تازه ترین مطالب

تاریخ : 26. دى 1394 - 11:23   |   کد مطلب: 21275
بررسی وضعیت اقتصادی و اشتغال همدان این مهم را تأیید می‌کند که استاندار همدان در بحث مدیریت اقتصادی استان و اشتغالزایی موفق نبوده، زیرا رکود در بازار این استان کاملاً ملموس است.
«رکود» واژه‎ای ملموس در استان همدان

به گزارش کورنگ به نقل از فارس ، کلمه «رکود» این روزها به واژه‌ای آشنا تبدیل شده است و هر چند بسیاری از مدیران و مسئولان ارشد دولت یازدهم زیر بار این امر نمی‌روند و عنوان می‌کنند که وضعیت اقتصادی کشور در رکود نیست اما با توجه به شرایط موجود در جامعه و در گفت‌وگو با شهروندان می‌توان به این رسید که شرایط اقتصادی کشور و البته استان همدان در رکود قرار دارد.

هر چند مدیران ارشد کشور بر این اعتقاد هستند که شرایط اقتصادی کشور پس از اجرای برجام، مناسب می‌شود اما این نکته قابل توجه است که اقتصاد کشور با واردات شکوفا نمی‌شود و کاش دولت یازدهم به جای این همه هزینه در بحث برجام و مذاکرات در راستای شکوفایی اقتصاد داخلی و توجه به تولید حرکت می‌کرد.

استان همدان نیز متأثر از شرایط کلی کشور در حوزه اقتصادی شرایط خوبی ندارد و با وضع اقتصادی موجود در استان باید بر این مهم اشاره کرد که رکود در همدان با تحلیل مباحثی چون بیکاری، بازار کساد، واحد‌های تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل کاملا مشهود و قابل لمس است.

نکته مهم دیگر این است که از ابتدای سال تاکنون تعداد زیادی از نیرو‌های ادارات، سازمان‌ها و شرکت‌های نیمه دولتی و خصوصی در قابل تعدیل نیرو اخراج شده‌اند و البته در کنار این اتفاق باید این موضوع را در نظر گرفت که برخی ادارات نیرو‌های قراردادی و حتی پیمانی خود را اخراج می‌کنند و در مقابل برخی دستگاه‌ها همچون استانداری و دیگر نهادها نیروی جدید استخدام می‌کنند.

ای کاش مدیران برخی دستگاه‌ها در استان، اسامی‌ نیرو‌های تازه استخدام شده را در اختیار رسانه‌ها قرار دهند تا با نگاهی مختصر افکار عمومی‌ نسبت بین مدیران و افراد تازه استخدام شده را دریابد.

کارخانه‌ها و واحد‌های تولیدی که بزرگترین بار اشتغال را در استان بر عهده دارند نیز به دلیل مشکلات اقتصادی و عدم حمایت دولتی و شرایط نامناسب بازار وضعیت خوبی ندارند و استاندار همدان که نگاهی اقتصادی دارد و همواره بر بحث اقتصاد تاکید دارد تاکنون با وجود گذشت سه سال نتوانسته، شرایط را برای فعالیت مناسب بخش خصوصی ایجاد کند.

استاندار همدان از بدو سکانداری استان همدان با وجود شعار‌هایی مبنی بر توسعه همدان تاکنون با وجود برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری، سفر هیئت اقتصادی به روسیه، سفر رئیس جمهور به همدان و برگزاری جلسات مختلف با مدیران اقتصادی ارشد کشور هنوز نتوانسته است موفقیتی در حوزه اقتصاد کسب کند.

استاندار همدان با وجود آمار بالایی که روابط عمومی‌ از جلسات وی با مدیران ارشد کشور منتشر و برای رسانه‌ها ارسال می‌کند اما نتوانسته به اندازه برگزاری جلسات اشتغال ایجاد کند.

هر چند درباره وضعیت اشتغال استان همدان، استاندار آماری را مبنی بر ایجاد یک‌هزار شغل در ماه در استان ارایه می‌کند اما این آمار چندان که باید ملموس نیست و با در نظر گرفتن وضعیت استان می‌توان بر این امر تاکید کرد که بیکاری در استان رشد داشته است.

استان همدان در سال‌های اخیر به دلیل کمبود آب و خشکسالی در بخش کشاورزی نیز با مشکل مواجه است و با مشکلات حوزه کشاورزی و تعطیلی بخش‌های کشاورزی در برخی از شهرها و روستاها روند افزایش آمار بیکاران سیر صعودی به خود گرفته است.

صنعت نیمه تعطیل، مشکلات آب و خشکسالی در بخش کشاورزی، اقتصاد در رکود و بازار متکی بر وام همگی دست به دست هم داده و سبب شده که پایتخت تاریخ و تمدن وضعیت خوبی نداشته باشد، بیکاری یکی از معضلات بزرگی است که استاندار همدان با وجود تلاش‎های بسیار در این عرصه، در باز کردن این گره کور ناموفق بوده است.

منطقه اقتصادی ویژه جهان‎آباد، پتروشیمی ‌فامنین، پتروشیمی ابن‌‌سینا، پتروشیمی ‌اسدآباد و برخی دیگر طرح‌هایی که مصوبه هیئت دولت را در دولت‌های گذشته گرفته، بر زمین مانده و این طرح‌ها سال‌هاست پیشرفت آنچنانی نداشته‎اند، در حالی که اجرای این طرح‌ها می‌توانست بر ایجاد اشتغال تاثیر بسزایی داشته باشد.

کارخانه ذوب آهن اسدآباد که روزگاری گفته می‌شد موجبات اشتغال جوانان شهرستان و استان را فراهم می‌کند و حتی برای تأمین نیروی این کارخانه باید از دیگر استان‎ها نیز استفاده شود اکنون در وضعیت نیمه تعطیلی قرار دارد و حتی تاکنون تعدادی از افراد شاغل در این کارخانه نیز اخراج شده‎اند.

شهرستان‌های استان همدان اکنون نیازمند ایجاد واحد‌های تولیدی و صنعتی است که بتواند در بحث اشتغال وارد شوند و آمار بیکاری را کم کنند.

امروز اگر مدیران ارشد استان به خود زحمت دهند و چرخی در شهر بزنند، صدها کارگر روزمزد را می‎بینند که در شرایط آب و هوایی نامناسب در نقاط مختلف شهر جمع شدند و برای روزانه چند هزار تومان نیز راضی به انجام کار هستند.

این روزها به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی استان همدان و نبود کارخانه و شرایط برای کار، برخی از کارگران که روزانه 30 تا 40 هزار تومان دستمزد می‌گرفتند اکنون برای انجام کار ساختمانی روزانه کمتر از 10 هزار تومان دستمزد دریافت می‌کنند. کاش مدیران اقتصادی و اشتغال استان که برای حفظ میز مدیریت تلاش وافری دارند کمی‌ برای وضعیت کارگران تلاش کنند.

شرایط امروز اقتصادی، اشتغال و مشکلات موجود در استان همدان مدام این سئوال را در ذهن متبادر می‌کند که آیا مسئولان استان که به لطف نظام مقدس جمهوری اسلامی‌ و این مردم در مسند قدرت تکیه زده و زندگی مناسبی برای خود و خانواده رقم زده‌اند، به فکر مردم هستند و به این موضوع می‌اندیشند که باید جوابگوی حق‌الناس باشند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت