فرزندان آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی به اندازه پدر خویش از رفتار احمدی نژاد رنجیده و طی هشت سال گذشته بویژه بعد از اتهامات احمدی نژاد در تلویزیون،کدورت خشم آنها عمیق تر شد. رهبر انقلاب نیز در یکی از خطبه های نماز خویش از اختلاف عمیق هاشمی و احمدی نژاد پرده برداشت و در عین حال گفت که این اختلاف ناشی از دو سلیقه متفاوت در مدیریت امور کشور است
اکنون یاسر هاشمی فرزند کوچک رئیس مجمع تشخیص مصلحت همه نیروهای سیاسی را به ترک خصومت ها و فراموشی کدورتهای گذشته فرامی خواند.
یاسر هاشمی که این روزها در اغلب جلسات روحانی از جمله کنفرانس مطبوعاتی او دیده می شود این دیدگاه خود را در همایش حامیان حجت السلام حسن روحانی که در ورزشگاه تختی شهر اندیشه واقع در شهرستان شهریار برگزار شد، مطرح کرد، اظهار داشت: مشکلات کشور را باید حل کرد و این امر میسر نمیشود مگر آنکه مسئولان خود را خادم این ملت غیور و حاضر در صحنه بداند و وعدههای پیشین خود را فراموش نکنند.
وی در ادامه ضمن تشکر از عملکرد دولت نهم و دهم در طول 8 سال خدمت خود به مردم گفت: باید پذیرفت که به رغم تمام نقصها دولت محمود احمدینژاد زحمات بسیاری کشیده است پس باید از وی و تمام کابینهاش تشکر کرد.
فرزند آیتالله هاشمی افزود: باید فرهنگ رفاقت و دوستی در بین تمام مسئولان جا بیفتد و آنان باید در تمام رقابتها و انتقادها بازهم با یکدیگر رفیق باشند و با کمک یکدیگر و به دور از هرگونه مشکل و اختلافی در حل مشکلات فعلی کشور و مردم تلاش کنند.
یاسر هاشمی بعد از ورود روحانی به انتخابات به همراه خواهرش فاطمه هاشمی به عنوان اولین حلقه از حامیان وی درآمدند.
یاسر هاشمی البته پیش از این تاکید کرده بود که خانواده هاشمی در این دوره هیچ چشمداشتی نسبت به مناصب و پست های کابینه ندارند. با این حال برادر ارشد او - محسن هاشمی - در انتخابات اخیر شوراها به عنوان شهردار پیشنهادی اصلاح طلبان مطرح گردید و در این حال برخی ناظران گفته اند که ممکن است یاسر یا فاطمه هاشمی مسئولیت هایی در دولت یازدهم کسب کنند.
فاطمه و یاسر در قیاس با مهدی و فائزه هاشمی که همکاری نزدیک با جناح رادیکال اصلاح طلبان داشته اند در سالهای گذشته کمتر وارد منازعات سیاسی شده اند. فاطمه هاشمی سالها در یک پست غیر سیاسی- ریاست بنیاد بیماریهای خاص - ایفای نقش کرد و یاسر نیز عمدتاً به عنوان معاون و مسئول در فدراسیون سوارکاری فعالیت داشته است. این زوج غیر سیاسی اولین بار در جریان بازگشت و بازداشت مهدی هاشمی به بیان اظهاراتی تند علیه دولت احمدی نژاد و رفتار سیستم قضایی پرداختند.
اما سوال اغلب ناظران بعد از شنیدن اظهارات مشاور جوان روحانی و حلقه وصل هاشمی و رئیس دولت آینده این است که به راستی آیا نسیم انتخابات 92 یخ های خصومت میان دو قطب هاشمی و احمدی نژاد را آب می کند؟آیا این موضع فرزند هاشمی پاسخی به خواست رهبری است که گفته اند نقاط مثبت دولت را مدنظر قرار دهید،یا آنکه بخشی از تدابیر دولت آینده برای دمیدن همدلی و وفاق میان چهره های موثر در صحنه سیاست است
این نکته شایان توجه است که قبل از آنکه یاسر هاشمی به عنوان دستیار رئیس جمهور منتخب پالس مثبت به سمت رئیس دولت دهم بفرستد یکی از حامیان و مشاوران احمدی نژاد و مشائی(عبدالرضا داوری) نامه های با پیام استقبال و خرسندی به حسن روحانی نوشت که بسیاری از ناظران آن نامه را چراغ سبزی برای نزدیکی این دو قطب رقیب ارزیابی کردند.
آن نامه حاوی دو ارزیابی مثبت از نتیجه انتخابات بود؛ در ارزیابی اول گفته شده بود همه کاندیداهای اصولگرا در تبلیغات انتخاباتی خویش راه سیاه نمایی علیه دولت احمدی نژاد را پیش گرفتند حال آنکه دو کاندیدای اصلاح طلب(روحانی و عارف )کمتر به سیاه نمایی پرداختند. در محور دوم تاکید شده بود که روحانی برخلاف دیگر نامزدان اصولگرا از واژه جریان انحرافی استفاده نکرد.
حال اظهارات یاسر هاشمی را نشانه ای از تنش زدایی میان رئیس جمهور و رئیس مجمع بدانیم یا تصمیمی از سوی شخص روحانی، این اظهارات اهمیتی تاریخی دارد و مقدمه ای برای اتفاقات تازه در عرصه سیاست ایران است.
بهاره نوری
منبع: سیاست ما
دیدگاه شما