به گزارش کورنگ، ˈمرتضی یاوریˈ شنبه به مناسبت هفته کتاب در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: برخی از کتاب ها قابلیت دیجیتالی نداشته و در صورت این کار کیفیت خود را از دست می دهند از همین رو نباید تنها به فکر دیجیتالی کردن کتاب ها بود .
وی ادامه داد: البته بستر مناسب در دانشگاه بوعلی سینا برای ایجاد کتابخانه دیجیتال مهیا بوده چرا که این کار در منابع مالی و فضای فیزیکی صرفه جویی قابل توجهی می کند.
رییس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه بوعلی سینا همدان تشریح کرد: باید در جامعه تدابیری اندیشیده شود که سرانه مطالعه افزایش یافته و این فرهنگ در مردم نهادینه شود.
یاوری تصریح کرد: کتاب های مورد نیز عموم جامعه می بایست در اماکن عمومی قرار گیرد و تا زمان جا افتادن این فرهنگ هر هزینه ای که لازم است نیز انجام شود و آنقدر بر روی آن پافشاری شود تا فرهنگ آن به درستی تبیین شود.
وی ادامه داد: ایستگاه مطالعاتی یک طرح بسیار مناسب بوده و می توان با گسترش آن به افزایش سرانه مطالعه جامعه کمک کند.
رییس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه بوعلی سینا همدان تأکید کرد: کتاب های عمومی باید به صورت عمومی گسترش یابند و آن را در بین افراد توزیع کرد.
رییس کتابخانه مرکزی دانشگاه بوعلی سینا همدان گفت: در کتابخانه دانشگاه بوعلی سینا همدان حدود 200 هزار جلد کتاب وجود دارد که 140 هزار جلد آن به زبان فارسی و 60 هزار جلد آن به زبان لاتین می باشد.
یاوری ادامه داد: کتاب های فارسی بیشتر در کتابخانه دانشکده ادبیات و کتابخانه مرکزی متمرکز بوده و کتابخانه دیگر دانشکده ها بیشتر از منابع لاتین استفاده می برند.
وی افزود: کتابخانه مرکزی دانشگاه بوعلی سینا دارای هشت کتابخانه اقماری در دانشکده هایی علوم، کشاورزی، مهندسی، هنر و معماری و پیرا دامپزشکی به طور مشترک، دانشکده شیمی که بیشتر دارای کتاب های لاتین بوده، اقتصاد و علوم اجتماعی و دانشکده ادبیات است.
رییس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه بوعلی سینا همدان تأکید کرد: البته دانشکده های اقماری دانشگاه بوعلی سینا مانند نهاوند با هفت هزار جلد کتاب، تویسرکان با 500 جلد کتاب، رزن، کبودراهنگ و بهار با 900 جلد کتاب هر یک نیز کتابخانه مخصوص به خود را دارند و سایر دانشکده های تازه تأسیس نیز به تازگی کتابخانه خود را راه اندازی کرده اند.
یاوری گفت: در این کتابخانه ها پنج هزار نفر عضو هیئت علمی و دانشجویان این دانشگاه ها عضویت دارند و به صورت کاملا رایگان از این کتاب ها استفاده می کنند.
وی تأکید کرد: تا یک سال و نیم گذشته افراد غیر دانشجو و هیئت علمی نیز با معرفی یک ضامن معتبر می توانستند به عضویت کتابخانه این دانشگاه درآیند اما به دلیل مشکلاتی که برای استرداد کتاب ها پیش آمد، مسئولان دانشگاه تصمیم گرفتند از عضویت افراد عادی جلوگیری کنند.
یاوری ادامه داد: یکی از عمده ترین کارهایی که در کتابخانه دانشگاه صورت می گیرد در اختیار قراردادن پایان نامه های موجود به دانشجویان و محققان است.
وی افزود: البته خارج کردن پایان نامه از کتابخانه مطلقاً ممنوع بوده و مراجعه کنندگان تنها می توانند در داخل فضای کتابخانه از آن استفاده کرده وحداکثر از 15 صفحه آن تصویر رونوشت تهیه کنند.
رییس کتابخانه مرکزی ادامه داد: دانشجویان تحصیلات تکمیلی می توانند در طرح غدیر شرکت کرده و با نام نویسی در سایت طراحی شده برای خود کارت شناسایی مخصوص گرفته و از تمامی کتابخانه های دانشگاه های دولتی استفاده کنند.
یاوری تأکید کرد: دانشجویان می توانند در کتابخانه دانشگاه به مجلات فارسی داخل کشور دسترسی داشته و به صورت دیجیتالی از آن ها بهره برداری کنند و اگر مجله و یا مقاله آن ها در این شبکه وجود نداشت با انتقال درخواست خود به ما، خود مجله سفارش داده شده و در اختیار دانشجویان قرار می گیرد.
مسئول کتابخانه داشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در گفت و گو با ایرنا به مناسبت هفته کتاب اظهار داشت: سال 1366 همزمان با تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، کتابخانه مرکزی این دانشگاه نیز با یک فضای 100 متر و با یک هزار جلد کتاب آغاز به کار کرد.
ˈساسان مرشد زادگانˈ افزود: در حال حاضر فضای کتابخانه چهار هزار متر مربع و در چهار طبقه تعبیه شده است که با ظرفیت 110 هزار جلد کتاب به خدمات رسانی به دانشجویان مشغول است.
وی تأکید کرد: 14 هزار و 500 نفر در این کتابخانه عضو بوده و برای انجام امور دانشجویی و البته تحقیقات مختلف خود اعم از درسی و غیر درسی از کتاب های این کتابخانه مجهز استفاده می کنند.
مسئول کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان گفت: کتابخانه مرکزی واحد همدان مجهز به نرم افزارهای لازم کتابخانه بوده به طوری که تمام کتاب های موجود در این کتابخانه از درگاه وب قابل مشاهده است.
مرشد زادگان ادامه داد: کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، دارای کتاب های تخصصی درسی بوده و روند و خط و مشی حاکم بر آن با یک کتابخانه عمومی متفاوت بوده و سعی در رفع نیاز دانشجویان این دانشگاه را از منابع اصلی دارد.
وی افزود: کتاب هایی که وارد این کتابخانه می شوند حتما علمی و دانشگاهی بوده و جزو منابع اصلی دروس دانشگاهی هستند و گاها از نهاد کتابخانه های عمومی، کتاب تخصصی و دانشگاهی به کتابخانه مرکزی دانشگاه آزاد اهدا می شود.
مسئول کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان ادامه داد: همین طور در این کتابخانه با کتابخانه های دیگر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی که با آن ها در رابطه هستیم کتاب مبادله می کنیم و دانشجویان این واحد می توانند در صورت نیاز کتاب های مورد نظر خود را از واحدهای دیگر دانشگاهی زیر نظر دانشگاه آزاد اسلامی تهیه کنند.
وی تأکید کرد: کتابخانه شخصی یکی از اساتید برجسته باستانشناسی کشور مرحوم استاد مسعود آذرنوش، که یکی از کامل ترین کتابخانه های تخصصی باستانشناسی است با رایزنی گروه باستانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان که با خانواده این مرحوم انجام شد به کتابخانه دانشگاه اهدا گردید.
مسئول کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان افزود: این کتابخانه تخصصی بیش از پنج هزار جلد کتاب تخصصی در گروه باستانشناسی دارد که به دانشگاه اهدا شده است.
مرشد زادگان اظهار کرد: افرادی که دانشجوی این دانشگاه نباشند می توانند با رعایت شرایط خاصی از کتاب های این کتابخانه بهره ببرند.
مرشد زادگان تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان هر ساله مبلغی حدود 60 میلیون تومان کتاب خریداری کرده و به مجموعه کتابخانه اضافه می کند و در هر سال وجین کردن کتاب ها در این واحد به مانند سایر کتابخانه های دنیا رخ می دهد.
وی گفت: در این فرایند یک سری کتب وجین شده و با درنظر گرفتن سیاست های کلان، برای این کتاب ها تصمیم گیری می شود.
مسئول کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان اظهار کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان کتابخانه اقماری نداریم چون تمام کتابخانه ها حول محور کتابخانه مرکزی بنا نهاده شده و ایجاد کتابخانه اقماری به دلیل وجود فاصله کوتاه بین دانشکده های این واحد مقرون به صرفه نیست.
دیدگاه شما