به گزارش کورنگ عیسی بختیاری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به 20 مهر ماه روز کاهش اثرات بلایای طبیعی اظهار داشت: منابع طبیعی و پوشش گیاهی از جمله عرصههایی است که با حفظ و گسترش آن میتوان به مقابله با برخی از بلایای طبیعی پرداخت و خسارات ناشی از آن را کاهش داد.
وی افزود: توسعه پوشش گیاهی مرتعی یا جنگلی خود به خود در کاهش خسارت سیل، خشکسالی، طوفان و ریزگردها که چند سالی است استان همدان را درگیر کرده است، اثر میگذارد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با اشاره به اینکه استان همدان با شرایط بارندگی و پوشش گیاهی جزو استانهای مرتعی است، تصریح کرد: بیابان به مناطقی و اقالیم خشک و نیمهخشکی اطلاق میشود که در آنها بارش خیلی کم، نوسان دما و تبخیر زیاد، خاک آن عاری از مواد آلی و از نظر پوشش گیاهی بسیار فقیر است که شامل عرصههای همدان نمیشود هر چند عرصههایی از استان رو به بیابانی شدن است که باید به مردم و مسئولان هشدار داد.
وی ابراز داشت: از جمله اقداماتی که باعث تخریب عرصههای طبیعی و بیابانی شدن در استان ما میشود افزایش جمعیت دامی دامداران و عشایر، چرای مفرط، برداشت بیرویه از سفرههای زیرزمینی، تخریب پوشش گیاهی و مدیریت نامناسب مراتع و جنگلهاست.
بختیاری با اشاره به وجود 822 هزار هکتار مرتع در استان همدان ادامه داد: این در حالی است که یک میلیون و 792 هزار دام وابسته به مرتع با 65 هزار بهرهبردار در یک هزار و 67 سامانه از آن بهرهبرداری و استفاده میکنند که این رقم سه برابر ظرفیت مراتع استان است که این نیز هشداری است در رویارویی با بلایای طبیعی که منجر به سیل، فرسایش خاک و حتی فرسایش بادی خاک میشود.
وی تصریح کرد: طی سالهای اخیر در راستای توسعه فضای سبز فعالیتهای خوبی در استان صورت گرفته و هم اکنون 42 هزار هکتار جنگل در استان همدان داریم که شامل اراضی جنگلی و جنگل دست کاشت میشود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اضافه کرد: 5 هزار و 600 هکتار از اراضی دستکاشت و 35 هزار هکتار نیز اراضی جنگلی است و یک هزار و 400 هکتار جنگل در سطح استان وجود دارد که توسط منابع طبیعی مدیریت میشود.
وی با بیان اینکه مردم بیشترین آسیب را در تخریب منابع میبینند، خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر ریزگردها از مهمترین مشکلات استان بوده که اگر ما پوشش گیاهی مناسبی در کشور داشته باشیم به عنوان فیلتر پایش هوا عمل کرده و از ورود ریزگردها و مشکلات بعدی آن جلوگیری میکند.
بختیاری ادامه داد: برای نجات یافتن از بلایای طبیعی در بخش منابع طبیعی مانند فرسایش خاک، سیل، لغزش، ریزگردها، طوفان، خشکی و نامساعد شدن هوا باید به پوشش گیاهی و طبیعت احترام بگذاریم.
وی تأکید کرد: منابع طبیعی استان در حد توان و اعتباراتی که سالانه تخصیص مییابد طرحهایی از جمله اصلاح مراتع و توسعه فضای سبز و جنگلکاری را در دستور کار خود دارد که اگر کمک و مساعدت مردم در استفاده بهینه از این منابع خدادادی نباشد این اعتبارات کفایت نمیکند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات ما در زمینه حفظ منابع طبیعی مدیریت و کنترل دام است که هر ساله از ابتدای سال شروع میشود که برای ورود به مراتع تاریخی مشخص میشود و قبل از آن اجازه نمیدهیم دام وارد مراتع شود.
انتهای پیام/
منبع: فارس
دیدگاه شما