به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،در لابلای رویدادها و وقایع مختلف، آن موضوعی که برای قاطبه مردم از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و هر گونه اخبار مرتبط با آن را با جدیت پیگیری میکنند، مسئله بسیار حساس قیمت بنزین است که چند وقتی است صدر اخبار را به خود اختصاص داده. گلایههای رئیسجمهور و معاون اول وی در ابتدای تشکیل دولت چهاردهم از نرخ کنونی بنزین و همچنین تاکید چندباره وزیر اقتصاد بر ضرورت تغییرات قیمتی در بخش حاملهای انرژی و همچنین احتمالات برخی سیاسیون از دستزدن دولت به این اقدام پرریسک، حساسیتهای افکار عمومی به این مسئله را افزایش داده. برآیند کنونی و پیام مخابرهشده از فضای سیاسی و اقتصادی در این مقطع، تمایل مقامات دولتی به تجدیدنظر در قیمت حاملهای انرژی است اما نیل به این مطلوب، با دستاندازهای بزرگی مواجه است.
* مخالفت افکارعمومی
مهمترین دلیلی که از سال ۹۸ تاکنون نرخ بنزین دچار تغییرات نشده، مخالفت افکارعمومی و احتمال بروز تبعات اجتماعی حاصله است. آبان ۹۸ تبعات گسترده و عمیقی برجای گذاشت و همین امر، میدان عمل دولتمردان را در رابطه با هرگونه دستکاری ناگهانی در نرخ حاملهای انرژی محدود میکند. اینکه مدام دولتمردان از لزوم هماهنگی با مردم در جهت اتخاذ تصمیمهای سخت میگویند بیارتباط با واکنش منفی عمومی نیست و همین مسئله ایجاب میکند که با دقتنظر و سنجشهای بیشتری رفتار شود تا اتفاقات تلخ سال ۹۸ تکرار نشود.
محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهور اخیراً در گفتوگویی به الزامات و چگونگی افزایش قیمت بنزین پرداخت و خاطرنشان کرد: «قیمت بنزین در کشور ما از آب خوردن ارزانتر است. البته طبیعی است وقتی بنزین را در زمان مناسب و با توجیه مردم گران کنید باید حقوقهای کم درآمدها هم متناسب با آن افزایش پیدا کند».
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت هم با وجود بیان توجیهاتی پیرامون ضرورت تجدیدنظرهای قیمتی در بخش بنزین، این امر را منوط به طرح آن نزد افکار عمومی و اطلاعیافتن مردم میداند. او در اینباره میگوید: «خط قرمز دولت آسیب به معیشت خانوادهها بهخصوص خانوارهای کمدرآمد است. افزایش قیمت بنزین در بودجه در نظر گرفته نشده است اما در بنزین ناترازی داریم و مصرف بیشتر از تولید است و مجبور به واردات هستیم ولی دولت بدون کار کارشناسی و بدون همراهی مردم تصمیمی در خصوص افزیش قیمت ها نمیگیرد».
دیدگاه شما