به گزارش کورنگ به نقل از فارس ، پس از ذکر آمار اشتغال ایجاد شده و تعداد بیمهشدههای اجباری جدید در استان، استاندار همدان برای چندمین بار اعلام کرد که خبرنگاران برای پی بردن به واقعیت اشتغال ایجاد شده و بیمهشدگان جدید در استان میتوانند، موضوع را راستیآزمایی کنند.
امروز چند تن از خبرنگاران روزنامههای ملی و استانی و خبرگزاریها در راستای راستیآزمایی آمار اشتغال و بیمهشدگان به سازمان تامین اجتماعی رفتند که این موضوع تا عصر ادامه داشت.
پس از بررسی آمار بیمهشدگان برای راستیآزمایی بازدید از چند کارگاه و گفتوگو با کارفرمایان در دستور کار قرار گرفت.
کارفرمای تولیدکننده پوشاک در همدان که سال گذشته پنج نفر بیمه شده داشتند در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هم اکنون 20 نفر در این کارگاه تولیدی پوشاک فعالیت دارند اما همه کارگران تمایلی به بیمه شدن ندارند.
محمدمهدی رضایی با بیان اینکه بیمه شدههای کارگاه پنج نفر بوده و از دو سال گذشته بیمه شده بودند، ادامه داد: برای چهار نفر ترک کار زده شده و اکنون فقط یک نفر بیمه است.
این کارفرمای تولیدی پوشاک با بیان اینکه وقتی تعداد بیمهشدگان پنج نفر و کمتر باشد برای هر کارگر 102 هزار تومان در هر ماه پرداخت میشود، ادامه داد: در صورتی که تعداد کارگران بیش از پنج نفر باشند بیمه آنها آزاد محسوب میشود.
کارفرمای مرزعه سبزیجات در جورقان در ادامه با بیان اینکه در مزرعه بنده سه نفر فعالیت میکنند و هر سه نفر نیز بیمه هستند، اظهار کرد: همه کارگران از اعضای خانوادهام هستند.
جعفر مشهدی با بیان اینکه کارگران از ساعت هشت صبح تا پنج بعد از ظهر فعالیت میکنند، بیان کرد: از هشت ماه پیش بیمه انجام شده است چراکه تا پیش از آن اطلاع نداشتیم که میتوانیم بیمه شویم.
مصطفی مستثنا نیز که کارفرمای کارگاه صنایع چوبی اسکاف در شهرک صنعتی بوعلی است با اشاره به اینکه بهمن ماه سال گذشته کارگاه خود را افتتاح کردم، اظهار کرد: از ابتدای سال جدید تعطیلی این کارگاه را اعلام کردهام و هم اکنون در حال خالی کردن کارگاه برای اجاره دادن هستم.
وی با بیان اینکه در این کارگاه دو نفر بیمه شده وجود داشت در حالی که این کارگاه قابلیت ایجاد اشتغال برای 100 نفر را دارد؛ ادامه داد: مشکلات عدیدهای گربیانگیر تولیدکننده و کارفرما است.
این کارفرما با اشاره به اینکه اگر در استان همدان فقط مبلمان را براساس اصلاح ساختاری تولید کنیم میتوانیم درآمدی به مراتب بالاتر از نفت داشته باشیم، افزود: متاسفانه فاجعه بزرگ کشور قدرتمندانی هستند که کالای خارجی وارد میکنند.
وی از وضعیت معافیت برای کارگاهها انتقاد کرد و با بیان اینکه کارگاهی که اشتغال ایجاد میکند باید معافیت در بحث بیمه و مالیات بیشتر داده شود، ادامه داد: قوانین مالیاتی و قوانین بیمه نیاز به اصلاح دارند.
مدیرکل سازمان تامین اجتماعی همدان در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته 9 هزار و 850 نفر در استان همدان برای نخستین بار بیمه شدند، اظهار کرد: همچنین یکهزار و 700 کارگاه در استان همدان شماره یا کد کارگاه دریافت کردهاند.
محمد عسگری با اشاره به اینکه بیمه تامین اجتماعی در استان همدان 11 شعبه دارد، ادامه داد: بیش از 90 درصد بیمه شدگان سال گذشته هنوز سر کار هستند و به فعالیت خود ادامه میدهند.
وی با بیان اینکه دو نوع امار محدوده شعبه و خارج از محدوده شعبه وجود دارد، افزود: محدوده شعبه مربوط به افرادی میشود که برای نخستین بار بیمه میشوند و خارج از محدوده شعبه شامل افرادی است که در گذشته شماره بیمه داشتهاند.
مدیرکل سازمان تامین اجتماعی استان همدان راه شناسایی بیمه شدگان جدید را یا از طریق بازرسی سازمان تامین اجتماعی و یا اعلام کارفرما دانست و افزود: در شعبه یک همدان سال گذشته 2 هزار و 470 نفر برای نخستین بار شماره بیمه دریافت کردهاند.
عسگری با بیان اینکه سال گذشته آخرین بیمه شده جدید در تاریخ 27 اسفندماه انجام شده است، افزود: شرکتهای پیمانکاری جزو بازرسیها محسوب نمیشوند چراکه پیمانکار پول به صورت کامل پرداخت میکند و آمار این شرکت جزو بیمهشدگان میآید.
وی با تاکید بر اینکه تامین اجتماعی استان همدان 82 میلیارد تومان مطالبات معوق دارد، ادامه داد: اعتقاد دارم که آمار شاغلان به مراتب بیشتر از بیمه شدگان است.
مدیرکل سازمان تامین اجتماعی استان همدان با تاکید بر اینکه سال گذشته بیمه 3 هزار کارگر ساختمانی پاکسازی شد، ادامه داد: سال گذشته بیمه 3 هزار قالیباف کم شد.
وی با بیان اینکه در استان همدان 28 هزار و 959 کارگر ساختمانی وجود دارد، بیان کرد: در استان 16 هزار و 997 نفر بیمه شده قالیبافی وجود دارد.
عسگری با اشاره به اینکه بیمه با اشتغال ارتباط مستقیم دارد، افزود: عدهای از بیمه تامین اجتماعی استفاده نمیکنند و به نظر من آمار اشتغال بالاتر از آمار بیمه شدگان است.
وی با تاکید بر اینکه ساخت و ساز در همدان به صفر رسیده است، ادامه داد: سال گذشته پرونده وصولی از ساخت و ساز 12 درصد بود در حالی که اکنون به یک درصد رسیده است و 11 درصد باقیمانده باید با بیمهشدگان جدید جبران شود.
در پایان این برنامه راستیآزمایی مقرر شد که مرحله دوم راستیآزمایی، هفته آینده و با حضور در واحدهای بزرگتر و با اشتغال بیشتر ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما