کورنگ: مقام معظم رهبری ضمن یادآوری نکات کلیدی از پیش گفته پیرامون اقتصاد مقاومتی، برخی مسائل جدید مانند لزوم تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، دعوت از بسیج برای کمک به عرصه مقاومتی و لزوم انتقال صنایع تبدیلی و تمرکز بر روستاها را طرح کردند. با توجه به این نکات، به نظر می رسد دولت نتوانسته است در این مورد توفیق چندانی کسب کند.
با توجه به اینکه مردمی بودن اقتصاد یکی از مهمترین ویژگیهای اقتصاد مقاومتی است، رهبر معظم انقلاب بر لزوم دعوت دولت از بسیج فرمودند: "بخشهایی وجود دارند خارج از دولت؛ اینها میتوانند در اقتصاد مقاومتی نقش ایفا کنند، از جمله بسیج"
بر این اساس بسیج مردمی در تحقق اقتصاد مقاومتی تاثیرگذار است و در این راستا باید یکی از اولویتهای دولت توجه ویژه به ظرفیت های بسیج باشد. رهبر معظم انقلاب در این مورد خطاب به دولتمردان فرمودند: « بسیج یک مجموعهی عظیم و آمادهبهکاری است؛ اینها را بخواهید، ببینید چهکار میتوانند بکنند؛ اینها میآیند امکانات خودشان را عرضه میکنند و میگویند اینکارها را هم کردهایم. به نظر من امکاناتِ [خوبی هست].»
از سوی دیگر مردمی شدن اقتصاد مطالبه مردمی و بهترین راهکار شکست تحریمهاست که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره شده است. اگر در بخشهایی که ظرفیت تولیدی دارند، با اعطای تسهیلات سرمایه گذاری شود، به ایجاد اشتغال و رونق تولید کمک خواهد کرد و این یکی از مطالبات مردمی است.
ارائه تسهیلات بانکی از سوی دولت به جوانان کارآفرین، روند تحقق اقتصاد مقاومتی را دو چندان می کند، جوانان کارآفرین خواهند توانست به موفقیتهای بیشتری دست یابند. باید سیاست دولت به سمتی باشد که بخش دولتی به سمت کوچک شدن و گسترش کار در حوزه خصوصی و مردمی باشد.
یکی از مشکلات موجود در سطح روستاها نبود صنایع تبدیلی است صنایع تبدیلی به روستائیان کمک می کند تا با فراوری محصولات، علاوه بر خلق ارزش افزوده بتوانند تولیداتشان را در فصول گوناگون ارائه کنند، ره آورد این مساله افزایش سودآوری برای روستائیان و اشتغالزایی در روستاست.
کارشناسان پیش بینی می کنند در صورت ایجاد پیوند میان صنایع تبدیلی و محصولات تولیدی روستایی، جهشی مهمی در بالا بردن ارزش افزوده و تحقق اقتصاد مقاومتی پدید آید. به هر حال گسترش صنایع تبدیلی یكی از بهترین روش های توسعه اشتغال و افزایش درآمدها در مناطق روستایی است و از سوی دیگر، ایجاد صنایع تبدیلی و تكمیلی مؤثرترین راهكار برای كاهش حجم ضایعات كشاورزی به شمار می رود.
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما