تازه ترین مطالب

تاریخ : 10. اسفند 1397 - 16:44   |   کد مطلب: 31712
نگاهی به سخنرانی رئیس جمهور در 25 شهریورماه سال 92 در دیدار با فرماندهان سپاه نشان می دهد دولت برای حضور سپاه در پروژه‌های اقتصادی و پیشرفت و رونق گرفتن این بخش استمداد کرده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ   به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سپاه پاسدران انقلاب اسلامی به عنوان نیروی که در حوزه تکنولوژی فعالیت می کند و سعی دارد در جهت ارتقای کشور کوشا باشد، به نوعی به عنوان جاده صاف کن سرمایه گذاران و پروژه های اقتصادی عمل می کند. در این حوزه هر کجا که پروژه های سخت و مشکل بوده که سرمایه گذاران خصوصی به لحاظ عدم بهره وری کوتاه مدت و سوددهی تمایل چندانی به سرمایه گذاری در آن نداشتند و کار بسیار مشکل بود، سپاه قدم اول را برداشت و به نوعی در پیشرفت کشور فعالیت موثر داشته است.

دوقطبی های کاذبی که دولت می سازد

جالب اینجاست که بعد از اینکه سپاه در این پروژه‌ها ورود کرده است و رونق نسبی شامل حال این حوزه های اقتصادی شده، بخش خصوصی هم تمایل به فعالیت در این حوزه پیدا کرده است که از این رو به نظر می رسد باید نام جاده صاف کن پیشرفت کشور را به سپاه داد.

«حسن روحانی» رئیس جمهور کشورمان در بحبوحه های مختلف اقتصادی برای مساعدت سپاه اعلام آمادگی کرده است.

اگر به سخنرانی رئیس جمهور در 25 شهریورماه سال 92 در دیدار با فرماندهان سپاه نگاهی بیندازیم این استمداد حضور سپاه در پروژه‌های اقتصادی و پیشرفت و رونق گرفتن این بخش را می‌بینیم.

حسن روحانی در این دیدار خطاب به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان داشت: « سپاه هم توان نیروی انسانی دارد. هم توان تجهیزات دارد. هم توان برنامه ریزی دارد. سپاه باید بیاید در چند پروژه بزرگ ملی بار را بر روی دوش بگیرد.»

اما حالا دیده می شود که سخنان رئیس جمهور تغییر محسوسی یافته است. وی که در تیرماه سال 96 دوقطبی دولت بی تفنگ و دولت با تفنگ را راه انداخته بود، بیان داشت هر جایی که بخش خصوصی می خواهد عمل کند این دولت ورود می کند و کسی توان رقابت با آنرا ندارد.

پروژه هایی که قرارگاه خاتم الانبیاء برای کشور کلید زد

جالب اینجاست که بسیاری از پروژه هایی که با اصطلاح «علی برکت الله» توسط دولت و رئیس جمهور به بهره برداری می رسد، دسترنج تلاش‌‎های نیروهای سپاه پاسداران است. اما در این شرایط دیده می شود که دولتمردان در یک سیاست یک بام و دو هوا سعی می کنند که مشکلات اقتصادی و برخی از معضلاتی که مربوط به عدم مدیریت صحیح است را به گردن نیروهای دیگر بیندازند.

در همین رابطه، هنوز یک هفته از حضور روحانی برای افتتاح رسمی فاز 3 پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس که به همت قرارگاه خاتم الانبیا(ص) سپاه پاسداران به بهره برداری رسید نگذشته است که رئیس جمهور در سخنانی مجددا موضوع خروج نیروهای مسلح از اقتصاد را طرح کرده است!

حجت الاسلام «حسن روحانی» با اشاره به اینکه فاز اول این پروژه در ابتدای سال 96 به بهره‌برداری رسید و امروز پس از یک سال و چند هفته برای بهره‌برداری از فاز دوم به این استان سفر کرده‌ایم، اظهار امیدواری کرد تا در آینده نزدیک شاهد بهره‌ برداری از بخش‌ها و فازهای دیگر این پروژه باشیم.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: پروژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس یک پروژه کم‌نظیر در منطقه و جهان است.

با راه‌اندازی فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس، میزان تولید بنزین یورو ۵ از ۱۲ به ۲۴ میلیون لیتر در روز و تولید نفت گاز نیز از ۴ به ۸ میلیون لیتر در روز  می‌رسد.

 

این درحالی است که عمده پروژه های افتخار آمیز سازندگی در این دولت به دست این قرارگاه ساخته و دولت علاوه بر بهره بردن از منافع اقتصادی این دستاوردها خواهان خروج این نیرو از اقتصاد می شود. از سوی دیگر مطالبات قرارگاه خاتم از دولت بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان است.

سرلشکر جعفری فرمانده سپاه شهریور 97 درنشستی با دانشجویان در این باره گفت: «سپاه در فعالیت‌های اقتصادی ورود پیدا نمی‌کند و تنها در عرصه سازندگی که فعالیت اقتصادی محسوب نمی‌شود فعالیت می‌کند. چنانچه سپاه در این مدت فعالیت سازندگی نداشت کشور به چنین پیشرفتی در این عرصه نمی‌رسید.»

بنابراین سپاه نیز رسالت خود را در این عرصه سازندگی و پیشرفت کشور و زمینه سازی مسیر برای رشد اقتصادی و ورود دیگر بخش‌ها به این حوزه‌ها می داند.

دولت در جذب بخش خصوصی چه کرده است؟

از سوی دیگر رویکرد دولت در جذب بخش خصوصی باید مورد انتقاد قرار بگیرد. با برجام رسانه های نزدیک به دولت مطرح می کردند که سرمایه گذار خارجی قرار است به کشور ورود کند و در بخش های مختلف سرمایه گذاری و تولید و رونق اقتصادی را بوجود بیاورد. در این هنگام هئیت های سرمایه گذاری خارجی به کشورمان سفر می کردند و در هتل های لوکس تهران اقامت داشتند و بعضا از ظرفیت های اقتصادی کشور بازدید می کردند اما این شو سرمایه گذاری حاصل چندانی نداشت.

پس از ماه ها از اجرای برجام سرمایه گذار خارجی نه تنها در کشور حضور نیافت بلکه شاهد این هستیم که برای مراودات مالی و تجاری کشورمان با شرکت های تجاری و بانک های بزرگ غربی مشکل جدی وجود دارد. تاجایی که «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه کشورمان در زمان دولت اوباما سعی می کرد از همتای آن زمان خود یعنی «جان کری» نامه آرامش بخش برای بانک های بزرگ غربی و شرکت های تجاری بگیرد.

با این خلائی که ایجاد شده بود اگر سپاه نبود بسیاری از این پروژه ها زمین می ماند و کشور نمی توانست گلیم خود را از آب بیرون بکشد. در ماجرای حضور شرکت فرانسوی توتال در ایران که با بدعهدی تمام آنهم برای بار دوم منطقه پارس جنوبی را ترک گفت و هزینه و خسارت سنگینی به کشور تحمیل کرد به وضوح می توان متوجه شد که دولت در جذب سرمایه خارجی و بخش خصوصی چه میزان موفق بوده است.

در همین دوران شاهد ورشکستگی برخی از شرکت های خصوصی از جمله شرکت لوازم خانگی ارج که قدمت هفتاد ساله دارد، بودیم. به نظر می رسد که دولت بیش از اینکه دوقطبی های سیاسی کاذب ایجاد کند بایستی نسبت به ظرفیت‌هایی که برخی از نهادهای مختلف بوجود آورده و قوه مجریه را مساعدت کرده است، قدردان باشد.

انتهای پیام/ رستمی

 

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت