تاریخ : 26. دى 1391 - 10:27   |   کد مطلب: 3355
ورزش شهرستان كبودراهنگ در سال‌هاي گذشته توانسته است در رشته‌هاي واليبال، كشتي، كبدي، كاراته و ... حرف اول را در استان بزند ولي برخي از اين رشته‌ها مانند واليبال نتوانست مسير قهرماني و پيشرفت خود را حفظ كند و هم‌اكنون در انزوا به سر مي‌برد.

رشته ورزشي جودو يكي ديگر از رشته‌هايي است كه در كبودراهنگ از پتانسيل‌ بالقوه‌اي برخوردار است.

تاريخچه پيدايش اين ورزش رزمي در كبودراهنگ به قبل از انقلاب برمي‌گردد كه با تلاش برخي از افسران جودوكار پايگاه هوايي نوژه، ورزشكاران منطقه با اين رشته مأنوس بوده و به صورت آماتور در كنار ساير رشته‌هاي ورزشي به فعاليت در آن مي‌پرداخته‌اند.

از سال 85 با تشكيل هيأت جودو و تغيير مسير پيشرفت اين رشته ورزشي، گام‌هايي توسط برخي اساتيد برداشته شد اما به دليل حمايت نكردن مسئولان با مشكلاتی مواجه شد.

از سال 88 با ترميم اعضاي هيأت جودو، روحي جديد در كالبد اين ورزش در كبودراهنگ دميده شد به طوري كه شاهد حضور ورزشكاران متعدد و موفقيت نسبي آنها در استان بوديم. كبودراهنگ در رده‌هاي جوانان مقام نخست استان را كسب كرده و نفراتي مستعد در دوره‌هاي مختلف در مسابقات كشور به كسب عناوين رنگارنگ در اوزان مختلف دست پيدا كرده‌اند.

جودوكاران كبودراهنگي مي‌گويند: با مرور اين تاريخچه ظاهرا نقطه منفي ديگري از تاريخ جودوی كبودراهنگ در حال تكرار است. هيأت جودوی كبودراهنگ امسال تقريبا از هم پاشیده و بیشتر سالن‌هاي اختصاص يافته به اين رشته به رشته‌هاي ديگر داده مي‌شود و اين در حالي است كه تمرينات اين رشته ورزشي رزمي در روي تشك كشتي انجام مي‌پذيرد كه باعث آسيب‌ديدگي تعداد زيادي از جودوكاران شده است. بي‌اعتنايي به ورزش شهرستان از سوي مسئولان عامل ديگري است كه مربيان و هنرآموزان را در كبودراهنگ با مشكل مواجه كرده است و از ميان 35 ورزشكار جودو هم‌اكنون بيشتر از 15 نفر باقي نمانده است.

اين ورزشكاران مي‌افزايند: امروزه اين رشته در كبودراهنگ نفس‌هاي آخر خود را مي‌كشد. ورزشكاران و مربيان دچار سردرگمي شده‌اند.

رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان كبودراهنگ در خصوص هيأت جودوي كبودراهنگ گفت: جودو نه‌تنها در كبودراهنگ بلكه در استان هم جايگاه خوبی ندارد و براي پيشرفت اين رشته نياز به همت والاي جودوكاران است. وظيفه ماست كه حتي اگر يك نفر هم در اين رشته يا ديگر رشته‌هاي ورزشي علاقه‌مند و متقاضي داشته باشد، حمايت كنيم.

جمال لطيفي افزود: هدف اصلي ما گسترش ورزش و رو آوردن نوجوانان و جوانان و حتي ميانسالان به ورزش است؛ چرا كه ورزش سلامت جامعه را تضمين مي‌كند و ديگر جوانان گرايشي به استفاده از مواد مخدر ندارند.

وي در خصوص مشكلات هيأت جودوي كبودراهنگ گفت: جودوكاران كبودراهنگي در سالن علي‌بن‌ابيطالب تمرين مي‌كردند كه به دليل بالا رفتن هزينه‌هاي سالن، تغيير مربي جودو و تغيير سالن و برخي مشكلات ديگر از فعاليت آنها كاسته شد و آنها از بين خودشان يك مربي انتخاب كردند كه در حال حاضر نيز با اين مربي هم نمي‌تواند كنار بيايند و با منطق كارهاي خود را پيش ببرند؛ در صورتي كه آنها مي‌توانند همچنان در سالن شهيد بوياقچي به فعاليت خود ادامه دهند.

لطيفي خاطرنشان كرد: با توجه به شرايط مالي بدي كه داشتيم اعتباري حدود 400 هزار تومان به هيأت جودوي كبودراهنگ اختصاص داديم كه حتي با پرداخت اين مبلغ نيز از مشكلات آنها كاسته نشد كه به نظر من اين مبلغ در حد فعاليت آنها مبلغ كمي نبود.

وي در پايان افزود: اگر جودوكاران همت داشته باشند مي‌توانند مانند كبدي، كاراته، دووميداني، كونگ‌فو و... كه بسيار فعال هستند و تاكنون موفق عمل كرده‌اند آنها نيز موفق عمل كنند و با تلاش و پشتكار بتوانند پله‌هاي ترقي را يكي يكي طي كنند ولي اگر هرقدر خود به مشكلاتشان دامن بزنند بيشتر دچار مشكل خواهند شد.

همدان پیام: نویسنده : اکرم حمیدی

 

 

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت