تازه ترین مطالب

تاریخ : 24. آبان 1393 - 4:35   |   کد مطلب: 17055
رئيس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان کبودراهنگ: وضعیت کاربری بنای حمام اعظم کبودراهنگ تاکنون بلاتکلیف است.

به گزارش کورنگ، مهدی غلامی در مصاحبه با خبرنگار کورنگ حمام اعظم کبودراهنگ را برجسته‌ترین اثر تاریخی این شهر عنوان کرد و گفت: در صورت واگذاری مدیریت این حمام به میراث فرهنگی، آن را به موزه مردم‌شناسی برای معرفی آداب و فرهنگ و تاريخ اين شهرستان تبديل خواهیم کرد که استفاده عمومی از آن را در پی دارد.
وی گفت: با توجه به قرار گرفتن اين بنا در مسير رسيدن به غارعليصدر در جذب توریست به شهر کبودراهنگ اهمیت به سزایی دارد که امیدواریم با تبدیل اين بنای تاريخی به يك موزه مردم‌شناسی برای معرفي آداب و فرهنگ و تاريخ غنی اين شهرستان نقش مهمی ایفا کند.
غلامی ایجاد موزه‌ در شهر کبودراهنگ را جزو نیازها و ضرورت‌های مهم این شهر عنوان کرد و گفت: موزه محل معرفی هویت واقعی و تاریخ منطقه است که باعث شناخت بیشتر و بهتر مردم از تاریخ و آداب و رسوم جامعه خواهد بود.
وی صیانت از ارزش‌های تاریخی و فرهنگی را جزو وظایف مسئولان و مردم عنوان کرد و گفت: وجود موزه باعث جمع آوری فولكلور و وسايل زندگی گذشتگان و جلوگیری از منسوخ شدن آداب و رسوم کهن و معرفی مشاغل سنتی این منطقه خواهد شد.
رئيس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان کبودراهنگ افزود: در حال حاضر همه شهرستان های استان همدان از جمله شهرهای همدان، ملایر، نهاوند، تویسرکان، اسدآباد و ... دارای موزه مردم‌شناسي هستند و كبودراهنگ تنها شهرستاني است كه از نعمت داشتن موزه يا حتي يك اثر تاريخي بي‌بهره است.
وی اظهار امیدواری کرد هر چه سریعتر وضعیت كاربری حمام اعظم تعیین تکلیف گردد تا مسئولان بتوانند از این مجموعه به عنوان محل معرفی فرهنگ و تاريخ اين منطقه استفاده عمومی کنند.
مهدی غلامی به تاثیر گردشگری در شکو فایی و رونق اقتصادی منطقه اشاره کرد و گفت: رشد گردشگری، ایجاد مشاغل و افزایش درآمد مردم را در پی خواهد داشت.
گفتنی است حمام اعظم کبودراهنگ یکی از بناهای تاریخی و فرهنگی این شهرستان است که در مرکز شهر کبودراهنگ واقع شده است.
این اثر مربوط به اواخر دوره قاجار است كه در خیابان دستغیب، کوچه حمام واقع شده و در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۹۸۸۰ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این بنا در اواخر دوره قاجاريه به وسيله برخی از خيران این شهر ساخته شد که حدود 400 مترمربع مساحت دارد و شامل دو قسمت اصلي حمام سرد و حمام گرم است. حمام اعظم با استفاده از سنگ و آجر و ملات ساروج بنا شده و طی سال های گذشته به دليل اضافه كردن برخی الحاقات، دچار شکست شده بود .
حمام اعظم کبودراهنگ با موافقت هیئت امنای شهر پس از سال‌ها انتظار در سال 1389 با پیگیری های قضایی و حقوقی به وسیله اداره‌كل ميراث فرهنگي استان همدان مرمت شد.
انتهای پیام/

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب