به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از زمان قطعی شدن پیروزیاش در انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا و حتی قبل از آن مدام تاکید می کرد که قصد دارد کشورش را به پایتخت بازار رمزارزها در دنیا تبدیل کند. موضع گیریهایی که به زعم بسیاری از صاحب نظرانِ این بازار نقشی مهم در صعود قیمت بیت کوین به بیش از 100 هزار دلار بازی کرده است. البته که دیگر رمزارزها نیز به تناسب، دستخوش رشد شده اند.
با این همه، ترامپ تنها اندکی قبل از برگزاری مراسم تحلیف خود در تاریخ 20 ژانویه، اقدام به راه اندازی میمکوینِ مخصوص به خود کرد. میم کوین ها در بازار رمزارزها، ارزش ذاتی ندارند و صرفا کارت های بازی دیجیتال هستند. با این حال، نکته مهم این است که میم کوینِ ترامپ در فاصله زمانی محدودی، رشد صعودی قابل توجهی را تجربه کرد اما پس از برگزاری مراسم تحلیفش، به یکباره دچار سقوط شد.
نه فقط ترامپ بلکه همسر او ملانیا نیز در اقدامی مشابه اقدام به راه اندازی میمکوین مخصوص به خودکرده است. موضوعی که در فاصله زمانی محدود برای این دو نفر ثروتی بالغ بر 9 میلیارد دلار را ایجاد کرده است. با این همه، بسیاری از تحلیلگران به ویژه در آمریکا معتقدند این اقدام ترامپ به معنای واقعی کله نقض بسیاری از هنجارها و قواعد پایه و بنیادین در حوزه فعالیت سیاسی و کارِ اقتصادی است.
ترامپ در مقام رئیس جمهور آمریکا به هیچ عنوان حق ورود به بازار رمزارزها را ندارد دلیل آن هم این است که او یک شخصیت متنفذ است که می تواند با سیاستگذاریهایش، منافع زیادی را به خود که در بازار رمزارزها ذینفع است برساند. این مساله سبب می شود تا ترامپ عملا تحریک شود تا از موقعیت حقوقی خود استفاده کند تا به منافع تجاری شخصیاش سود برساند. موضوعی که برخی آن را مایه آبروریزی برای موقعیت ریاست جمهوری در آمریکا دانسته اند و حتی آن را کمسابقه ارزیابی کردهاند. البته منتقدان ترامپ چندان هم از این حرکت وی ناخرسند نیستند زیرا معتقدند خیلی زود هزاران نفر اقدام به طرح شکایت از ترامپ و میمکوینِ وی خواهند کرد و این مساله بحران های بزرگی را برای وی ایجاد خواهد کرد.
ترامپ ورای ادعاهایش مبنی بر اینکه می خواهد آمریکا را از سیلی از بحران هایی که با آن رو به رو است نجات دهد، با اقدام اخیر خود و معرفی میمکوینش نشان داد که انگار فراغت زیادی را برای خود در نظر گرفته که دست به یکچنین اقداماتی می زند. به هر حال، اگر ترامپ واقعا آنطور که ادعا می کند خود را ناجی آمریکا می داند، باید خود را وقف کشورش کند نه اینکه در یک بازه زمانی کوتاه با سواستفاده از قدرت برای خود و همسرش ثروتی چند میلیارد دلاری را رقم بزند. معادله ای که همچون دوره نخست حضور ترامپ در قدرت این نکته را یادآوری می کند که باید میان مواضع اعلامی و رویه های اعمالی ترامپ، شکاف و فاصله زیادی را در نظر گرفت. اساسا بیراه نیست که اخیرا شاهد بوده ایم "والتر شاب" از مقام های سابق دولت آمریکا در موضع گیری تاکید کرده که "با حضور ترامپ در کاخ سفید، آمریکا عملا به یک مفسد و کلاهبردار رای داده است!"
دیدگاه شما