به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری خانه ملت، در شرایط بالا رفتن قیمت تمامی مایحتاج کشاورزی از زمان کاشت تا برداشت گندم، کشاورزان گندمهای خود را به امید خریداری تضمینی برداشت میکنند اما واردات گندم همان و بیمهریهای مسوولان کشوری نسبت به تولید داخلی همان.
قیمت بالای واردات گندم و قیمت پایین خرید تضمینی آن از کشاورزان داخلی توسط دولت برای کشاورزان ایرانی چارهای باقی نگذاشت به جز فروش گندمهای خود به واسطهها و یا انبار کردن آنها به صورت غیراستاندارد.
حال نگاه کشاورزان به دستان دولتمردان است برای افزایش قیمت خرید تضمینی گندم تا در کشت سال آینده خود با رغبت بیشتری دانههای گندم را بر زمینهای شخم زده خود بپاشند.
بهتر است هنوز که محصول گندم تولیدی کشاورزان به عنوان خوراک و علوفه دام و طیور روانه مرغداریها و گاوداریها نشده در مورد قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی تجدید نظر فوری کنیم.
در روزهای اخیر پس از کشمکشهای فراوان، زمزمههای افزایش قیمت خرید تضمینی برخی محصولات به گوش میرسد اما سوال اینجاست که آیا این افزایش قیمت پاسخگوی زحمات کشاورزان خواهد بود؟
دولت نسبت به افزایش نرخ خرید تضمینی گندم بی تفاوت است
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با انتقاد نسبت به پایین بودن نرخ خرید تضمینی گندم از کشاورزان، گفت: مجلس و کمیسیون کشاورزی همواره تذکرات و نظرات کارشناسی شدهای به دولت در جهت افزایش میزان نرخ خرید تضمینی گندم در جهت حمایت از تولید ملی و نیز کشاورزان، ارایه کرده است، اما همواره با بی توجهی دولت در این خصوص روبرو شده ایم.
یونس اسدی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت، افزود: در حال حاضر نرخ خرید تضمینی گندم از کشاورزان ۴۲۰ تومان است که باید این میزان به ۵۰ درصد قیمت فعلی افزایش یابد که البته در این شرایط نیز فقط کشاورزان متحمل ضرر می شوند، زیرا تولید این محصول برای آن ها سودی ندارد.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: خرید تضمینی گندم پایین تر از نرخ جهانی این محصول است و این امر موجب شده تا کشاورزان با مشکلات بیشماری دست و پنجه نرم کنند.
وی تصریح کرد: توسعه محصول گندم به کارایی و ترکیب بهینه بخش کشاورزی، بستگی دارد و توجه به بخش کشاورزی به عنوان یکی از عوامل مهم استقلال اقتصادی کشور، از ضروریات پیشرفت و توسعه در هر جامعه ای محسوب می شود.
اسدی در ادامه با انتقاد از کیفیت پایین گندم تولیدی در کشور، افزود: در حال حاضر حدود یک میلیون تن گندم در سال وارد می شود که این میزان واردات با توجه به مصرف داخل ناچیز بوده که عمده ترین دلیل آن کیفیت پایین گندم تولیدی در کشور است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در پایان یادآور شد: دولت باید به جای اینکه با قیمت بالا از خارج از مرزها نسبت به واردات گندم اقدام کند، این میزان ارز را در اموری دیگر نظیر اشتغال و تولید هزینه کند.
تجدیدنظر در بند ۲۹ قانون بودجه برای حمایت از تولید ضروری است
عضو کمیسیون برنامه ،بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اینکه بند۲۹ قانون بودجه سال ۹۱ نتوانسته رویکردهای حمایتی خود را اجرایی کند، گفت: تجدیدنظر در بند ۲۹ قانون بودجه امری ضروری برای حمایت از تولیدکنندگان به حساب میآید.
غلامرضا تاجگردون در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به بند ۲۹ در قانون بودجه سال ۹۱ ادامه داد: در حالی که این بند در قانون بودجه سال جاری نگاهی حمایتی به تولیدکنندگان داشته اما نتوانسته رویکردهای حمایتی خود را اجرایی کند.
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس نهم تصریح کرد: باید در قانون بودجه سال آینده یک بازنگری و تجدیدنظر در راستای بهبود در بند ۲۹ قانون بودجه صورت گیرد.
وی در ارتباط با بدهیهای معوقه تولیدکندگان نیز خاطر نشان کرد: بیشتر بدهیهای واحدهای تولیدی را مطالبات بانکها تشکیل میدهد و این در حالی است که استانهای محروم سهم کمتری از تسهیلات را دریافت میکنند بنابراین میزان کمتری نیز نسبت به استانهای برخوردار باز پرداخت تسهیلات دارند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با اصلاح قانون باید راه نفس کشیدن را برای بانکها باز گذاشته سپس از آنها درخواست مساعدتهای بیشتر به واحدهای تولیدی را طلب کنیم.
وی ادامه داد: باید توجه داشت مشکل اصلی بانکها اعتباراتی است که در جاهایی خاص مانند مسکن مهر قفل شده و بازپرداختی در بر ندارد و همین موضوع پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی را تحت الشعاع قرار میدهد.
تاجگردون یادآور شد: قانونی در مجلس به منظور اختصاص ۲ درصد از درآمدهای نفتی کشور به مناطق نفت خیز به تصویب رسید اما در ادامه نقاط محروم نیز به این قانون افزوده شد.
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به دلیل وجود نقاط محروم فراوان در کشور بودجههای مناسب به مناطق نفت خیز تعلق نمیگیرد و این مناطق با مشکلات عدیده ای روبه رو شده اند وبه نوعی می توان گفت قانون نتوانست به گونهای شایسته تقسیم درآمدهای نفتی را در کشور اجرا کند.
وی با اشاره به مشکلات تولید درحوزه انتخابیه خود اظهار داشت: تمام کشور با مشکلات مخصوص به هر منطقه در بحث تولید دست و پنجه نرم میکند اما این مشکلات در شهرستان گچساران به دلیل کم بودن درآمد مردم بیش از سایر نقاط کشور است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نهم افزود: مشکل تولید در این منطقه در کم بودن سرمایه در گردش و همچنین بدهیهای معوقه واحدهای تولیدی به بانکها و ادارات بیمه خلاصه میشود.
قیمت خرید تضمینی گندم یک تخلف است
نماینده مردم مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه تپه در مجلس با اشاره به قیمت خرید تضمینی گندم توسط دولت گفت: گندم را با نرخ بالاتری نسبت به داخل از خارج کشور وارد میکند و این دقیقا بر خلاف شعار دولت مبنی بر حمایت از تولیدکنندگان است.
عبدالکریم رجبی در گفت و گو با خبرنگار حوزه انتخابیه خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به قیمت خرید تضمینی گندم در کشور اظهار داشت: در حالی که دولت نرخ پایینی را برای خرید تضمینی گندم از کشاورزان داخلی تعیین کرده است، گندم را با نرخ بالاتری از خارج کشور وارد میکند.
نماینده مردم مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه تپه در مجلس شورای اسلامی افزود: زمانی که دولت واردات گندم را با نرخ بالاتری نسبت به داخل کشور آغاز کرد، بسیاری از کشاورزان اقدام به فروش گندم خود به واسطهها کردند و بسیاری دیگر نیز به جای فروش به دولت گندمهای خود را در شرایط نامناسب و غیر استانداردی نگهداری میکنند.
وی تصریح کرد: واردات گندم از خارج کشور دقیقا بر خلاف شعار دولت مبنی بر حمایت از تولیدکنندگان است.
عضو کمیسیون اقتصاد در مجلس نهم با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط با حمایت از تولید کنندگان خاطر نشان کرد: تاکید رهبری بر این است که تا حد امکان باید از تولید و تولیدکنندگان داخلی حمایت شود./
گزارش از ایمان خوانساری
پایان پیام
دیدگاه شما