در آستانه روزهایی قرار داریم که رهبر معظم انقلاب از آن به عنوان یوم الله یاد کردند و بار دیگرحماسه ای در تاریخ این کشور رقم خورد.
حماسه ای که بار دیگر با عنصر بصیرت مردم در این کشور رقم خورد و برگ ضمانت دیگری در دفاع از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ثبت شد.
۹دی، همان یوم الله است که به پشتوانه بصیرت و حضور مردم پاسخ ماهها فتنه افکنی و آتش افروزی دشمنان داده شد و برادری و بصیرت مردم به رخ دشمنان خارجی و کوردلان داخلی کشیده شد.
اما چرا باید این حماسه را هرسال یادآوری کرده و ریشه های آن را واکاوی و کارشناسی کنیم؟ اساسا مگر این حماسه چه نتیجه و ویژگی مهمی برای نظام جمهوری اسلامی داشت؟
اینها سوالاتی است که سعی کردیم در آستانه هشتمین سالروز حماسه ۹دی در گفتگو با قائم مقام حمعیت رهپویان انقلاب اسلامی به آن دست یابیم:
مردم در حماسه۹دی نظام را بیمه کردند
حجت الاسلام بهزاد زارع در گفتگو با خبرنگار نافع با اشاره به ریشه های تاریخی حناسه۹دی در انقلاب اسلامی اظهار کرد: انقلاب، ریشه بنیادی و اعتقادی در خود آحاد ملت داشته و دارد و مردم در شکلگیری و وقوع انقلاب اسلامی نقش داشتند.
وی با بیان اینکه سابقه حضور مردم در عرصههای مختلف انقلاب همواره محرز و مبیّن بوده است عنوان کرد:انقلاب به پشتوانه همین مردم شکل گرفت و تا امروز تداوم یافته و فراز و نشیبهای متعدد را به همین اتّکا پشت سر گذاشته است.
قائم مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی تصریح کرد: توطئههای منافقین در سالهای ابتدایی انقلاب و تلاش دشمنان برای ناامن کردن کشور، کودتا و ترورهایی که اوایل انقلاب به وقوع پیوست، و پس از آن جنگ تحمیلی همه و همه با حضور و پشتیبانی مردم خنثی شد، مردم همواره در مقابل استکبار ایستادگی کردند و این ریشه در اعتقادات مردم داشته و دارد.
وی افزود: در اتفاقات سال 88 هم وقتی مردم دریافتند که دشمن، اصل نظام و به تبع آن اعتقادات مردم را مورد هدف قرار داده است، برای چندمین بار در صحنه حاضر شده و بار دیگر نظام را بیمه کردند.
اتفاقات ماقبل 9 دی زنگ خطر بود
زارع در ادامه مهمترین نتیجه این حماسه را درس عبرتی عنوان کرد که برای همگان به همراه داشت و ادامه داد: اتفاقات ماقبل ۹دی زنگ خطری بود که حواسمان را بیشتر جمع کنیم البته این اتفاق برای افراد و گروههای مختلف نتایج مشخص و مرتبط بسیاری هم دربرداشت.
وی تشریح کرد: از جمله اینکه بسیاری از افراد در این فرایند به ارتقاء معنوی دست یافتند چرا که تشخیص به موقع، عمل بهنگام، حضور به اندازه و به موقع آنها را به این ارتقاء معنوی رساند که مردم و عدهای از خواص در این زمره هستند.
قائم مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی بیان کرد: نکته مهم این جریان این بود که در هر زمانی که چنین حوادثی بروز کند اگر با تشخیص و اقدام به موقع وارد عمل شویم قطعا نتایج آن در ارتقاء معنوی ما نقش خواهد داشت و عکس آن نیز صادق است چنان که غفلت در این رویه ممکن است ما را در زمره رمین خوردگان و جاماندگان قرار دهد.
وی یادآور شد: این موضوع مختص این زمان و این اتفاق نیست بلکه در سالهای دفاع مقدس هم میبینیم از بین رزمندگان، افرادی به سرمنزل مقصود رسیدند که آمادگی جدی داشتند اما عدهای هم جاماندند و در 9 دی هم عدهای از جوانان به خوبی در این جریان نقش ایفا کردند در حالی که عدهای از خواص علیرغم برخورداری از سوابق درخشان در نظام و انقلاب اسلامی جاماندند.
زارع تبیین کرد: از دیگر پیامهای عبرت آموز اتفاقات سال 88 و حماسه 9 دی این بود که دشمن مترصد هر فرصتی است که به نظام ضربه بزند و از هر فرصت و با توسل به هر شیوهای تلاش میکند به این هدف دست یابد.
وی نقش روشنگری های مقام معظم رهبری را در مقابله با فتنه۸۸ بسیار مؤثر و انکارناپذیر برشمرد و افزود: در این فتنه مقام معظم رهبری مانند پدری دلسوز و ناخدایی توانمند کشتی انقلاب را به سلامت به سر منزل مقضود هدایت کردند.
یادآوری کنیم تا هزینه ها تکرار نشود
قائم مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی ضمن تأکید بر لزوم یادآوری و زنده نگاهداشتن ععل شکلگیری این حماسه خاطرنشان کرد: اگر این حماسهها زنده نگاه داشته نشوند باید هزینههای آن را تکرار کنیم، در واقع هر مقولهای که برای آن متحمل هزینه شدهایم اگر به فراموشی سپرده شود ناچار خواهیم شد هزینههای آن را تکرار کنیم.
وی متذکر شد: دشمن ما همان دشمن است و ما هم که تغییر مواضع ندادهایم و سنتهای الهی هم همواره پابرجاست بنابراین احتمال تکرار شرایط و تحمیل این هزینهها همیشه وجو دارد.
زارع اضافه کرد: علت مهمتری که باید برای آن در جهت حفظ و زنده نگهداشتن این حماسه تلاش کنیم انتقال تجربه به نسلهای آینده است تا برای داشتن فردایی بهتر نسلهای بعد از این تجارب استفاده ببرند چراکه اتفاقاتی مشابه حماسه 9 دی به خودی خود برنامههای تربیتی آموزشی هستند که میتوانند مورد استفاده همه نسلها قرار گیرند.
وی با بیان اینکه یادآوری ۹ دی تنها در ارائه شعار و برگزاری گرامیداشت نیست گفت: ۹دی باید با تکرار علل و ریشه های آن از طرق مختلف به ویژه رسانه ها در اذهان مردم ماندگار شود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما