به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پرونده طرح منحوس یکسانسازی گلزار شهدا خیال بسته شدن ندارد! این طرح که هرچند در ابتدا به عنوان حفظ و بازسازی مزار شهدا و ترمیم برخی از قبور در حال تخریب شهدای گمنام مطرح شد اما در اجرا، گلزار شهدای انقلاب و دفاع مقدس شهرها را بیشتر به "پارک کشتههای جنگ جهانی" شبیه کرد، علیرغم همه حواشی و اعتراض دلسوزان انقلاب، همچنان در شهرهای کوچک و بزرگ در حال اجراست.
از دهه 70 که اولین جرقههای این طرح زده شد تا امروز، سنگ مزار هزاران شهید، از دورافتادهترین روستاهای کشور تا شهرهای بزرگ و حتی بخشهایی از گلزار شهدای تهران زیر بلدوزر این طرح بی سروته و بیخردانه خرد شده است.
از خانواده شهدا گرفته تا تشکلهای دانشجویی و چهرههای شاخص فرهنگی و پیشکسوتان دفاع مقدس ـ از علیرضا کمرهای و محمد کوشکی گرفته تا سردار باقرزاده رئیس وقت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ـ طی این سالها علیه این طرح موضع گرفتهاند، بیانیه صادر کردهاند، طومار نوشتهاند و کتاب و پایاننامه چاپ کردهاند اما انگار نه انگار.
ظاهرا این طرح هم مثل خیلی از طرحهای بی سر و ته دیگر که در کشورمان اجرا میشود فارغ از مزایا و مضرات آن، باید پله ترقی عدهای شود! ولی آقایان توجه ندارند که این بار پلهها از جنس قلبهای شکسته مادران و پدران شهدا و تخریب گنجینههای ناب تاریخ دفاع مقدس این سرزمین است!
آش این حرکت ضدفرهنگی و غیرکارشناسانه آنقدر شور شده است که بارها مورد انتقاد رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز قرار گرفته است.
تأکید رهبر انقلاب بر حفظ شکل ظاهری گلزار شهدا
روزهای پایانی سال 93 صمیمی مدیرکل بنیاد شهید استان تهران در نشست خبری با خبرنگاران پرده از یک واقعیت و نظر رهبر انقلاب برداشت که معظم له نسبت به طرح ساماندهی مزار شهدا چه دیدگاهی دارند.
صمیمی در پاسخ به خبرنگاران در باره ساماندهی مزار شهدا اظهار داشت: رهبر انقلاب در دیدار از گلزار شهدای بهشت زهرا تاکید کرده اند شکل ظاهری گلزار شهدا حفظ شود و فقط مسیرهای دسترسی آسان را میسر کنید[1]
چهارشنبه 10 بهمنماه 97 نیز معظم له پس از زیارت مزار شهدای بهشت زهرای تهران در اعتراض به طرح یکسانسازی قبول شهدا فرموده بودند "یکی از کارهای بدی که بعضی از مدیران گلزارهای شهدا انجام میدهند، این کار غلط یکسانسازی قبور شهدا است. این[جا] خوب است؛ همین درست است، بیایند صاحبان این شهدا، پدرانشان، مادرانشان، فرزندانشان، همسرانشان، علامتی داشته باشند، عکسی داشته باشند، این خوب است. این شکل، شکل طبیعی است. هیچ لزومی ندارد که ما این [علامتها] را صاف کنیم، به خیال اینکه میخواهیم زیباسازی کنیم. زیبایی هر جایی و هر چیزی به حَسَب خودش است؛ زیبایی انسان، زیبایی باغ، زیبایی قبرستان، زیبایی هر چیزی را باید به حَسَب خودش محاسبه کنیم. [2]
قطعاً هر عقل سلیمی این استدلال را میپذیرد که هر سازهای بعد از گذشت سالیان و در معرض پدیدههای طبیعی قرار گرفتن به مرمت و بازسازی نیاز دارد اما آیا نوع مواجه با ترمیم هر سازهای یکسان است؟
نکتهای برای یادآوری!
این جمله "مایکل ایگناتیف"، نویسنده "نیویورکتایمز" و مدرس حقوق بشر کالج دولتی "کندی" در هاروارد را باید آنهایی که سخت به دنبال صاف کردن نشانهای مقاومت در گلزارهای شهدای سراسر کشور هستند بارها و بارها بخوانند. مایکل ایگناتیف، پس از دیدار از ایران توصیه کرد "هر نومحافظهکار آمریکایی که شرط میبندد رژیم ایران تحت تاثیر انزوا، محاصره، تحریم و محکومیت بینالمللی فرو میریزد، پیش از اعلام جنگ با ایران باید از مزار شهدا دیدن کند". [3]
پی نوشت:
[1] سایت شهدای ایران
[2] پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنهای
[3] سایت شهدای ایران
انتهای پیام/رستمی
دیدگاه شما