تاریخ : 2. مهر 1392 - 13:38   |   کد مطلب: 8256
همدان با بهره مندی از جوانان و نوجوانان مستعد در رشته ورزشی کبدی توانمندی زیادی در شکوفایی این استعدادهای درخشان دارد و می‌تواند در آینده‌ای نزدیک به قطب کبدی ایران تبدیل شود .

در زمان حاضر بر اساس ارزیابی‌های فدراسیون کبدی ، استان همدان بعد از استان گلستان در جایگاه دوم کبدی کشور قرار دارد .

حضور 2 مربی و 13 بازیکن رشته کبدی استان همدان در اردوی تیم ملی نشان دهنده جایگاه خوب این استان در این رشته است.

استان همدان امسال با برخورداری از توان فنی مناسب و میدان دادن به استعدادهای جوان ، چهار سهمیه را در لیگ های کبدی آقایان و بانوان کشور دارد .

اصل ومنشأ بازی کبدی بومی و محلی است و این بازی نیاز به قدرت و مهارت دارد وکاملاً ساده و کم خرج است و نیازی به محوطه بزرگ و وسایل بازی ندارد .

کبدی در اصل یک بازی ایرانی است و به اسامی مختلف نامیده می شود ، این بازی در گیلان شیرین دودو و در خراسان ، گلستان و مازندران زو و در سیستان‌وبلوچستان کبدی نامیده می شود.

این بازی در تمام نقاط ایران معروف و مشهور است و مسابقات کبدی به طورعادی برگزار می شوند و قوانین این بازی با گذشت زمان تغییر و اصلاح شده است.

کبدی از مسابقات آسیایی سال 1982 به صورت نمایشی و پس از آن جزو مسابقات رسمی بازی‌های آسیایی قرار گرفت.

این رشته ورزشی هم اکنون به بازی‌های جهانی و المپیک آسیایی راه یافته و با پیگیری‌های صورت گرفته احتمال دارد در بازیهای المپیک جهانی هم وارد شود و چون ایران در این رشته ورزشی یکی از مدعیان است ( در المپیک گوانگ جو 2012 ایران در بخش مردان رتبه دوم و در بخش بانوان رتبه سوم المپیک آسیایی را کسب کرد ) ، توجه به این رشته نوپدید در ایران می تواند همواره در مسابقات المپیک یک مدال ثابت را برای ایران به همراه داشته باشد .

کبدی یک بازی کم خرج و یک بازی بیرون سالنی و سالنی پرتحرک است که ترکیبی از کشتی و راگبی است .

برای گرفتن مهاجم یا فرار از دست حریف در این بازی به مهارت ، انعطاف پذیری چابکی ، استقامت ، حضور ذهن و جرأت نیاز است .

همدان دارای تیم کبدی خوب و فعالی است که توانسته با داشتن بازیکنان بومی به لیگ برتر راه پیدا کند و امید است سایر تیم های ورزشی استان نیز با جذب بازیکنان بومی بتوانند در رده های برتر این مسابقات شرکت کنند تا استان همدان شاهد درخشش تیم های ورزشی در کشور و بازی های آْسیایی و جهانی باشد .

هیئت کبدی استان همدان در سالهای اخیر توانسته درخشش ها وموفقیت های چشمگیری به دست آورد .

کسب عناوین و رتبه های بالای کشوری در این رشته بهترین گواه بر وجود استعدادهای زیاد استان همدان در این رشته و نوید بخش استعداد این استان در تبدیل شدن به قطب کبدی کشور است .

رییس هیئت کبدی استان همدان دراین زمینه می گوید : ورزش کبدی همدان از سال 84 کار خود را آغاز کرده و هم اکنون 477 که 128 نفر آنها خانم هستند در این رشته ورزشی مشغول فعالیتند.

محمود کوثری ‌فرد می افزاید : هم اکنون 9 آقا و 4 خانم از استان همدان در اردوی تیم ملی حاضرند و 2 تن از مربیان تیم ملی نیز همدانی هستند.

وی ادامه می دهد : در آخرین رده بندی تیم های کبدی کشور تیم کبدی استان همدان بعد از تیم گلستان در رده دوم ایران ایستاد.

رئیس هیئت کبدی استان همدان می گوید : در این ارزیابی ، میزبانی مسابقات در لیگ ، میزبانی اردوی تیم ملی ، تعداد ورزشکاران دعوت شده و عضو تیم ملی با مقام‌های کسب شده در مسابقات کشوری ، تعداد داوران فعال در کشور، تعداد تیم‌های حاضر در لیگ‌های کشور، تعداد افراد بیمه شده و کلاس‌های مربیگری و داوری مد نظر قرار گرفت .

رئیس هیئت کبدی استان همدان یادآور می شود : این هیئت در سال 1389 و 1390 هم رتبه دوم را کسب کرد و در سال 1388 رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داد .

محمود کوثری فرد با اشاره به ارزشیابی فدراسیون کبدی می افزاید : هیئت کبدی استان همدان یکی از هیئت‌های برتر در چهار سال گذشته بوده است .

وی گفت : هیئت کبدی همدان با چندین ملی‌پوش در اردوهای تیم ملی و داشتن مربی در این رشته در سال گذشته درخشش خود را دوچندان کرد.

رئیس هیئت کبدی استان همدان درباره تعداد ورزشکاران فعال در استان همدان می گوید : 477 بیمه شده ورزشی در رشته کبدی فعالیت دارند.

وی می افزاید : این استان امسال با برخورداری از توان فنی مناسب و میدان دادن به استعدادهای جوان ، چهار سهمیه را در رقابت های لیگ برتر کبدی آقایان و بانوان کشور دارد.

کوثری ادامه می دهد : علاوه بر شهرستان همدان ، این رشته ورزشی در شهرستان های ملایر و کبودراهنگ نیز رشد خوبی داشته به طوری که موفق شدند افراد زیادی را ضمن آموزش به عنوان پدیده به کبدی استان و کشور معرفی کنند .

وی یادآور می شود : در رقابت های لیگ برتر پنج نفری و استاندارد (هفت نفره) کبدی آقایان و بانوان چهار تیم آماده داریم که اغلب از کبدی کاران شهرستان های کبودراهنگ و ملایر هستند.

رئیس هیئت کبدی همدان می افزاید : در زمان حاضر شهرستان کبودراهنگ از مربیان باتجربه و موفقی در این رشته برخوردار است و شرکت سیاحتی علیصدر نیز حمایت های خوبی از ورزش کبدی کبودراهنگ داشته است .

وی می گوید : طبق توافق صورت گرفته با شرکت سیاحتی علیصدر قراراست تیم کبدی هفت نفره و پنج نفره کبودراهنگ همدان تحت حمایت مالی این شرکت در لیگ برترکشور شرکت کند و در رده بانوان نیز شهرداری ملایر حامی مالی این تیم شده است .

کوثری فرد در ادامه از اینکه تیم کبدی استان حامی مالی ندارد اظهار تاسف کرد و گفت : همین موضوع موجب ایجاد مشکلات فراوانی برای اعزام تیم استانی به مسابقات کشوری شده است .

اخیراً به دلیل وجود استعدادهای زیادی که در استان به ویژه در شهرستان های کبودراهنگ و ملایر وجود دارد سعی شده است اقدامات زیرساختی مناسبی انجام شود که از جمله آنها می توان به ایجاد نخستین مدرسه کبدی کشور در ملایر اشاره کرد .

مسئول هیئت کبدی ملایر در این زمینه می گوید : نخستین مدرسه کبدی ایران با حمایت و همکاری مسئولان در اواخر آبان امسال در ملایر آغاز به کار خواهد کرد.

رضا پیرحیاتی می افزاید : تأسیس این مدرسه می تواند مبنایی برای معرفی ورزشکاران بیشتر این رشته به جامعه ورزشی کشور باشد.

وی ظرفیت این مدرسه را 250 ورزشکار کبدی اعلام کرد و افزود: این مدرسه با هدف استعدادیابی ورزشکاران رشته کبدی فعالیت خواهد کرد.

همانطور که اشاره شد استان همدان به عنوان یکی از قطب‌های ورزش کبدی کشور مطرح شده است .

ورزشکاران کبدی استان همدان البته با مشکلاتی هم روبرو هستند که در صورت حل این مشکلات در آینده نزدیک خواهند توانست برای تیم ملی در صحنه های مختلف بین المللی افتخار آفرین باشند.

یکی ازمهم ترین مشکلاتی که کبدی کاران استان همدان با آن روبرو هستند نداشتن خانه کبدی است .

آقای محب علی زکریا از مربیان تیم ملی و مربی تیم کبدی کبودراهنگ می گوید : تیم کبدی استان همدان با وجود استعدادها و توانمندی هایی که در کشور هم نمونه است متاسفانه فاقد خانه کبدی است .

وی می افزاید : به یقین داشتن سالن اختصاصی به رشد و توسعه این ورزش نوپا در استان همدان کمک شایانی خواهد کرد .

محب علی زکریا همچنین با قدردانی از برخی مسئولان استان همدان در حمایت از هیئت کبدی استان ، همواره مهمترین مشکلات این هیئت را مشکلات مالی برمی شمارد .

رئیس هیئت کبدی همدان می گوید : در اعزام تیم برای مسابقات کشوری گاهی از هزینه شخصی هم استفاده می کنیم واین درحالی است که در این استان برای برخی ورزش ها همچون فوتبال که بیشتر بازیکنان هم بومی نیستند هزینه های میلیاردی می شود و نتیجه هم نمی گیرند که مسئولان باید در این زمینه بازنگری کنند.

اسدی یکی از کارشناسان و پیشکسوتان رشته کبدی هم یکی دیگر از مشکلات پیشاروی این رشته را نداشتن آینده مطمئن چه از نظر مخاطرات پزشکی و چه شغلی می‌داند .

وی می گوید : اعضای تیم های کبدی تمام تلاش خود را با کمترین امکانات به کارمی گیرند و مدارجی را برای استان و کشور خود کسب می کنند در حالی که اگر مشکل جدی پزشکی برای آنها پیش بیاید باید مقدار زیادی از هزینه ها را خودشان متقبل شوند .

این پیشکسوت همچنین در ادامه به مشکل اشتغال این بازیکنان هم اشاره می کند و می افزاید : بازیکنان این رشته از آینده شغلی خود نگرانند و اگربخواهیم این ورزشکاران به صورت حرفه ای تمام وقت خود را برای این رشته بگذارنند ، باید آینده شغلی آنها را تامین کنیم.

باید وجود استعدادهای درخشان در هر رشته ورزشی به ویژه رشته کبدی که از رشته های بومی است و ورزشکاران با هزینه کم و امکانات ناچیز افتخارات جهانی و آسیایی کسب می کنند ارج نهیم و با توجه جدی به این‌گونه رشته ها در راستای فرهنگ سازی و صدور رشته های بومی به عرصه های جهانی بکوشیم.

واحد مرکزی خبر

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت