به گزارش کورنگ به نقل از مهر ، حمیده چوبک رئیس پژوهشکده باستانشناسی کشور درباره رواج تبلیغ فلزیاب در فضای رسانهای کشور گفت: فروش فلزیاب و استفاده از آن از نظر قانون میراث فرهنگی و قانون مجازات عمومی جرم محسوب میشود. اما تبلیغات آن متاسفانه آزاد است. سازمان میراث فرهنگی در راستای ممنوعیت فعالیت آنها کارهایی را انجام داده است تا راهکارهای قانونی در برخورد با آن وجود داشته باشد.
چوبک ادامه داد: اما متاسفانه استفاده از آن به روندی تبدیل شده که افراد سودجو از میل مردم برای یافتن گنج، برای یافتن آثار استفاده میکنند و حتی گاهی منجر به از بین رفتن منابع طبیعی میشوند. این افراد کارشان فریب مردمی است که دنبال گنج میگردند.
وی ادامه داد: یکی از کارشناسان به من میگفت که کف سردابه امامزادهای در دماوند را چندین بار مرمت کردهام اما هر بار که به آن سر میزنم متوجه میشوم بازهم افراد سودجو تصور کردهاند که در زیر امامزاده گنج وجود دارد و آنجا را تخریب کردهاند.
چوبک همچنین درباره کاوشهای انجام شده در روزهای اخیر نیز بیان کرد: حدود ۲۰ کاوش در ایران درحال انجام است. اکنون در تل آجری تخت جمشید با همکاری باستان شناسان ایرانی و ایتالیایی محوطه ارزشمندی از دوره پیش از داریوش کاوش میشود و یک دروازهای کشف شده که در محوطه پیرامونی تخت جمشید قرار دارد. این دروازه مشابه دروازاه بابل با آجرهای لعاب دار و نقش حیواناتی شبیه به تمدن بابل و آمیزه ای از هنر پارسی است. این یافته یکی از کشفهای ارزشمند اخیر بوده که منظر فرهنگی پارسه را دگرگون میکند.
وی افزود: پنجمین فصل از کاوشهای مهم دیوار گرگان شروع شده است و هیاتی از دانشگاه اسکاتلند، باستان شناسان ایرانی را همیاری میکنند این همکاری نتایج ارزشمندی را داشته و امیدواریم انتشار مطالب آن در سطح جهانی مطرح شود. در آذربایجان غربی نیز باستانشناسان ایرانی و اتریشی فعالیت میکنند با این وجود امیدواریم که پروژههای بزرگی که مدتها متوقف ماندهاند را مانند شهر ناتل مازندران و شهر جرجان و استخر بتوانیم تمام کنیم.
انتهای پیام/
دیدگاه شما