تاریخ : 3. آذر 1391 - 14:55   |   کد مطلب: 2355
آتش بس بین حماس و رژیم صهیونیستی دیشب رأس ساعت 19 به وقت گرینویچ شروع شد و در پی این واقعه مردم غزه در خیابان ها به شادمانی پرداختند.

آتش بسی که پس از 7 روز قتل عام مردم بی دفاع غزه و در ورای ناچاری رژیم صهیونیستی و با میانجیگری مصر از سوی طرفین پذیرفته شد.

اما جنگ 7 روزه ثمراتی داشت که اگر با دید واقع بینانه به آن نگریسته شود؛ متوجه خواهیم شد که این جنگ تماما به سود حماس و در کل محور مقاومت در منطقه تمام شده است.

 

در ذیل به چند نکته در این باب اشاره می کنیم:

شناخت دقیق قدرت حماس از سوی رژیم صهیونیستی

در جنگ 22 روزه، رژیم اشغالگر قدس چنین تهدیدی که این بار از سوی حماس شاهد بود را نبوده و در آن موقع صرفا پرتاب چند راکت کوتاه برد نمی توانست تهدید جدی را متوجه سرزمین های اشغال شده توسط رژیم صهیونیستی کند، اما این بار معادله کاملا تغییر پیدا کرد و تل آویو بعد از بیست سال شاهد به صدا در آمدن آژیر خطر شد.

حماس دیگر از منظر رژیم صهیونیستی تشکیلاتی نیست که بنشیند و صرفا شاهد به شهادت رسیدن مردم غزه باشد.

می توان با جرأت گفت که هدف قرار دادن تل آویو تأثیر به سزایی در پذیرفتن آتش بس آن هم با شروطی که به‌ آن اشاره خواهد شد توسط رژیم اسرائیل داشت.

 

شروط آتش بس به منزله برد مردم غزه

در پی این آتش بس طرفین متعهد به شروطی شدند؛ اسرائیل باید تمامی خصومت های خود نسبت به غزه که از زمین، هوا و دریا انجام شده، از جمله تهاجم مستقیم و یا هدف قرار دادن افراد را متوقف کند.

در مقابل، طرف فلسطینی نیز متعهد می شود به حملات خود علیه رژیم صهیونیستی، از جمله پرتاب راکت و حملات در طول مرزها پایان دهد.

از جمله دیگر مفاد این معاهده می تواند به بازگشایی گذرگاه ها و تسهیل رفت و آمد مردم و انتقال کالاها، خودداری رژیم صهیونیستی از محدود کردن رفت و آمد ساکنان غزه و نیز خودداری از هدف قرار دادن ساکنان مناطق مرزی اشاره کرد.

همانطور که مشاهده می کنید در این میان حماس دست بالا را دارد به طوری که آزادی رفت و آمد و انتقال کالا من جمله مواردی است که تاکنون رژیم صهیونیستی به هیچ وجه حاضر به پذیرش آن نبوده و این یعنی پایان محاصره اقتصادی غزه.

 

برد سیاسی حماس

هرچند به میزان قابل توجهی از زیر بناهای شهر غزه توسط هواپیماهای اسرائیلی تخریب شدند، اما این موضوع قابل ترمیم است، اما در این میان پیروزی که نصیب حماس شد، مطرح شدن بعنوان نماینده مردم فلسطین و نماینده دردها و آلام 60 ساله ی آنان در میان مردمان و حکومت های متولد شده از بیداری اسلامی در منطقه است.

به اعتراف خبرنگار بی بی سی خالد مشعل با استقبال بی سابقه مردم مصر در نشست دیروز قاهره شرکت کرد و با وی بعنواون قهرمان عرب برخورد شد.

از سکوت شرم آور و همیشگی سران مرتجع کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بگذریم، اکنون حماس کشورهایی نظیر مصر و تونس و لیبی را به همراه خود دارد و ترکیه نیز به ناچار و به گفته کارشناس شبکه 10 اسرائیل برای راضی نگه داشتن مردمش بایستی در ظاهر از حماس حمایت کند.

قدرت دیپلماتیک حماس دیگر به هیچ وجه با جنبش فتح قابل مقایسه نیست؛ به خصوص بعد از موضع گیری محمود عباس مبنی بر اینکه به فکر زندگی در زادگاه خود درون سرزمین های اشغالی نیست و نمی خواهد که به زادگاهش برگردد.

 

مقاومت تنها راه به زانو در آوردن رژیم صهیونیستی

جنگ 7 روزه دیگر شکی برای مردم فلسطین و منطقه باقی نگذاشته است که رژیم غاصب را فقط می توان با روش خودش به زانو در آورد نه با دیپلماسی و میانجیگری های بی مورد.

کارشناس شبکه 10 اسرائیل در این مورد نظر قابل توجهی دارد.

وی در برنامه ای چنین گفت : مطمئن باشید مسئولانی که در قاهره جمع شده اند، هیچ تغییری در معادلات ایجاد نمی کنند؛ اظهارات اردوغان نیز فقط در حد مسائلی است که برای خوشایند مردم مطرح می شود".

این تحلیلگر صهیونیست ادامه داد: "اظهارات وزیرخارجه قطر حتی اگر تند بود؛ معنای واقعی اظهارات او درخواست برای توقف جهاد است؛ (سران) اعراب گوسفند هستند؛ همه رهبران چند روز است که در قاهره جمع می شوند و باقلوای خوشمزه می خورند، و به غزه پیام تسلیت می فرستند".

بنابر این چنین می توان نتیجه گرفت که نه تلاش هاس سران عرب و نه توصیه های صوری سران غربی نتوانسته رژیم صهونیستی را مجبور به پذیرش آتش بس کند و همانطور که گذشت، قدرت موشکی و تهدید تل آویو بود که این تصمیم را به سران صهیونیستی تحمیل کرد.

مقاومت برای حصر غزه مجبور به آغاز جنگ دوباره با رژیم صهیونیستی بود اما اگر شروع کننده جنگ حماس به شمار می رفت با توجه به فشار رسانه ای رژیم صهیونیستی و غرب، تمام کشته ها و زخمی های مردم غزه متوجه حماس می شد و در این رابطه نگاه مردم فلسطین به گروههای مقاومت بر می گشت و اعتماد عمومی به سیاست حماس کاهش می یافت.

 

اردوغان بازنده اصلی جنگ غزه

صهیونیست ها با حمله به غزه اشتباه استراتژیکی را دچار شدند و همان خواسته ی گروههای مقاومت را اجابت کردند.

مقاومت توانست با درگیری جدید با رژیم صهیونیستی حصر غزه را پس از سالها بشکند و بعلاوه به تمام مردم فلسطین بباوراند که مقاومت تنها راه پیروزی مقابل اشغالگران است و سازش با اسرائیل تنها ثمره اش اشغال شدن مساحت بیشتری از فلسطین است.

جنگ غزه یک رسوایی دیگر برای اردوغان بود چرا که می توان علاوه بر نتانیاهو بازنده این جنگ ناعدلانه را اردوغان دانست.

اردوغان در 20 ماه گذشته دوشادوش رژیم صهیونیستی برای سقوط دولت اسد جنگید.

نظام سوریه اولین دولت عربی است که پس از اشغال فلسطین با رژیم صهیونیستی مقابله نظامی کرد و پدر بشار یعنی حافظ اسد این افتخار را در کارنامه خود دارد.

بسیاری از موشکهای ایرانی در اختیار حماس بوسیله پلهای ارتباطی در سوریه بدست آنان رسیده است و همه مسلمانان اسد را شخصیتی ضد صهیونیستی می دانند.

اردوغان بعنوان فرمانده ی عملیات صهیونیست ها در سوریه و حمایت از گروههای تروریستی در واقع به رژیم صهیونیستی که دشمن شماره یک فلسطین و مسلمانان است کمک کرد.

حمله دوباره رژیم اسرائیل به غزه توانست چهره واقعی اردوغان و گروههای تروریستی سوریه را نشان دهد.

اسرائیل بر این باور بود که با تضعیف خط مقاومت در سوریه وقت آن رسیده است که حماس را برای همیشه از صحنه حذف کند اما موشکهای ایرانی حماس و قدرت ایمان مقاومت فلسطین این پروژه را باشکست روبرو کرد.

جنگ غزه در واقع دو پیروز داشت نخست گروههای مقاومت و دوم بشار اسد سوری.

منبع: بخش تحلیلی آی پرس: رضا دهقانی

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت