کورنگ: کشته و مجروح شدن بیش از ۳۰۰۰ حاجی در سرزمین منا تنها روی سکه این فاجعه بزرگ نبود، روی دیگر سکه مفقود شدن تعداد کثیری از حاجیان است که از سرنوشت خیلی از آنها هنوز اطلاعی در دست نیست. در بین مفقودین ایرانی نام های سرشناسی به چشم می خورد و حالا با بازی رسانه ای سعودی ها بر ابهامات در خصوص برخی از مفقودین، خصوصا سفیر سابق ایران در لبنان افزوده شده است.
به گزارش افکارخبر ، در واپسین ساعات روز فاجعه منا خبر مفقود شدن بیش از ۳۵۰ نفر از حجاج ایرانی مخابره شد و همان زمان اعلام شد سفیر سابق ایران در لبنان نیز جزو این افراد قرار دارد. غضنفر رکن آبادی که از ۱۳۸۹ تا اردیبهشت ۱۳۹۳سفیر ایران در لبنان بود امسال به حج رفته بود اما در فاجعه منا مفقود شد، روزهای بعد اخبار ضد و نقیضی از سرنوشت وی منتشر شد. چهارم مهرماه در ساعت ۴ بعد از ظهر اعلام شد که وی در فاجعه منا جان باخته است اما ساعتی بعد این خبر تکذیب شد.
در هیاهوی اخبار ضد و نقیض از سرنوشت رکن آبادی، شبکه نهرین نت الاخباریه نوشت: گزارشهای سازمان اطلاعات یکی از کشورهای اروپایی نشان می دهد احتمالا سازمان جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی (موساد) شماری از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، دیپلماتها و کارمندان ایرانی را در جریان فاجعه منا ربوده است. این شبکه ادعا کرد که رکن آبادی نیز جزو این افراد بوده است.
در ابتدا کمتر کسی وقعی به این خبر نهاد اما با آغاز بازی رسانه ای آل سعود نگرانی ها شدت یافت. شبکه تلویزیونی العربیه که مستقیما توسط آل سعود حمایت می شود مدعی شد که چنین فردی اساساً وارد این کشور نشده است.
این شبکه ادعا کرد: بررسی اسامی حجاج ایرانی که وارد عربستان شده اند نشان می دهد که نام فردی به نام رکن آبادی در مبادی ورودی عربستان و در فهرست حجاج امسال ثبت نشده است!
العربیه در ادامه با اشاره به تأکید مقامات ایرانی بر این که رکن آبادی در میان حجاج بوده و مفقود شده است نوشت: اگر هم این طور باشد رکن آبادی با نام دیگری وارد عربستان شده است!
این در حالیست که اساسا ورود چنین شخصیتی که سالها با نام خود در کشورهای مختلف حضور داشته و چهره ای شناخته شده بوده است با نامی ددیگر نه ممکن و نه منطقی است. در کنار دلایل عقلانی برای رد چنین فرضیه ای مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه نیز تاکید کرد ایشان با گذرنامه عادی خود عازم سفر حج شده اند و اطلاعات دقیق پاسپورت مربوط به همه حجاج و از جمله وی در اختیار مراجع رسمی دولت سعودی می باشد؛ از این رو هیچگونه شائبه ای در خصوص اطلاعات و جزییات مربوطه و نحوه ورود وی به کشور عربستان وجود ندارد.
با وجود شواهد مبنی بر حضور رکن آبادی با هویت واقعی در مراسم حج، خبر سازی رسانه سعودی تنها احتمال پیش گفته را تقویت می کند. این احتمال تلخ هنگامی قوت می گیرد که بیاد بیاوریم هدف اصلی از انفجارهای صورت گرفته مقابل سفارت ایران در بیروت در ۲۸ آبان ۱۳۹۲ که خسارات قابل توجهی به دنبال داشت، ترور رکنآبادی بوده است. این انفجارهای تروریستی توسط عوامل سعودی اجرا شده بود و بعید نیست سعودی ها که در تلاش قبلیشان شکست خورده بودند، در فاجعه منا فرصت را برای ربودن این دیپلمات ایرانی مناسب دیده و حالا با بازی رسانه ای بخواهند صورت مسئله را پاک کنند.
اما رکن آبادی تنها شخصیت مهمی نیست که در این فاجعه مفقود شده است، علی اصغر فولادگر رئیس دفتر مطالعات راهبردی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین حسن دانش، فؤاد مشغلی، عمار میر انصاری، سید حسن حسنی و شمار دیگری از نیروهای سپاه پاسداران و دفتر بعثه حج ایران از جمله مفقودان هستند.
لزوم پیگیری قاطع و سریع این فاجعه توسط مسئولان هنگامی بیشتر مشخص می شود که بیاد بیاوریم حوادث مشابهی قبلا نیز اتفاق افتاده و خصوصا امام موسی صدر و حاج احمد متوسلیان به این ترتیب مفقود شدند و تا کنون نیز خبری از سرنوشت آنها در دست نیست.
در موارد قبلی اگر گروه های شورشی و مختلف مسئول بودند و یا کشوری که به هیچ مرجعی پاسخگو نبود، اما اینبار مسئولیت سرنوشت رکن آبادی بطور مشخص با دولت عربستان سعودی است، با توجه به ورود قانونی و ثبت شده رکن آبادی و مسلم بودن حضور وی در مراسم حج عربستان سعودی باید سریعتر وضعیت سفیر سابق ایران در لبنان را مشخص کند.
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما