تازه ترین مطالب

تاریخ : 14. بهمن 1397 - 9:57   |   کد مطلب: 31253
معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، همزمان با فرا رسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، مهمترین دستاوردهای حوزه تحقیقات و فناوری علوم پزشکی را اعلام کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ به نقل از وزارت بهداشت،  در بخش تقویت زیرساخت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، می توان به حمایت از انجام ۵۶ طرح تحقیقاتی فرا دانشگاهی و ملی در موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران، غربالگری ۴۸۶ پروپوزال اولیه و داوری ۱۳۴ طرح کامل در کمیته‌های تخصصی اشاره کرد. 

توسعه مطالعه اپیدمیوژیک آینده‌نگر جمعیت بالغین ایران (PERSIAN Cohort) و افزایش تعداد مراکز کوهورت، پیگیری برنامه حمایت از راه‌اندازی، توسعه و تکمیل آزمایشگاه‌های جامع تحقیقات در ۲۴ دانشگاه علوم پزشکی کشور و نمایه شدن ۱۲ مجله جدید در پایگاه ESCI (از ۶۲ مجله نمایه شده به ۷۴ مجله در ( Web of science/ESCI) از دیگر دستاوردهای این حوزه است.

اعطای گرنت تحقیقاتی ۲۵۰ میلیون ریالی به پژوهشگران فرهیخته

اعطای گرنت تحقیقاتی ۲۵۰ میلیون ریالی به ۱۹۸ پژوهشگر فرهیخته (شاخص H معادل ۱۵ و بالاتر)، جذب ۲۱ دستیار پژوهش (طرح نیروی انسانی) و ۲۴ دستیار پژوهش سرباز در مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی، اعطای گواهی به ۸۹ دانشجوی حوزه علوم پزشکی به عنوان استعداد درخشان و تعیین ظرفیت پذیرش ۳۵۷ دانشجو در رشته‌های تخصصی مورد پذیرش دوره‌های دکتری پژوهشی مصوب در ۳۵ دانشگاه و مراکز تحقیقاتی منتخب نیز از جمله اقدامات این معاونت در بخش توسعه و حمایت از نیروی انسانی است.

از جمله اقدامات معاونت تحقیقات و فناوری علوم پزشکی در بخش ارتقای کیفی تحقیقات و فناوری می توان به ارزشیابی ۶۳۴ مرکز تحقیقاتی با شاخص‌های تولید علم در گروه‌های شش گانه، ارزشیابی ۵۵ دانشگاه علوم پزشکی با شاخص‌های تولید علم و ساختار، ارزشیابی ۲۳ پژوهشکده علوم پزشکی دارای بیش از سه سال فعالیت، ارزشیابی کیفی۱۳ مرکز تحقیقاتی برتر با حضور بیش از ۳۰ داور برجسته داخلی در یک سال و ارزشیابی فعالیت کمیته های تحقیقات دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور اشاره کرد.

افزایش دانشمندان یک درصد پُراستناد کشور در نظام‌ رتبه‌بندی جهانی ESI به ۵۲ نفر

همچنین در سال اول دولت دوازدهم ۹ نفر به فهرست دانشمندان یک درصد پُراستناد کشور در نظام‌ رتبه‌بندی جهانی ESI افزوده شده و تعداد کل آنها به ۵۲ نفر رسیده است و در دولت دوازدهم تعداد ۱۶۳ نفر به محققین علوم پزشکی کشور افزوده شده که تعداد کل آنها به ۷۰۹ نفر رسیده است.

حوزه تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بخش تقویت زیرساخت اقدام به توسعه برنامه ملی ثبت بیماری ها و پیامدهای سلامت، تدوین گزارش ثبت سرطان جمیتی در ۲۴ استان کشور برای  درج در سامانه بین المللی Globocan ۲۰۱۸ و توافق با مؤسسه بین‌المللی تحقیقات سرطان IARC برای ارتقای برنامه ثبت سرطان جمیعتی در کشور کرده است.

راه اندازی وب سایت انگلیسی ثبت سرطان و برنامه ملی ثبت بیماری ها و تدوین کوریکولوم برگزاری آنلاین دوره های آموزشی ثبت بیماری ها از دیگر اقدامات این بخش است.

نظام نوین اطلاعات پژوهشی پزشکی ایران (نوپا) با ۱۲ سامانه

نظام نوین اطلاعات پژوهشی پزشکی ایران (نوپا) با ۱۲ سامانه علم‌سنجی اعضای هیئت علمی علوم پزشکی، نشریات (مجلات) علمی پژوهشی علوم پزشکی، مدیریت انتشارات و کتب دانشگاه‌های علوم پزشکی، پایان‌نامه‌های علوم پزشکی، اعلام مجلات نامعتبر و جعلی وزارت بهداشت، انتشار نتایج و اخبار پژوهش‌های سلامت، منبع یاب (جستجو و بازیابی منابع اطلاعاتی پزشکی)، علم سنجی دانشگاه‌های علوم پزشکی، مشابهت یاب مقالات علوم پزشکی، بانک اطلاعات مقالات علوم پزشکی، کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی، بانک اطلاعات طرح‌های تحقیقاتی علوم پزشکی نیز طراحی و پیاده‌سازی شد.

استانداردسازی دستورالعمل‌های اخلاق در پژوهش کشور با بازنگری، تصویب و ابلاغ دستورالعمل جدید اخلاق در انتشار آثار پژوهشی، تدوین دستورالعمل ارسال نمونه های زیستی به خارج از کشور، تدوین دستورالعمل پژوهش بر روی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی، تدوین راهنمای اخلاقی کار با حیوانات آزمایشگاهی و تدوین دستورالعمل اخلاقی در بهره برداری از اطلاعات عمومی تولید شده در نظام سلامت انجام شد.

طراحی و راه‌اندازی پرتال ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی کشور

طراحی و راه‌اندازی پرتال ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی کشور و سامانه ملی اعتباربخشی کمیته‌های اخلاق در پژوهش به همراه احیای کمیته ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی و اعتباربخشی ۱۶۰ کمیته اخلاق در پژوهش در دو سطح دانشگاهی و همچنین طراحی و راه‌اندازی سامانه متمرکز ملی صدور تاییدیه اخلاقی پژوهش های علوم پزشکی و صدور ۷۸۰۰ مصوبه برای طرح های پژوهشی و پایان نامه ها از دیگر اقدام این بخش بود.

اعطای رتبه علمی- پژوهشی به ۱۵ مجله جدید  از ۳۹۷ مجله علمی- پژوهشی به ۴۱۱ مجله علمی- پژوهشی، راه‌اندازی سایت مرکز همکاری کاکرین ایران در مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران و ارایه ترجمه ۱۴۰۰ خلاصه مقاله کاکرین به زبان فارسی، راه‌اندازی سامانه شرکت‌های دانش‌بنیان و محصولات تولیدی، راه‌اندازی اتاق تمیز مؤسسه رویان، همدان، تبریز و جهرم از جمله اقدامات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بوده است.

در این مدت برنامه ایرانوم در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، صندوق پژوهش و نوآوری اراک و زنجان و مرکز رشد بخش خصوصی علوم پزشکی راه اندازی شد.

تقویت و حمایت از ورود شرکت‌های بخش خصوصی به حوزه تولید واکسن

پیگیری راه‌اندازی تسهیلات حمایتی VC برای پروژه‌های سلامت، تقویت و حمایت از ورود شرکت‌های بخش خصوصی به حوزه تولید واکسن، حمایت از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان صادراتی در قالب پاویون ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی، حمایت از انتقال فناوری به داخل کشور در حوزه‌های اولویت‌دار سلامت، حمایت و تسهیل راهکارها و سازوکار بین‌المللی نمودن شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت و حمایت از ۲ آزمایشگاه تست و آزمون فناوری‌های پزشکی جهت اخذ استاندارد ۱۷۰۲۵بین المللی از جمله دیگر اقدامات این حوزه است.

واحد ثبت اختراعات و ابداعات حوزه علوم پزشکی راه اندازی شد و تلاش شده است در جهت ارتقای آزمایشگاه آکریدیته برای صدور مجوز CE برای محصولات گام برداشته شود.

ارتقای کیفی تحقیقات و فناوری حوزه وزارت بهداشت با ارزشیابی ۶۳۴ مرکز تحقیقاتی، ۵۵ دانشگاه علوم پزشکی، ۲۳ پژوهشکده علوم پزشکی دارای بیش از سه سال فعالیت، ۱۳ مرکز تحقیقاتی برتر و فعالیت کمیته های تحقیقات دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور صورت گرفت.

رصد علم و فناوری علوم پزشکی کشور

رصد علم و فناوری علوم پزشکی کشور از جمله مهمترین اقدامات حوزه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت است که به همین منظور اقدام به طراحی و راه‌اندازی سامانه متمرکز ملی صدور تاییدیه اخلاقی پژوهش های علوم پزشکی، ارزشیابی و ارتقای کتابخانه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی، تهیه کتابنامه اطلاعات اتاق‌های تمیز دانشگاه‌های علوم پزشکی و مؤسسات همکار در حوزه سلامت کرده است.

تکمیل و راه اندازی سامانه ارزیابی اطلاعات فناوی دانشگاه‌ها، تدوین نقشه راه فناوری سلامت، رتبه‌بندی شرکت‌های دانش‌بنیان با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و حفظ کسب رتبه اول انتشار مقاله و دریافت استنادات مقالات کشور در منطقه نیز از جمله اقدامات این حوزه است.

انتهای پیام/رستمی

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت