گوجه سبز یکی از میوه های نوبر فصل بهار است.جدا از طعم ترش و وسوسهانگیز گوجه سبز، این میوه خواص زیادی دارد که شاید تا کنون مورد توجه قرار نگرفته باشد.مانند بسیاری از میوههای ترش، گوجه سبز هم غنی از ویتامین C است و تحقیقات نشان میدهد که مصرف این میوه برای بهبود طعم دهان مفید است…
همچنین گوجه سبز خاصیت مسهلی دارد و تاثیر منحصر به فردی بر کاهش فشار و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معده و روده دارد.
گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون میشود، از این رو میتواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد.
این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماریهایی مانند چربی خون بالا، پیری سلولها و سرطان دارد.
همچنین اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی آن به اثبات رسیده و به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد.
البته باید توجه داشت که مصرف زیاده از حد گوجه سبز، باعث نفخ معده و دل درد میشود. لذا در مصرف هر نوع ماده غذایی، اعتدال و میانه روی را پیشه کنید.
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم گوجه سبز برابر است با ۸ گرم کربوهیدرات، ۸۴/۲ گرم چربی، ۶/۱ گرم پروتئین و فیبر خام نیم درصد.همچنین با خوردن ۱۰۰ گرم گوجهسبز، ۵ درصد ویتامین A، دو درصد ویتامین۱ B، یک و نه دهم درصد ویتامین۲ B، دو و هشت دهم درصد نیاسین، ۱۳ درصد ویتامین C، پنج درصد کلسیم، ۲ درصد فسفر و ۵ درصد آهن مورد نیاز بدنتان تامین میشود.
مصرف گوجه سبز برای درمان شبکوری، مفید است و همچنین بیماریهای نقرس، رماتیسم و تصلب شرایین با خوردن گوجه سبز بهبود مییابد. گوجه سبز، خاصیت مسهلی دارد و خشک شده آن برای درمان اعصاب و کمخونی مفید است. همچنین مدر است و اعمال کلیهها را تنظیم میکند.
جوشانده ۲۵ تا ۳۰ گرم برگ درخت گوجه سبز، کشنده انگلهای معده است و این خاصیت در هسته گوجه سبز هم وجود دارد.البته فراموش نکنید برگ گوجه سبز نفاخ است و برای معده مضر است، مگر آن که همراه با یک مسهل خورده شود.
برخی پزشکان معتقدند این میوه ترشمزه برای درمان تومورها هم موثر است و کودکان در حال رشد خوب است روزانه مقداری گوجه سبز نوش جان کنند.کسانی که به مزه ترش حساسند، میتوانند از پخته شده آن در انواع خورشها استفاده کنند.
به دلیل طبیعت سرد گوجه سبز در برخی شهرهای شمالی کشورمان این میوه را همراه با سبزیهای کوهی که خاصیت گرم دارند، مصرف میکنند.
مراقب باشید
این میوه اگر نشسته و آلوده باشد، احتمال ابتلا به بیماری های عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت های غذایی را مطرح می سازد.
بیماری حصبه نوعی عفونت باکتریایی دستگاه گوارش ناشی از مصرف آب و مواد غذایی آلوده است که می تواند افراد بیاحتیاط را در کلیه ی سنین مبتلا کند، اما شدت این بیماری در کودکان و افراد بالای ۶۰ سال بیشتر است و عوارضی از قبیل کاهش شدید آب و املاح بدن، سوراخ شدن روده ها، خونریزی دستگاه گوارش، عفونت استخوان و زردی را ایجاد می کند.
عموماً کودکان با دیدن این گونه میوه ها بر روی چرخ دستی ها که ظاهری تمیز و خیس دارند، به گمان اینکه این خوراکی ها توسط فروشنده تمیز شده اند آنها را خریده و بلافاصله با پاشیدن مقداری نمک آن را را میل می کنند. در حالی که این خوراکی ها اصولاً شسته و ضد عفونی نشده اند و آبی که بر روی آنها پاشیده می شود صرفاً برای تازه و خوش منظره نگه داشتن آن هاست.
عده ای نیز به گوجه سبز علاقه وافری دارند و نه تنها تمایل دارند که آن را به صورت خام و همانند سایر میوه ها مصرف کنند و در سبد میوه خود قرار دهند بلکه با گوجه سبز غذاهای متعددی نیز پخت می کنند. از جمله غذاهایی که می توان در آن از گوجه سبز استفاده کرد انواع آش ها و خورش هایی مثل خورش گوجه است. همچنین از این میوه می توان به عنوان طعم دهنده و ترش مزه کردن غذاها و جایگزین نمک استفاده کرد. قرار دادن چند عدد گوجه سبز در خورشت هایی مثل بادمجان و مرغ طعم دلنشین تری به این غذاها می دهد.
حتی می توان گوجه سبزهایی که مدتی مانده و نرم و یا شل شده را به عنوان آلو در خورشت آلو استفاده کرد.
دیدگاه شما