به گزارش کورنگ به نقل از ایسنا، محمدابراهیم الهیتبار عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر تفکیک حوزه انتخابیه دو شهرستان بهار و کبودراهنگ، اظهار کرد: این موضوع یکی از خواستههای استان است؛ چراکه هر چقدر تعداد نمایندگان بیشتر باشد ظرفیت حضور استان در عرصههای ملی و تصمیمگیری بیشتر خواهد شد. قطعا استان با نظر مثبت این موضوع را دنبال کرد و پیشنهاد داد، دولت هم ورود کرده و نظرش این است که حوزه بهار و کبودرآهنگ جدا شود.
وی با بیان اینکه «استان پیگیری کرده و دولت نظر مثبتی مبنی بر تفکیک این دو حوزه دارد»، ادامه داد: این موضوع به مجلس هم رفت و در کمیسیون مصوب شد اما در صحن علنی مجلس به علت مسائلی که فی مابین نمایندگان بود، مسکوت ماند و انجام نشد.
وی گفت: پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در شرف برنامهریزی است و 7 اسفندماه سالجاری مردم سرافراز ایران اسلامی به پای صندوقهای رأی خواهند رفت و نمایندگان خود را انتخاب میکنند.
وی با بیان اینکه «امسال شاهد برگزاری انتخابات هستیم»، تصریح کرد: انتخابات نماد مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خودشان است و به شکلی میتوان گفت نماد جمهوریت را رقم میزنیم ضمن اینکه با این کار به دنیا اعلام میکنیم که مشروعیت و مقبولیت نظام ما برگفته از حضور مردم است.
رئیس ستاد انتخابات همدان افزود: در این دولت نخستین انتخاباتی است که برگزار میشود و امیدواریم در این دوره بتواند با توجه به سیاستهای در پیش گرفته و رهنمودهایی که دولتمردان داشتهاند از برگزاری این انتخابات روسفید بیرون بیاید اما آنچه در انتخابات مدنظر همه مسئولان ارشد نظام به ویژه مقام معظم رهبری است و تاکیداتی که ریاست جمهوری داشت و بارها اعلام کرد، بحث حضور و مشارکت حداکثری مردم در صحنه است.
وی ادامه داد: قطعا مشارکت حداکثری مردم در صحنه اسباب و لوازم خود را میطلبد و لازمه آن ایجاد فضای امن و مناسبی برای حضور مردم در فضای سیاسی کشور است به عبارت دیگر باید فضای مناسبی برای حضور و مشارکت همه گروههای سیاسی که معتقد به نظام و در چارچوب نظام هستند، به وجود آید.
وی تصریح کرد: باید برای فرهیختگان، نخبگان و کسانی که توانایی حضور داشته و تقبل چنین مسئولیتی را دارند، فضایی به وجود آید تا بتوانند در عرصه رقابت حضور یابند. باید مجریان از تمام ظرفیتهای اجرایی کشور برای برگزاری یک انتخابات خوب استفاده کنند؛ بنابراین باید ناظران انتخابات بتوانند از همه ظرفیتها برای نظارت سالم بر انتخابات استفاده کنند تا مردم با اطمینان و طیب خاطر احساس کنند که رأیشان در سرنوشت کشور اثرگذار خواهد بود و به تعبیر دیگر مردم با ایجاد یک اعتماد عمومی در صحنه حضور پیدا کرده و حماسه دیگری را رقم بزنند.
الهیتبار عنوان کرد: مجلس خبرگان رهبری با توجه به جایگاهی که در قانون اساسی به آن اشاره شده، جایگاه خاصی و وظایف سنگینی دارد همچنین مجلس خبرگان رهبری یکی از کلیدیترین نقشها را داشته و در بزنگاههایی که حساسیتهای خاص خودش را دارد میتواند نقشآفرین باشد و کشور را از تلاطمهایی که ممکن است دچار شود، نجات دهد.
وی به جایگاه مجلس شورای اسلامی هم اشاره کرد و گفت: مجلس جایگاهی است که تمام شعارها، آرزوها و آمالی که مردم دارند، تبدیل به شعور و قانون میشود و بُعد قانونی پیدا کرده و ابلاغ میشود که دستگاههای اجرایی موظف به اجرای آن هستند.
وی ادامه داد: سیاستهای کلان و اجرایی کشور و اسناد برنامههای پنج ساله و قوانین جاری و خیلی از مسائل در مجلس شورای اسلامی ترسیم و تنظیم میشود، بُعد نظارتی که مجلس بر نهادها، سازمانها، وزارتخانهها و دستگاههای مختلفی که در کشور مشغول به فعالیت هستند، یکی از نکات کلیدی و خاص این مجموعه قانونگذاری است که اهمیت آن را نشان میدهد؛ بنابراین قطعا در این راستا هرچه این مجموعه قانونگذار توانمند و قدرتمند باشد به تناسب آن اثرگذاریش در توسعه کشور موثرتر خواهد بود.
الهیتبار اظهار کرد: در استان همدان نیز ستاد انتخابات استان از اردیبهشتماه سالجاری شکل گرفت و هفت کمیته در دل خود برنامهریزی و سازماندهی کرد که هر کدام از این کمیتهها وظیفهای بر عهده گرفتند تا اجرای انتخابات را تسهیل کنند البته باید توجه داشت که ستاد انتخابات در جایگاه قانونگذاری جایگاهی قانونی ندارد.
وی با بیان اینکه «هفت کمیته شکل گرفته در ستاد پشتیبانی مجریان انتخابات را برعهده دارند که همانا فرمانداران و بخشداران هستند»، گفت: یکی کمیته فناوری اطلاعات است که حوزه انتخابات الکترونیکی را دنبال میکند به طوریکه در بحث زیرساختها همدان یکی از استانهای غنی بوده اما اینکه در چه مناطقی و حوزههایی انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد، از حیطه اختیارات وزارت کشور خارج بوده و هماهنگی با هیأت مرکزی نظارت و شورای نگهبان است.
رئیس ستاد انتخابات استان همدان گفت: هنوز مشخص نشده در کدام حوزه انتخابات الکترونیکی برگزار خواهد شد اما اگر زمانی امر بر این باشد که انتخابات به صورت الکترونیکی در حوزههای استان همدان برگزار شود این ظرفیت و آمادگی وجود دارد کما اینکه در یکی از دورهها در شهرستان تویسرکان انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شد ضمن اینکه در این دوره از انتخابات پهنای باند استان به ویژه برای برگزاری انتخابات چهار برابر افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به بحث ارتباطات بین شعب و حوزههای فرعی و اصلی در حوزه فناوری انتخابات اظهار کرد: طبق برآورد 97 درصد شعب اخذ رأی استان به صورت شبکههای آنلاین ارتباط با حوزههای اصلی و فرعی و سامانه جامع انتخابات دارند و مابقی را مشکل داریم که تلاش میشود این مهم را به حداکثر ارتباطات آنلاین و حداقل ارتباط آفلاین برسد.
وی با بیان اینکه «استان همدان از ظرفیت بسیار بالایی برای ایجاد ارتباطات بین شعب اخذ رأی و سامانه جامع انتخابات برخوردار بوده و یکی از استانهای پیشتاز در این زمینه است»، تصریح کرد: در حوزه فناوری اطلاعات کارشناسان متعددی از دستگاهها در حال آموزش هستند به طوریکه این افراد به عنوان کاربران رایانه در شعب اخذ رأی توسط شهرستانها شناسایی شدهاند.
الهیتبار خاطرنشان کرد: انتخابات فعلا به صورت دستی خواهد بود نه اینکه کلیه فرآیند دستی باشد بلکه از 25 مرحله و فرآیند انتخابات، 23 مرحله الکترونیکی و ماشینی است و دو مرحله اخذ رأی و شمارش آراء به صورت دستی انجام میشود اما اگر قرار باشد انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شود این دو مرحله هم تمام الکترونیکی خواهد شد و دستی در این قضیه نقشآفرین نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه «ستاد انتخابات کشور و هیأت مرکزی در خصوص انتخابات الکترونیک تصمیمگیری میکنند»، تصریح کرد: استان همدان ظرفیت بالایی در زیرساختها دارد اما اگر نظر بخواهند حوزهای را معرفی میکنیم که شمارش دستی در آن سخت است مثل همدان که بعضا شمارش آراء تا فردای روز انتخابات طول میکشد.
وی با اشاره به فعالیت کمیته امنیتی انتخابات اظهار کرد: برگزاری انتخابات از لحاظ امنیتی فرصتها، تهدیدها و چالشهایی دارد که باید به آن توجه شود، تهدیدهای خارج از مرز و داخلی را ممکن است داشته باشیم؛ بنابراین باید همه آنها احصا شود تا بتوانیم انتخابات خوبی را در فضای امنیتی مناسب رقم بزنیم هر چند این قضایا ازدیرباز بوده و هست.
رئیس ستاد انتخابات همدان:با تاکید بر اینکه «کمیته امنیتی به عنوان چشم بیدار مسائل را رصد کرده و در جای مناسب خود تصمیمات لازم را با اختیاراتی که شورای تامین استان دارد، اتخاذ میکند»، به کمیته آموزش انتخابات اشاره کرد و گفت: هر چقدر ظرفیت آموزش را بالا ببریم به همان تناسب ایرادات و مشکلات فراروی مجریان را کاهش میدهیم.
وی با اشاره به برگزاری همایشهای منطقهای در 27 و 28 آبان با حضور بخشداران و فرمانداران سه استان همدان، لرستان و مرکزی و همایش منطقهای با گرایش انتخابات در ارومیه در عرصه ملی، تصریح کرد: در عرصه استانی نیز برنامهریزی لازم شکل میگیرد به طوریکه برنامههای آموزشی به طور رسمی از 5 دیماه متاثر از برنامههایی که از ستاد انتخاباتی کشور ابلاغ میشود در کلیه سطوح هیأتهای اجرایی، شعب اخذ رأی، نمایندگان فرماندار، کارشناسان برگزاری انتخابات در فرمانداریها، بخشداریها، نیروهای امنیتی و ... انجام میشود.
وی به کمیته ارتباطات و اطلاعرسانی و کمیته استعلامها و حراست اشاره کرد و یادآور شد: فرمانداران حوزههای اصلی و فرعی وظیفه مشخص کردن شعب اخذ رأی مجلس، اعضای شعب و برگزاری انتخابات را بر عهده دارند اما حوزه اصلی یعنی فرمانداری مرکز وظیفه ثبتنام از کاندیداهای مجلس خبرگان را هم عهدهدار است.
رئیس ستاد انتخابات همدان با بیان اینکه «صلاحیتهای کاندیداها خبرگان در هیأتهای مرکزی نظارت و شورای نگهیان بررسی و رسیدگی خواهد شد»، اظهار کرد: در بحث مجلس شورای اسلامی باید از مراجع چهارگانه استعلام کنیم به طوریکه هیأتهای اجرایی فرمانداران مراکز حوزههای اصلی باید از کسانی که داوطلب شدهاند ثبتنام به عمل آورند، تشکیل پرونده داده و در خصوص احوالات آنها از مراجع چهارگانه دستگاه قضایی، نیروی انتظامی، ادارهکل اطلاعات و سازمان ثبت احوال استعلام کنند که هر کدام از آنها بنا به وظایفی که دارند سوابقی را که از داوطلبان مجلس و کاندیداها وجود دارند، در اختیار هیأتهای اجرایی قرار میدهند تا با بررسی قوانین، نظراتشان را پیرامون کاندیداهای داوطلب مجلس اعلام کنند.
وی اظهار کرد: بر این اساس کمیته استعلام شکل گرفته و با انجام 90 درصد برنامهریزیها سعی در انجام استعلامها در سریعترین زمان ممکن و قرار دادن نتیجه در اختیار هیأتهای اجرایی برای تصمیمگیری و انجام وظیفه شده است. کمیته حقوقی با حضور تیمی از کارشناسان حقوقی شکل گرفته که اگر سوالات و شبهاتی پیرامون قانون انتخابات و آئیننامهها وجود داشته باشد بررسی کرده و نظرات خود را در اختیار مجریان انتخابات، فرمانداران و بخشداران میگذارند و به عنوان عضو اصلی ستاد انتخابات حضور داشته و نقطه نظرات خود را پیرامون مسائل حقوقی اعلام میکنند.
وی در ادامه به شکلگیری کمیته پشتیبانی به منظور پشتیبانی از حوزههای انتخابیه در همه زمینهها اعم از تجهیزات، خودردو، مسائل مالی، نیروی انسانی و ... اشاره کرد و افزود: در همه قوانینی که پیرامون انتخابات مجلس شورای اسلامی، خبرگان، شوراها و ریاست جمهوری داریم، تمام دستگاهها و نهادها ملکفند امکانات لازم خود را در اختیار مجریان انتخابات و ناظران قرار دهند.
رئیس ستاد انتخابات همدان در بخش دیگری از سخنانش به امور انجام شده توسط ستاد انتخابات اشاره کرد و گفت: شکلگیری هیأت بازرسی استان، اجرای دو جلسه آموزشی دو روزه برای 30 نفر از کارشناسان آی.تی فرمانداری، ها، برگزاری جلساتی با نهادهای فنی استان همچون مخابرات، شرکت زیرساخت و دستگاههای مرتبط با شبکههای ارتباطاتی و برگزاری 12 جلسه ستاد انتخابات با 90 مصوبه از جمله اقدامات است.
وی اظهار کرد: برابر برنامه زمانبندی انتخابات مجلس خبرگان رهبری از 20 آذر با دستور وزیر آغاز و 21 آذر صدور آغاز انتخابات توسط فرماندار مرکز حوزه انتخابیه به حوزههای فرعی مبنی بر تشکیل هیأتهای اجرایی ابلاغ شد. در زمان مقرر با همکاری بسیار خوب هیأت نظارت استان، شهرستان و بخشها معتمدین هیأت اجرایی انتخاب شدند و امروز تقریبا تمام حوزههای فرمانداریها و بخشداریها هیأت اجرایی خود را با انتخاب هشت نفر از معتمدین نهایی کرده و سایر حوزهها تا ساعت 24 امشب فرصت دارند که انتخابات برگزار نشده را به انجام رسانند.
وی با اشاره به اینکه «در دوره قبل به علت همزمانی انتخابات ریاست جمهوری و شوراها هزار و 450 شعبه و در دوره نهم انتخابات مجلس شورای اسلامی هزار و 216 شعبه اخذ رأی داشتیم»، افزود: پیشبینی میشود نهایت شعب اخذ رأی این دوره از انتخابات هزار و 300 شعبه باشد البته هیأتهای اجرایی تعداد شعب اخذ رأی را مشخص میکنند.
وی خاطرنشان کرد: ثبتنام از کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری از روز 26 آذر آغاز میشود و به مدت هفت روز تا دوم دیماه ادامه دارد سپس شورای نگهبان و هیأت مرکزی نظارت به مدت 30 روز فرصت دارند تا صلاحیت داوطلبان را بررسی و نظر خود را به وزارت کشور ابلاغ کنند بعد از آن داوطلبان 15روز فرصت اعتراض به وزارت کشور دارند.
رئیس ستاد انتخابات همدان گفت: نهایتا 22 بهمن لیست نهایی نامزدهای تایید شده اعلام و تبلیغات آغاز میشود و تا اسفند ادامه دارد روز 6 اسفند ممنوعیت تبلیغات و هفت اسفند برگزاری انتخابات را داریم و استان همدان دو نماینده خود در مجلس خبرگان را انتخاب میکند.
وی به صدور آغاز انتخابات انتخابات مجلس شورای اسلامی از روز شنبه 28 با دستور وزیر کشور اشاره کرد و گفت: برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در استان همدان هفت حوزه اصلی داریم؛ حوزه اصلی انتخاباتی همدان و فامنین با مرکزیت اصلی همدان دو نماینده، ملایر دو نماینده، نهاوند یک نماینده، تویسرکان یک نماینده، رزن یک نماینده، بهار و کبودراهنگ با مرکزیت اصلی شهرستان بهار یک نماینده و اسدآباد یک نماینده دارد و در مجموع 9 نماینده انتخابات راهی مجلس میشوند.
الهیتبار گفت: ثبتنام از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی به مدت 7 روز است و در این برنامه هیأت اجرایی انتخابات برای معتمدمین باید شکل گیرد البته بحثهایی در این زمینه وجود دارد له طوریکه دولت لایجهای در خصوص برگزاری انتخابات این دوره در قالب یک هیأت اجرایی انتخابات مجلس و خبرگان به مجلس برد، مجلس مصوب کرد اما در شورای انگهبان ایراداتی بر آن وارد شد و مجدد به مجلس برگشت، چون دیدند به این دوره نمیرسد پس توافقاتی بین ستاد انتخابات کشور و شورای نگهبان در حال شکلگیری است که معتمدین انتخاب شده برای برگزاری انتخابات خبرگان هم بتوانند به عنوان معتمدین مجلس شورای شورای اسلامی البته با اعضای هیأت اداری اجرایی متفاوت انجام وظیفه کنند.
وی با بیان اینکه «سازمان ثبت احوال، دادستان منطقه و فرمانداران اعضای هیأت اداری اجرایی خبرگان و ثبت احوال، نماینده شورای اسلامی شهرستان و یا بخش و فرمانداران اعضای هیأت اداری اجرایی مجلس شورای اسلامی هستند»، یادآور شد: احتمال اینکه معتمدین خبرگان، مجلس شورای اسلامی را هم برگزار کنند وجود دارد البته منتظر به سرانجام رسیدن توافقات هستیم اما در مجموع فعلا دو حیطه اجرایی هیأت اجرایی خبرگان و مجلس را خواهیم داشت که از 28 آذر ابلاغ میشود، فرصت انجام استعلام و بررسی صلاحیت اعضای هیأت اجرایی تا 14 دی به اتمام میرسد و حدود 10 روز هیأت اجرایی بررسی کاندیداها را داشته باشند.
وی افزود: هیأت نظارت گزارش خودشان را اعلام کرده و هیأت اجرایی شهرستان و استان و هیأت مرکزی نظارت بررسی و اعلامنظر میکنند و آنهایی که در هیأت اجرایی رد شده باشند با دلایل متقن به کاندیداها اعلام میکنند و این روند تا روز 27 بهمنماه که اعلام قطعی نامزدها به مراکز حوزههای انتخابیه توسط وزارت کشور است، ادامه دارد و لیست نهایی تا 28 بهمن به سمع مردم میرسد و کاندیداها هفت روز فرصت تبلیغات داشته، 6 اسفند ممنوعیت تبلیغات خواهد بود و 7 اسفند انتخابات مجلس شورای اسلامی رقم میخورد.
الهیتبار در بخش دیگری با بیان اینکه «تا به حال طبق برآوردی که داشتیم 100 نفر در استان برای عرصه نمایندگی شناسایی شدهاند که در حال فعالیت هستند»، اظهار کرد: تا به حال گزارشی تحت عنوان تخلف انتخاباتی به دست ما نرسیده است، فعلا رصد تحرکات انتخاباتی داورطلبان احتمالی را داریم و پس از جمعآوری توسط فرمانداریها، در زمان تایید صلاحیتها و بررسی انجام انتخابات مجلس به هیأت اجرایی گزارش میشود و قطعا بررسی خواهد شد و اگر مواردی مصداق تخلف باشد در آنجا مورد عمل قرار خواهد گرفت و هیأت نظارت مرکزی و استان و شهرستان کار را دنبال میکند.
وی گفت: کمیته پیگیری از جرائم انتخاباتی با مسئولیت دستگاه قضایی و با حضور دستگاههای مرتبط از جمله نمایندگان ستاد انتخاباتی استان راهاندازی شده و مواردی که مصداق تخلف انتخاباتی باشد، پیگیری و دنبال میشود البته عمدتا کاندیداهای احتمالی در مناطق مختلف حضور یافته و تحرکات شبانه دارند.
وی به فناوریهای نوآمده و بحث حضور افراد مختلف در شبکههای اجتماعی یا به تعبیری فضای مجازی در این دوره از انتخابات اشاره کرد و گفت: رئیس ستاد انتخابات کشور در رسانه ملی به این مساله اشاره کرد و پیگیری میکنند به چه صورت میتوانند در این امر وارد شوند.
رئیس ستاد انتخابات همدان با بیان اینکه «هر فعالیتی که در فضای غیرمجازی یا واقعی که اتفاق میافتد تخلف باشد در فضای محازی هم تخلف است»، تصریح کرد: یکی از فعالیتهای ستاد و فرمانداران بحث رصد فضاهای مجازی است که اگر تخلفی رخ میدهد گزارشگری کنند و در اختیار ستاد انتخابات و نهادهای مذکور قرار دهند البته این مسأله هنوز به استانها ابلاغ نشده اما استان رصد فضای مجازی را آغاز کرده است.
وی گفت: طبق قانون استفاده از امکانات اداری به هر شکلی له یا علیه نامزدهای انتخاباتی ممنوع بوده و تخلف محسوب میشود و با متخلف برخورد صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه «استفاده از امکانات دولتی در ساعات اداری جرم بوده و ممنوع است و صورت مشاهده برخورد میشود»، اظهار کرد: اگر کارمند یا مدیر ادارهای در خارج از ساعت اداری با شخصیت حقیقی در محفلی حضور یافته و یا اظهارنظری میکند ممنوعیت قانونی ندارد که بگوییم خلاف قانون است اما اگر با عنوان حقوقی حضور یابد تخلف است البته سعی کردهایم به آنها بگوییم از این موضع هم برحذر باشند.
رئیس ستاد انتخابات همدان با بیان اینکه «به فرمانداران و بخشداران توصیه کردهایم در مراسمهایی که جنبه تبلیغاتی و انتخاباتی دارد حضور نیابند»، خاطرنشان کرد: به نمایندگان فعلی هم گفتهایم در جاهایی که جنبه تبلیغ دارد حضور نیابند.
وی در ادامه تصریح کرد: در راستای نشاط سیاسی و مشارکت حداکثری مردم ضرورت دارد فضای سیاسی مناسب برای ابراز نظر و عقیده تمام جریانات سیاسی در چارچوب نظام ایجاد کرد به طوریکه یکی از الزماتی که میتواند مشارکت حداکثری و رقابت سیاسی را رقم بزند فعالیتهایی است که گروه و جریانات سیاسی میتوانند داشته باشند.
وی گفت: اهتمام تمام اعضای شورای تأمین استان، نهادهای اثرگذار و رئیس شورای تأمین و مدیریت اشد استان بر این است که کلیه مراسمها و تجمعها قانونی برگزار شود و مورد حمایت تمام نهادها قرار گیرد کما اینکه تاکنون این کار را انجام دادهایم و هر مناسبتی که بوده و برگزار شده سعی کردیم این فضا را مهیا کنیم تا برنامههایشان را جاری و ساری کنند.
الهیتبار خاطرنشان کرد: تمهیدایات لازم در این خصوص پیشبینی شده و برنامه عملیاتی را تدوین کردهایم که در صورت تصویب در شورای تأمین ابلاغ میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه «در بحث فعالیتهای شبانه کاندیداها معیار خاصی وجود ندارد» اظهار کرد: در برخی موارد ناچاریم تذکراتی به بعضی افراد داشته باشیم و قطعا در بحث تایید صلاحیتها عمکردشان در هیأت اجرایی رسیدگی میشود و تمام فعالیتهای خارج از قانون کاندیداهای احتمالی مدنظر خواهد بود.
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما