تازه ترین مطالب

تاریخ : 25. دى 1391 - 13:29   |   کد مطلب: 3328
جسد آرون سوارتز، وبلاگ نويس و برنامه نويس برجسته کامپيوتري و از منتقدان سرسخت « فهرست کشتار» باراک اوباما، رئيس جمهوري امريکا و از مخالفان حمالت سايبري عليه ايران در نيويورک کشف شده است.

به گزارش کورنگ به نقل از صبح قزوین، ، پلیس جسد این جوان ۲۶ ساله را روز جمعه (۲۱ دی) در آپارتمانش در منطقه بروکلین نیویورک کشف کرد.

رئیس تیم بازرسی بروکلین، این مساله را که سوارتز خودکشی کرده است، رد کرد. این درحالی است که تاکنون جزئیات بیشتری درباره این مرگ مرموز گزارشی منتشر نشده است.

سوارتز، سال گذشته میلادی، آشکارا از امریکا و رژیم اسرائیل به دلیل شروع حملات مشترک سایبری علیه ایران انتقاد کرد.

این وبلاگ نویس امریکایی همچنین از منتقدان سرسخت فهرست کشتار اوباما و دیگر سیاست‌های دولت امریکا بود.

بنابرگزارش‌ها، باراک اوباما اسامی افراد در« فهرست کشتار» ی را که در عملیات کشتار هدفمند در حملات هواپیماهای بدون سرنشین مورد استفاده قرار می گیرد، تائید می‌کند.

هر هفته بیش از ۱۰۰ عضو تیم امنیت ملی امریکا از طریق ویدئو کنفرانس‌هایی که از سوی وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) ترتیب داده می‌شود گرد هم می‌آیند و زندگی‌نامه مظنونان در یمن، سومالی و پاکستان و افرادی که باید در این حملات هدف قرار بگیرند را بررسی می‌کنند.

سپس هویت این افراد در اختیار باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا قرار می‌گیرد و وی تمام حملات در یمن و سومالی و به ویژه حملات پیچیده و خطرناک پهپادها در پاکستان را امضا و تایید می‌کند.

سوارتز، در سن ۱۴ سالگی یکی از پدید آورندگان برنامه موسوم به آر اس اس و بنابر این چهره‌ای سرشناس بود.

آر اس اس شیوه ای ساده است که به کاربران اینترنت امکان می‌دهد به طور خودکار تازه ترین اخبار موجود در وبسایت‌ها را دریافت کنند.

سوارتز همچنین از منتقدان جدی انحصاری کردن اطلاعات از سوی کارتل‌های شرکت‌های بزرگ و بر این باور بود که این اطلاعات باید در اختیار تمامی افراد جامعه قرار گیرد.

سوارتز در سال ۲۰۰۸ میلادی با انتشار بیانیه‌ای در اینترنت گفته بود: « اطلاعات قدرت است. اما مانند همه قدرت‌ها ، افرادی هستند که می‌خواهند آن را برای خود حفظ کنند.»

سوارتز همچنین بنابر همین باورهای خود، گروه غیر انتفاعی DemandProgress (سازمان مدافع آزادی اینترنت و مخالف سانسور در فضای مجازی) را تاسیس کرد.

این گروه ، مبارزه موفقیت آمیزی را با هدف جلوگیری از لایحه‌ای در سال ۲۰۱۱ میلادی که مجلس نمایندگان امریکا از آن را « قانون توقف سرقت آنلاین» می نامند، آغاز کرد.

در صورت تصویب این لایحه، دادگاه‌ها با صدور احکامی اجازه داشتند تا از دسترسی به برخی از تارنماهایی که در به اشتراک گذاشتن هر آنچه که از نظر دادگاه به اشتراک گذاشتن مالکیت معنوی تلقی شود، مشارکت داشته‌اند، جلوگیری به عمل آورند.

این گروه استدلال کرد، قانون ناکام توقف سرقت آنلاین به طور گسترده به دولت امریکا این امکان را می داد تا ارتباطات مشروع اینترنتی را محدود و سانسور کند.

همیشه شاهد بوده ایم که آمریکایی ها، مخصوصاً دمکرات ها همواره در حوزۀ سیاست خارجی بر طبل حقوق بشر و رعایت آن از سوی کشورها کوفته اند و حتی در برخی مواقع به بهانه دفاع از حقوق بشر، جنگ به راه انداخته اند.

از این رو همواره این سوال در بین منتقدین غرب و بسیاری از فعالان حقوق بشر داخل و خارج آمریکا مطرح بوده است که دولت ایالات متحده خود تا چه اندازه به مسائل حقوق بشری پایبند است؟

چرا باید یک نخبه سیاسی به جهت داشتن افکار آزادی خواهانه به قتل برسد و قتل او در عین ناباوری و نا داوری، در اذهان عمومی خودکشی قلمداد شود؟

 

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت