تاریخ : 14. خرداد 1392 - 4:53   |   کد مطلب: 6200
حدود ۱۰۰ معترض امریکایی با برگزاری تظاهراتی در مقابل کنسولگری ترکیه در نیویورک ضمن حمایت از اعتراضات ضد دولتی در ترکیه استعفای نخست وزیر این کشور را خواستار شده‌اند.

گروه بزرگی از تظاهرکنندگان در اعتراض به تخریب پارک گزی در میدان تقسیم تجمع کردند

به گزاری خبرگزاری فرانسه، تظاهرکنندگان روز دوشنبه (۱۳ خرداد) با سر دادن شعارهایی نظیر «ما آزادی می‌خواهیم» نارضایتی خود را از عملکرد دولت رجب طیب اردوغان و نحوه برخورد آن با شهروندان ترکیه‌ای ابراز کردند.

تعدادی از تظاهرکنندگان تصاویری از اردوغان را در دست داشتند که صلیب شکسته نازی‌ها نیز در کنار آن به چشم می‌خورد و سایرین نیز پارچه‌نوشته‌هایی با مضمون «ترکیه تو تنها نیستی» و «خشونت پلیس را متوقف کنید» حمل می‌کردند.

بحران ترکیه همزمان با برگزاری چهارمین روز اعتراضات ضد دولتی در شهرهای اصلی این کشور همچنان ادامه دارد.

هزاران معترض که روز یک‌شنبه (۱۲ خرداد) به سوی دفتر اردوغان در آنکارا و استانبول راهپیمایی کردند و شعارهایی نظیر «دیکتاتور استعفا بده» و «ما تا پیروزی مقاومت می‌کنیم» سر داده بودند با پلیس ضد شورش درگیر شدند و نیروهای پلیس نیز اقدام به شلیک گاز اشک آور کردند.

از سوي ديگر، اردوغان همچنان با اصرار بر مواضع خود اتهامات معترضان مبني بر اينکه وی مانند يک ديکتاتور عمل کرده است را رد می‌کند.

وی همچنین احتمال هر گونه خیزش در ترکیه را رد کرده است و تاکید می‌کند این اعتراضات به نمایندگی از کل جامعه ترکیه صورت نمی‌گیرد.

اعتراضات در استانبول ترکيه روز جمعه (۱۰ خرداد) بعد از اين آغاز شد که نيروهاي امنيتي اين کشور به فعالان حامي محيط زيست حمله کردند. اين فعالان در اعتراض به طرح تخريب پارک گزي در ميدان تقسيم دست به یک تحصن ۴ روزه زده بودند.

فعالان مي‌گويند، پارک گزي که مرکز سنتي تجمعات و اعتراضات و همچنين يک پايگاه گردشگري معروف است، آخرين فضاي سبز باقي مانده در شهر استانبول است.

واکنش شديد پليس به معترضان موجب برگزاري تظاهرات گسترده ضد دولتي در نزديک به ۵۰ شهر دیگر ترکيه شد

خشونت پليس ترکيه با محکوميت‌هاي جهاني نيز روبرو شد؛ کاترين اشتون، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا پليس ترکيه را به دليل استفاده از خشونت نامتناسب عليه تظاهرکنندگان محکوم کرد.

کاخ سفيد نيز از نيروهاي امنيتي ترکيه خواست در قبال معترضان خويشتنداري نشان دهند و افزود تظاهرات عمومي بخشي از فرايند بیان دموکراسی است.

معمر گولر، وزير کشور ترکيه روز يک شنبه اعلام کرد در جريان اعتراضات بيش از ۱۷۰۰ تن دستگير شدند و همچنين ۵۸ غيرنظامي و ۱۱۵ مامور امنیتی نیز زخمي شدند.

با وجود اين، گروه‌هاي حقوق بشر شمار زخمي شدگان را چند صد نفر اعلام کرده‌اند.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت