نوذر شفیعی کارشناس غرب آسیا در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با روند نشست آستانه در ژنو که با حضور وزرای خارجه ایران، ترکیه و روسیه برگزار شد، گفت: هر چه زمان میگذرد از قدرت مانور گروههای تروریستی در داخل سوریه کاسته شده و بر اقتدار دولت افزوده میشود. این مسئله به طور اتوماتیک بر روند صلح و مواضع طرفهای درگیر تاثیر گذاشته و پروسه صلح را پیش برده و موضع دولت سوریه را تقویت میکند.
شفیعی ادامه داد: گروههای معارض به این نتیجه رسیده ادند که اگر هم اکنون با دولت سوریه وارد مصالحه نشوند روز به روز عرصه بر آنها تنگتر شده و به طور قطع سهم کمتری از دولت عاید آنها خواهد شد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه ملاحظات منطقهای حتما در بحران سوریه تاثیرگذار است، اظهار کرد: یکی از مهمترین اتفاقات منطقهای که در حال وقوع است ناکامی عربستان سعودی در بحران یمن و شروع مذاکرات یمنی است که به نوعی بارقه امید را برای پایان دادن به بحران یمن فراهم میکند.
وی افزود: تاثیر این موضوع بر بحران سوریه این است که به هر حال درگیریهای نظامی نمیتواند راه حل خوبی باشد و طرفهای متخاصم باید از طریق مذاکره، مسائل خود را حل و فصل کنند؛ باید گفت یمن در حال تجربه شرایطی شبیه به شرایط سوریه است به این معنا که عربستان از ادامه روند بمباران یمن و نتیجهگیری از آن نا امید شدهاند و میبنیم که متحدان این کشور به تدریج آن را در بحران یمن رها میکنند.
شفیعی تصریح کرد: کنگره آمریکا در صدد تهیه طرحی است که فروش تسلیحات به عربستان را ممنوع کند؛ نه تنها به خاطر تلفاتی که در جنگ یمن حادث شده است، بلکه به دلیل قتل جمال خاشقجی و این امر حاکی از همسو بودن تحولات منطقه به نفع صلح است.
این کارشناس بینالملل تاکید کرد: تلاشهای آمریکا برای هر گونه ابتکار عمل به نفع تروریستها دچار مشکل شده است و حتی امروزه موضع آمریکا در سوریه به دلیل تهاجم جدید ترکیه به جریان پ. ک. ک. روز به روز بیشتر تضعیف شده و روندهای بین الملل به نوعی حرکت معارضین دولت سوریه را به سمت صلح اجتنابناپذیر میکند.
وی تاکید کرد: همان طور که از قبل هم مشخص بود بدون تردید مذاکره بهترین راه حل است که البته این مذاکرات شامل گروههای تروریستی نمیشود و یک مذاکره سوری- سوری است و از همان ابتدای بحث هم قرار بر آن شد که هر فرد غیر سوری از این کشور خارج شود.
شفیعی در پایان خاطرنشان کرد: گروههای فعال تروریستی در حال حاضر در سوریه وجود دارند و الزاما سوری نبوده بلکه از کشورهای دیگر به این منطقه وارد شدهاند و هدف از نشست سران ایران، روسیه و ترکیه در نهایت ایجاد یک دولت مستقل سوری، خارج کردن تروریستها از این کشور و تعیین تکلیف سرنوشت سوریه توسط ملت خودش است.
انتهای پیام/رستمی
دیدگاه شما