تاریخ : 2. شهريور 1392 - 17:08   |   کد مطلب: 7644
با توجه به اینکه رشته وزنه‌بردای در همدان دارای پتانسیل خوبی است اما وعده داشتن خانه وزنه‌برداری از زمان استاندار قبلی تا کنون مغفول مانده‌است.

به گزارش کورنگ به نقل ازخبرنگار مهر، رشته وزنه‌برداری یکی از رشته های پرطرفدار در بین مردم است که متاسفانه در همدان به این ورزش به خوبی توجه نمی‌شود و این رشته پرطرفدار در همدان حتی خانه وزنه برداری نیز ندارد.

از زمانیکه ورزش زورخانه‌ای در ایران متداول شد، کشتی گیران برای آماده ساختن بدن، تقویت و پرورش عضلات خود از سنگ و وزنه هایی به شکل گلوله های توپ به وزنه های 25، 42 و 66 کیلوگرم استفاده می کردند.

پیشکسوتان ورزش باستانی حکایت می کنند برخی از پهلوانان قدیم مانند حسام علاقه مفرطی برای بلند کردن وزنه های سنگین از خود ابراز می داشتند، بطوریکه وزن این گلوله ها تا 120 کیلو هم می رسید.

اولین دستگاه هالتر توسط عبدالله نادری به وزن 110 پوند از هندوستان وارد ایران شد و به این ترتیب ورزش وزنه برداری به تدریج در ایران شکل گرفت و گسترش یافت و فدراسیون وزنه برداری ایران با تلاش های عبدالله نادری در سال 1318 تأسیس شد و وی از سال 1321 تا 1325، سرپرست فدراسیون بودند.

اولین اردوی وزنه برداری درسال 1319 با حضور امیر شرفی، طباطبایی، حیات غیب، افشارطوس و نادری تشکیل شد واز آن زمان تا کنون، وزنه برداری ایران در دوره های مختلف صاحب قهرمانان بزرگی بوده است که صاحب عناوین جهانی و المپیک شده‌اند.

شادروان محمود نامجوی که شاید استثنایی‌ترین ورزشکار تاریخ ایران باشد، سه بار متوالی قهرمان جهان شد و مدال‌های نقره و برنز را در دو المپیک بدست آورد.

وزنه بردار

محمد نصیری که در میان 10 وزنه‌بردار برتر تاریخ وزنه‌برداری جهان قرار دارد، سال‌ها بر سکوی جهانی ایستاد و در سه المپیک به سه مدال طلا، نقره و برنز رسید هر چند وزنه برداری ایران سال ها دوران رکود را سپری کرد ولی در زمان ریاست علی مرادی، با برنامه‌ریزی و استخدام مربی درجه اول، باز هم وزنه‌برداران ایران بر سکوی قهرمانی جهان و المپیک قرار گرفتند.

حسین توکلی و حسین رضازاده در المپیک سیدنی به مدال طلا رسیدند و رضازاده قویترین مرد جهان در قرن بیست و یکم، یک طلای دیگر هم در آتن کسب کرد تا نسل گذشته وزنه برداران بزرگ ایران، جانشین شایسته دیگری داشته باشد.

وزنه‌برداری در شهرستان های همدان فعال است

هاشم مقدم پناه دبیر هیئت وزنه‌برداری استان همدان درباره این مطالبات در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان همدان دارای ورزشکاران وزنه‌بردای خوبی است و شهرستان های ملایر، نهاوند، تویسرکان و اسدآباد هر کدام 10 نفر ورزشکار دارند.

دبیر هیئت وزنه برداری استان همدان افزود: شهرستان‌های رزن، بهار و کبودراهنگ نیز هر کدام چهار نفر ورزشکار وزنه بردار دارند.

وی با بیان اینکه در همدان نیز 15 نفر در رده جوانان و نوجوانان کار می‌کنند، بیان داشت: در رده بزرگسلان نیز 10 نفر وزنه بردار در همدان این ورزش را کار می کنند.

سالن تختی همدان برای وزنه برداری مناسب نیست

مقدم‌پناه اضافه کرد: سالن تختی همدان در اختیار ورزنه برداران است که در آنجا به تمرین می‌پردازند اما این سالن برای رشته ورزنه‌برداری استاندارد نیست و با استانداردهای روز همخوانی ندارد.

دبیر هیئت وزنه‌برداری استان همدان عنوان داشت: به سالن وزنه‌برداری همدان توجه نمی‌شود و حدود 15 سال است که وزنه‌برداری افت زیادی کرده است و مسئولین در این راستا رسیدگی و توجه نمی کنند.

وزنه برداری در همدان به خوبی حمایت نمی شود

وی با بیان اینکه وزنه‌برداری در همدان به خوبی حمایت نمی شود، ابراز داشت: امکانات مالی ورزنه‌برداری در همدان کم است و به خوبی تقویت نمی شود و نزدیک به یک سال است که هیئت ورزنه برداری همدان نتوانسته هزیننه های قبل خود را پرداخت کند.

مقدم پناه در ادامه گفت: سالن وزنه بردای همدان منحصر به تخته و آتل شده است و در آن وسایل بدنسازی برای گرم کردن بدن ورزشکاران وجود ندارد.

همدان دارای خانه وزنه‌برداری نیست

دبیر هیئت وزنه‌بردای استان همدان اذعان داشت: چند سال است که به هیئت وزنه برداری قول یک خانه وزنه بردای داده شده است و در سفری که حسین رضازاده رئیس فدراسیون وزنه‌برداری به همدان داشتند و با حضور استاندار شکل گرفت قرار شد که خانه وزنه‌برداری در همدان راه اندازی شود که متاسفانه تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه در همدان خانه وزنه برداری استانداردی وجود ندارد از مسئولان استانی انتظار می رود که در این راستا تلاش کنند چراکه در سالن وزنه برداری امکانات در حد ابتدایی است.

ابزار کار در رشته وزنه برداری بسیار مهم است

مقدم پناه افزود: ابزار کار در رشته وزنه‌بردای بسیار مهم است که وزنه بردای همدان آن را به اندازه کافی ندارد و وسیله بدنسازی نیز در سالن وجود ندارد که یکی از ابزارهای مهم کار است.

دبیر هیئت وزنه برداری استان همدان با بیان اینکه هیئت وزنه بردای همدان برنامه های زیادی در این راستا دارد، بیان داشت: امسال شرکت در قهرمانی کشور، اعزام تیم جوانان به قم و جشنواره ورزشی که بین سنین هشت تا 10 سال است از جمله برنامه‌های اجرایی است.

وی اضافه کرد: برگزاری اردو برای تیم جوانان، برگزاری مسابقات داخلی و برنامه هایی که خود فدراسیون نیز در اختیار هیئت های می گذارد از دیگر برنامه‌ها است.

زمان می برد تا تیم وزنه برداری همدان خود را نشان دهد

مقدم پناه عنوان داشت: بعد از افت وزنه برداری حدود یک سال و نیم که کار را دوباره است که کار و شروع کردیم و زمان می‌‌برد تا تیم وزنه‌بردای همدان راه بیفتد و تیم وزنه برداری سال آینده خود را نشان می دهد.

وزنه برداری

مسئولان استانی به وزنه برداری توجه بیشتری کنند

دبیر هیئت وزنه برداری استان همدان در پایان سخنانش گفت: رشته وزنه برداری ورزش تکنیکی و سنگینی است که مانند سایر رشته های ورزشی نیست و انتظار می رود که مسئولان استانی وزنه برداری را بیشتر ببینند و به آن توجه کنند.

با توجه به مطالب بیان شده و مشکلات وزنه بردای در همدان و اینکه رشته وزنه برداری دارای طرفداران زیادی است و ورزشکاران زیادی در این راستا فعالیت می‌کنند انتظار می رود که به این ورزش نیز به خوبی توجه شود تا بتواند در بازی های آسیایی، جهانی و المپیکمدال های خوش رنگی را کسب کند.

امید است که مطالبات رشته وزنه برداری در همدان که داشتن یک خانه وزنه برداری با استانداردهای روز است به سرانجام رسد.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت