری كبودراهنگ
روستاي سراب در 65 كيلومتري از مركز استان و 60 كيلومتري از مركز كبودراهنگ قرار دارد از توابع بخش گل‌تپه است و مسافران غار عليصدر مي‌توانند در مسير تردد از اين روستا نيز عبور كنند و از زيبايي‌هاي آن بهره‌مند شود.
سراب؛ روستای گردشگری كبودراهنگ

کورنگ: با نزديك شدن به فصل تابستان، پايان مدارس و امتحانات دانشگاه‌ها، آغاز فصل دوم مسافرت‌ها براي رفع خستگي روزمره و زدودن خستگي‌ها و افسردگي‌ها مي‌تواند حال و هوايمان را بهاری‌تر كند و انرژي از دست رفته‌مان را به ما برگرداند.
آنچه امروز ذهن همگان را بیشتر به خود درگیر کرده است آزاد شدن بنزين و هزینه محدود برای سفر است که باید با یکدیگر هماهنگ و سازگار باشد و از طرفي هم انتخاب جاي بكر و تازه‌اي كه هم روح را تازه و هم دل را زنده كند.
پيدا كردن يك مقصد خوب براي مسافرت آخر هفته در همین نزدیکی‌ها به جایی جز شهرستان‌های خوش آب و هوای همدان خلاصه نمی‌شود. با این تفاسیر پیدا کردن مقصد سفر در كبودراهنگ هم كار خيلي سختي نيست. كبودراهنگ منطقه جغرافيايي ويژه و خاصي است كه تابستان‌هاي بسيار مطبوع و خنكي دارد و به سرزمين غارهاي آبي و خشك در ايران معروف است كه وجود اماكن تاريخ و قديمي متعدد مي‌تواند فرصتي باشد براي برنامه سفر به همين نزديكي و همين امر هم موجب شد تا به گفت‌وگو با رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري شهرستان كبودراهنگ بنشينيم.
مهدي غلامي از اماكني كه بكر و دست‌نخورده است و كمتر از آنها بهره‌برداري شده است چنين مي‌گويد كه اين مناطق در عين حال كه زيبايي و جذابيت؛ بلكه قابليت‌هاي گردشگري و توريستي نيز دارد.
وي به روستاي سراب كه به عنوان يكي از روستاهاي تازه‌نفس در گردشگرپذيري است، اشاره كرد و گفت: معرفي اين روستا و رفتن و استفاده از زيبايي و طبيعت‌هاي آن خالي از لطف نيست.
در گذشته وجود سراب‌ها، قنات‌ها و چشمه‌هاي فراوان اين روستا را به اين نام معروف كرده است.
روستاي سراب در 65 كيلومتري از مركز استان و 60 كيلومتري از مركز كبودراهنگ قرار دارد كه از توابع بخش گل‌تپه است و مسافران غار عليصدر مي‌توانند در مسير تردد از اين روستا نيز عبور كنند و از زيبايي‌هاي آن بهره‌مند شود.
اين مسئول ادامه داد: در 2 كيلومتري شرق سراب، غار بسيار زيباي آبي وجود دارد از استعدادهايي كه بالقوه گردشگري اين روستاست و در صورت تبديل شدن به بالفعل و سرمايه‌گذاري براي بهره‌برداري از اين غار، اين روستا به خواهرخواندگي عليصدر خواهد در آمد.
غار زيبايي كه قدرت خالق خود را در جلوه‌هاي سنگ‌ها و رواني و زلالي آب‌هايش به نمايش گذاشته است. غار سراب، یکی دیگر از فرصت‌های گردشگری شهرستان کبودراهنگ است که می‌تواند به جاذبه گردشگری در این شهرستان تبدیل شود.
این غار نیز مانند غار علیصدر در کوه نه چندان مرتفع ساری قیه (صخره زرد) ایجاد شده است و 7 کیلومتر با غار علیصدر فاصله دارد و چنانکه در منابع جغرافیایی آمده است، آب غار علیصدر از این غار سرچشمه می‌گیرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری کبودراهنگ بيان كرد: شهرستان کبودراهنگ به دلیل داشتن غارهای زیبا و شگفت‌انگیز در کشور به عنوان سرزمین غارهای شگفت‌انگیز ایران مشهور است.
غلامی با بیان اینکه غار سراب کبودراهنگ فرصتی خوبی برای سرمایه‌گذاری دراین شهرستان است، گفت: این غار براي توسعه گردشگری و ایجاد اشتغال در این منطقه ظرفیت خوبی دارد.
در كنار اين غار بزرگ و زيبا قنات‌هاي پرآب جوشاني است كه از كوهساران جاري مي‌شوند كه زندگي و حيات را به اين نقطه از زمين مي‌بخشد و به كشاورزي و باغداري در اين روستا رونق مي‌دهند.
غلامي همچنين اظهار كرد: بافت كاه‌گلي خانه‌هاي اين روستا زيبايي بهار را در كوچه‌پس‌كوچه‌هاي پرهياهو دوصد چندان مي‌كند كوه در آفتاب تابستان خانه‌ها چنان مي‌درخشند كه گويي زمين را زرافشان كرده‌اند.
سراب، 234 خانوار جمعيت دارد كه مردان به كشاورزي، باغداري و زنان به قاليبافي و صنايع دستي گذران زندگي مي‌كنند. مردمان اين روستا دستان گشاده‌اي چون زمين و دلي روشن و گرم چون خورشيد و نگاهي به زلالي آب‌هاي روانشان و استوار چون كوه‌ها دارند.
اين روستا علاوه بر دارا بودن سراب، قنات و چشمه و مردمان خوب، قلعه‌هايي با 150 سال قدمت دارند كه از حكومت قاجار تاكنون با اقتدار خود را حفظ كرده‌اند.
رئيس ميراث فرهنگي كبودراهنگ گفت: در اين روستا 4 قلعه قديمي وجود دارد كه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با اجراي طرح خانه‌هاي بومي كردي و مسافرخانه‌هاي بومي و سنتي آنها را در اختيار مسافران قرار مي‌دهد. اين برنامه به اين دليل انجام شد كه گردشگران بتوانند زندگي در يك قلعه قديمي را  براي يكبار هم كه شده تجربه كنند.
غلامي افزود: اكنون با پرداخت تسهيلات به سرمايه‌گذاران براي ايجاد خانه‌هاي بومي و بازارچه‌هاي محلي و صنايع دستي در مسير اين روستا ميراث فرهنگي در نظر دارد تا گردشگري را در روستا معنا ببخشد.
گفتني است، سراب روستايي است كه محصولات فراوان كشاورزي و محصولات دامي سالمي را در خود پرورش مي‌دهد. از باغ‌هاي انگور گرفته تا گندم‌زارهاي زرينش از پنير، خامه، سرشير، نان‌هاي محلي و آش‌هي خوشمزه با سبزي‌هاي كوهي نمي‌توان گذشت.اين داشته‌ها همان‌هايي است كه مي‌تواند انگيزه‌اي باشد براي يك مسافرت آخر هفته با خانواده؛ سفري كه اگر در اين روستا به انجام رسد مي‌تواند خاطره‌اي ماندگار را رقم زند./ همدان پیام

انتهای پیام/ب

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت