تازه ترین مطالب

تاریخ : 20. دى 1399 - 11:15   |   کد مطلب: 34846
از همان زمان که خطر زنگ کاهش سطح آب های زیر زمینی به صدا در آمد راههای زیادی برای کاهش مصرف آب بویژه در بخش کشاورزی که با تولید غذا در ارتباط است مطرح شد و احداث گلخانه ها یکی از این راهها بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ، به نقل از عصر همدان؛ گلخانه ها مکان هایی هستند که هوا در آنجا نیز همانند تابستان ها مرطوب و گرم است، در کشاورزی سنتی فقط می توان در تابستان ها فعالیت کرد اما در گلخانه می توان تولید را افزایش داد و زمستان هم تولید داشته باشیم.

از همان زمان که خطر زنگ کاهش سطح آب های زیر زمینی به صدا در آمد راههای زیادی برای کاهش مصرف آب بویژه در بخش کشاورزی که با تولید غذا در ارتباط است مطرح شد و احداث گلخانه ها یکی از این راهها بود.

سبزی و صیفی جزوهای جدایی ناپذیر سبدهای غذایی خانوارها هستند که سلامت آنها یکی از فاکتورهای سلامت جامعه است، همچنین به عقیده کارشناسان کشاورزی بیش از ۹۰ درصد صرفه جویی در مصرف آب در حداث گلخانه ها داریم.

علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب و افزایش راندمان، گلخانه ها محیط های بسته محافظت شده ای هستند که آفات و بیماریها نمی توانند به آنها نفوذ کنند.

استاندار همدان با اعلام اینکه همدان پایلوت کشت‌های گلخانه‌ای کشور می‌شود گفت: بر اساس سند راهبردی توسعه همدان، ۲۱۰ هکتار گلخانه در مدت ۳ سال در استان همدان ایجاد می‌شود.

وی همچنین در مراسم کلنگ زنی مجتمع ۲۰ هکتاری گلخانه کوریجان با اعلام اینکه همدان پایلوت کشت‌های گلخانه‌ای کشور می‌شود، گفت: بر اساس سند راهبردی توسعه همدان، ۲۱۰ هکتار گلخانه در مدت ۳ سال در استان همدان ایجاد می‌شود.

استاندار همدان با قدردانی از مشارکت بخشی خصوصی برای اجرای پروژه عنوان کرد: سرانه گلخانه‌های همدان از ۱۰۷ هکتار به ۱۷۴ هکتار رسیده است و امروز روستای کوریجان به عنوان روستای پایلوت و نمونه و همچنین استان همدان نیز به عنوان استان پایلوت کشت‌های گلخانه‌ای کشور معرفی شده‌اند.

حجت الله شهبازی، مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همداندر گفت و گو با خبرنگار صبح الوند گفت: بخشی از شهرکهای گلخانه ای آب مورد نیاز برای استفاده دارند.

وی افزود: با توجه به صرفه جویی هایی که در بخش کشاورزی انجام می شود راندمان ۹۰ درصدی آب را داریم و در حقیقت هیچ پرت آبی صورت نمی گیرد بنابراین برای احداث شهرک های گلخانه ای کمبود آب نداریم.

قاسم اسدیان رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان در گفت و گو با عصر همدان گفت: چند نوع سیستم کشت داریم که کشت معمول و در اراضی آبی محصول کشت می شود و محصولات زمستانه مثل گندم کلزا جو در آن کشت می شود.

وی افزود: محصولات پاییزه نیاز آبی کمی دارند و از آب زمستانه و پاییزه استفاده می کنند و متناسب با شرایط استانها هستند، اما محصولاتی که در تابستان می رسند و اینها چون در فصل گرم برداشت می شوند نیاز به آب بیشتری دارند.

سلکسیون در محصولات گلخانه ای به راحتی انجام می شود

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی با بیان اینکه در همدان از بهار آبیاریها شروع می شود و در استانی مثل ما از آبهای زیر زمینی استفاده نمی شود گفت:
افزایش عملکرد در واحد سطح در سیستم های گلخانه ای افزایش می یابد و سلکسیون یعنی جدا کردن و تفکیک کردن در محصولات گلخانه ای انجام می شود.

وی افزود: حدود ۹۰۰هزار هکتار اراضی کشاورزی داریم که ۶۰۰ هزار هکتار اراضی دیم و ۷۰ هزار هکتار کشت آبی است.

اسدیان تاکید کرد: عموما در گلخانه با توجه به سیستم متراکم عملکرد محصول بالاست و می توانیم محصولات خارج از فصل تولید کنیم و تولید نشاها در فصول مختلف گیاهان داروئی محصولات صیفی و ……..می تواند موثر باشد.

کشت زعفران در کشت گلخانه ای

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی افزود: در سال های اخیر کشت زعفران در گلخانه های استان به وفور یافت می شود که سود خوبی هم به دنبال دارد و تولید نهال های گردو انگور و میوه همدان در در ایستگاه انگور ملایر پرورش داده می شوند.

به گزارش عصر همدان: افزایش و گسترش کشت های گلخانه ای می تواند رونق تولید را به اثبات برساند و در شرایطی که نوسان قیمت و تورم محصولات غذایی را داریم.

مثلا امسال که گوجه فرنگی به علت سوء مدیریت به کیلویی ۲۰ هزار تومان هم رسید می توان با پخش محصولات گلخانه ای قیمت محصولات غذایی را به تعادل رساند و در شرایطی که ایران از کم آبی رنج می برد با افزایش سطح کشت گلخانه ای راندمان آب را افزایش و تراکم محصولات را بالا ببریم.

انتهای پیام/ص

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت